Поспішайте побалувати себе і своїх близьких смачними смаженими пиріжками зі щавлем. Приготувати таке ласощі по запропонованим нижче рецептами буде абсолютно не складно, і впоратися з цим зможе навіть новачок в кулінарній справі. Примітивний набір компонентів для тіста, пучок свіжого щавлю і зовсім трохи вільного часу - і рум'яне додаток до чаю вже на вашому столі.
Солодкі пиріжки зі щавлем на сковороді - швидкий рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 410 г; кефір середньої жирності – 260 мл; масло селянське вершкове – 35 г; розпушувач тіста – 5 г; яйце середнього розміру куряче – 1 шт.; пісок цукровий – 25 г; йодована сіль – 1 маленька щіпка; соняшникова без аромату олія для смаження; Для начинки:
свіже листя щавлю – 120 г; пісок цукровий – 120 р. Приготування У кефір кімнатної температури додаємо цукровий пісок, сіль і розпушувач, додаємо розтоплене вершкове масло і трохи збите яйце і перемішуємо компоненти ретельно. Тепер вмішуємо потроху до отриманої масі просіяне борошно і намагаємося отримати ще м'яке, але не липке тісто.
Тепер підготуємо солодку начинку з щавлю для пиріжків. Для цього споліскуємо свіжі щавелевые листя, відриваємо жорсткі стебла, а широкі листочки нарізаємо дрібно і змішуємо з цукровим піском, трохи приминаючи масу до початку відділення соку.
Оформлювати пиріжки можна традиційно руками, формуючи круглі коржі, наповнюючи їх начинкою і зімкнувши і защипнувши протилежні краї. Для більшої герметичності виробів можна трохи зволожити краю в місцях дотику водою.
Якщо є бажання, можна піти й іншим шляхом. Розкачати тісто одним тонким шаром, вирізати з нього круглі коржики і формувати далі вироби, укладаючи начинку між двома гуртками і защипывая краю. Для смаження прогріваємо достатню кількість соняшникової без аромату олії, викладаємо в нього заготовки пиріжків і підрум'янюємо вироби з двох сторін.
Солодкі смажені пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная пшеничне борошно – 370-410 г; кефір середньої жирності – 260 мл; олія соняшникова без аромату – 70 мл; свіжі пресовані дріжджі – 25 г; яйце середнього розміру куряче – 2 шт.; пісок цукровий – 25 г; йодована сіль – 1 маленька щіпка; соняшникова без аромату олія для смаження; Для начинки:
свіже листя щавлю – 140 г; пісок цукровий – 120 г або по смаку. Приготування Незважаючи на те, що тісто для приготування солодких смажених пиріжків зі щавлем в даному випадку дріжджове, готується воно практично також швидко, як і попереднє. В тепленькому кефірі даємо розчинитися цукру, солі і дріжджів, перемішуючи масу гарненько руками, після чого додаємо трохи збиті курячі яйця, вливаємо соняшникова без аромату масло і вмішуємо просіяне борошно до досягнення м'якою і не липкою текстури борошняного кома. Расстойки таке тісто не вимагає, тому відразу ж формуємо з нього круглі кульки і вже їм даємо полежати на столі хвилин десять. За цей час якраз встигнемо
підготувати начинку для пиріжків. Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібно. Після цього розминаємо нарубану масу трохи руками або просто обдаємо її окропом і даємо стекти.
Для оформлення пиріжків з підійшли кульок формуємо коржі, наповнюємо кожну щавлем, присипаємо за смаком цукровим піском і защипуємо краю. Смажимо вироби в розпеченому маслі, підрум'янюючи з двох сторін.
При бажанні начинку з щавлю можна доповнити розпареним родзинками без кісточок, що додасть смак смажених пиріжків особливу насолоду.