Пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста
Пропонуємо рецепти приготування апетитних пиріжків зі щавлем з дріжджового тіста. Річний смак такий випічки напевно доведеться вам і вашим домочадцям по душі, а корисність начинки стане відмінною мотивацією готувати подібні вироби для своєї родини як можна частіше.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно просеянная вищого сорту – 390-420 г;
молоко або вода – 295 мл;
олія соняшникова рафінована – 85 мл;
сіль – 10 г;
цукор – 55 г;
дріжджі сухі – 15 г;
Для начинки:
щавель – 380 г;
цукор – 100-120 г;
яйце для змащування верху виробів – 1 шт.
Приготування
Для приготування тіста для пиріжків зі щавлем спочатку змішуємо злегка підігріту воду або молоко з дріжджами, цукровим піском і трьома столовими ложками борошна і ставимо в тепло хвилин на п'ятнадцять-двадцять. По закінченні часу вливаємо соняшникова без запаху масло, додаємо сіль і невеликими частинами просіваємо в тісто муку і виробляємо заміс. Домагаємося не липкою структури борошняного кома, але намагаємося зайве борошно не додавати, щоб вироби не вийшли надмірно щільними. Для зручності замісу краще долоні змазати рафінованим маслом. Залишаємо готове тісто для визрівання в теплі хвилин на сорок.
За цей час підготуємо начинку з щавлю для пиріжків в духовці. Перебираємо, промиваємо й обсушуємо на рушник свіжі листя, а потім дрібно нарізаємо їх, укладаємо в миску і трохи приминаем руками.
Тісто розділяємо на порційні кульки, з кожного розкачуємо плоску корж розміром приблизно як долоня, по центру викладаємо гірку щавлю, додаємо приблизно чайну ложечку цукрового піску і защипуємо краю.
Сформовані вироби викладаємо на деко, попередньо застеливши його відрізу пергаменту, даємо їм трохи підійти в теплі, після чого промазуємо поверхню збитим яйцем і при бажанні притрушиваем трохи цукровим піском.
Тепер залишилося тільки пекти пиріжки в гарячій духовці протягом двадцяти хвилин при 180 градусах, дати їм трохи охолонути і можна буде ласувати прекрасним смаком виробів.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно просеянная вищого сорту – 645 г;
молоко або вода – 245 мл;
окріп – 220 мл;
олія соняшникова рафінована – 55 мл;
сіль – 10 г;
цукор – 35 г;
дріжджі сухі – 10 г;
Для начинки:
щавель – 1 великий пучок;
ревінь – 4 стебла;
манна крупа – 55 г;
цукор – 110 г;
соняшникова олія без аромату для фритюру – 200-400 мл
Приготування
Спочатку для таких пиріжків підготуємо начинку, так як тісто, незважаючи на дріжджову основу, готується дуже швидко. Промиваємо листя щавлю і стебла ревеню. Останні очищаємо від жорстких прожилок і дрібненько шаткуємо. Подрібнюємо також дрібно і щавель. Змішуємо підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо цукровий пісок, трохи розминаємо масу, після чого додаємо манну крупу і перемішуємо. Манка збереже сік начинки всередині пиріжків і не дасть витекти йому при термічній обробці.
Для тіста розчиняємо в тепленькій воді або молоці дріжджі сухі, цукровий кристали і сіль, вливаємо також рослинне масло і перемішуємо. Тепер у другу миску просіваємо борошно пшеничне і вливаємо до неї підготовлену дріжджову основу. Спішно все перемішуємо ложкою і тут же виливаємо склянку окропу, не припиняючи заважати. Виробляємо заміс, при необхідності підсипаючи ще трохи борошна, але намагаємося не робити тісто занадто щільним.
Відразу ж приступаємо до формування пиріжків, розділивши борошняний ком на порції, зліпивши з кожної коржик і наповнивши її начинкою. Смажимо заготовки в розпеченому соняшниковій олії до готовності і апетитного рум'янцю з двох сторін.
Пиріжки зі щавлем - рецепт з дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування тіста для пиріжків зі щавлем спочатку змішуємо злегка підігріту воду або молоко з дріжджами, цукровим піском і трьома столовими ложками борошна і ставимо в тепло хвилин на п'ятнадцять-двадцять. По закінченні часу вливаємо соняшникова без запаху масло, додаємо сіль і невеликими частинами просіваємо в тісто муку і виробляємо заміс. Домагаємося не липкою структури борошняного кома, але намагаємося зайве борошно не додавати, щоб вироби не вийшли надмірно щільними. Для зручності замісу краще долоні змазати рафінованим маслом. Залишаємо готове тісто для визрівання в теплі хвилин на сорок.
За цей час підготуємо начинку з щавлю для пиріжків в духовці. Перебираємо, промиваємо й обсушуємо на рушник свіжі листя, а потім дрібно нарізаємо їх, укладаємо в миску і трохи приминаем руками.
Тісто розділяємо на порційні кульки, з кожного розкачуємо плоску корж розміром приблизно як долоня, по центру викладаємо гірку щавлю, додаємо приблизно чайну ложечку цукрового піску і защипуємо краю.
Сформовані вироби викладаємо на деко, попередньо застеливши його відрізу пергаменту, даємо їм трохи підійти в теплі, після чого промазуємо поверхню збитим яйцем і при бажанні притрушиваем трохи цукровим піском.
Тепер залишилося тільки пекти пиріжки в гарячій духовці протягом двадцяти хвилин при 180 градусах, дати їм трохи охолонути і можна буде ласувати прекрасним смаком виробів.
Смажені пиріжки з дріжджового тестасо щавлем і ревенем
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку для таких пиріжків підготуємо начинку, так як тісто, незважаючи на дріжджову основу, готується дуже швидко. Промиваємо листя щавлю і стебла ревеню. Останні очищаємо від жорстких прожилок і дрібненько шаткуємо. Подрібнюємо також дрібно і щавель. Змішуємо підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо цукровий пісок, трохи розминаємо масу, після чого додаємо манну крупу і перемішуємо. Манка збереже сік начинки всередині пиріжків і не дасть витекти йому при термічній обробці.
Для тіста розчиняємо в тепленькій воді або молоці дріжджі сухі, цукровий кристали і сіль, вливаємо також рослинне масло і перемішуємо. Тепер у другу миску просіваємо борошно пшеничне і вливаємо до неї підготовлену дріжджову основу. Спішно все перемішуємо ложкою і тут же виливаємо склянку окропу, не припиняючи заважати. Виробляємо заміс, при необхідності підсипаючи ще трохи борошна, але намагаємося не робити тісто занадто щільним.
Відразу ж приступаємо до формування пиріжків, розділивши борошняний ком на порції, зліпивши з кожної коржик і наповнивши її начинкою. Смажимо заготовки в розпеченому соняшниковій олії до готовності і апетитного рум'янцю з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Духові пиріжки з вишнею
Спечіть незрівнянні пиріжки з ароматною, яскравою вишнею. Випічка з таким наповнення завжди доведеться до душі кожному їдцю. Далі розповімо, як
Солодкі смажені пиріжки зі щавлем
Пустити в хід надлишки врожаю щавлю можна, приготувавши незрівнянні пиріжки з солодким наповненням. Розповімо, як посмажити це шалено смачне
Смажені пиріжки зі щавлем
Коли урожай зелені зашкалює, хочеться готувати з неї щось зовсім незвичайне. Наприклад, швидкі і прості пиріжки з щавлевим наповненням. До речі такі
Смажені пиріжки з дріжджового тіста на сковороді
Смажені дріжджові пиріжки - це чудовий спосіб порадувати рідних смачною стравою. Далі запропонуємо кілька нових і досить цікавих рецептів
Солодкі пиріжки з щавлем
У традиційної російської кухні щавель використовують в абсолютно різних стравах. Багато звикли бачити його лише в супі або в щах. Але адже його
Пиріжки з щавлем
Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з