Духові пиріжки з вишнею
Пропонуємо найвдаліші рецепти приготування духових пиріжків з вишнями. За ним вироби виходять повітряними як пух, а також ароматними і неймовірно смачними. Крім того, такі вироби довго залишаються м'якими і не черствіють навіть на третю добу, хоча ми впевнені, що так довго вони у вас не залежатся і будуть з'їдені в перший же день.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно просеянная вищого сорту – 950 г;
молоко або вода – 495 мл;
маргарин вершковий або масло на вибір – 110 г;
ванілін – 1 щіпка;
сіль – 1 щіпка;
цукор – 195 г;
дріжджі сухі – 10 г;
яйця – 3 шт.;
Для начинки:
вишня;
крохмаль – 40-60 г;
цукор.
Приготування
Спочатку трохи прогріваємо молочко, всипаємо до нього дріжджі і залишаємо хвилин на десять, не перемішуючи. За цей час вбиваємо в миску два яйця, третє поділяємо на білок і жовток, останній залишаємо для змащування виробів, а білок додаємо до решти яєць і змішуємо з цукровим піском. Обробляємо яєчну масу за допомогою міксера до пишної і повітряної піни, а потім розтоплюємо вершковий маргарин або масло. Додаємо в молоко з дріжджами збиті яйця, розтоплену вершкову масу, додаємо сіль, ванілін і перемішуємо ретельно. Тепер просіваємо до рідкій основі чотири склянки борошна, перемішуємо і даємо постояти в теплі хвилин п'ятнадцять. Додаємо в тісто на духові пиріжки з вишнею решту просіяне борошно і добиваємося остаточної густоти тіста. Його текстура повинна бути трохи липким і м'якою, а для зручності змащуємо долоні рук рослинним маслом.
Залишаємо посудину з готовим тестом в теплі ще години на півтора, після чого можемо приступати до оформлення пиріжків. За час поки визріває тісто, підготуємо вишні. Ягідки промиємо, обсушим і позбавимо від кісточок. Безпосередньо перед оформленням пиріжків змішуємо вишні з крохмалем, це дозволить соку залишитися всередині і не витекти з виробів при термічній обробці.
Із підійшов тесту відщипуємо невеликі порції, руками надаємо їм форму коржі, викладаємо по центру кожної по кілька вишеньок, посипаємо за смаком цукром (в середньому по чайній ложці на один пиріжок) і защипуємо щільно протилежні краї. Укладаємо виробу швом донизу на промаслений або застелений пергаментом деко, даємо підійти в теплі хвилин тридцять, після чого покриваємо за допомогою пензля жовтком і відправляємо хвилин на п'ятнадцять-двадцять в духовку, яку заздалегідь прогреем до 180 градусів.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно просеянная вищого сорту – 520 г;
кефір – 235 мл;
олія соняшникова без аромату – 120 мл;
ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 1 пакетик відповідно;
сіль – 1 щіпка;
цукор – 75 г;
дріжджі сухі швидкодіючі – 10 г;
яйце – 1 шт.;
Для начинки:
вишня;
крохмаль або панірувальні сухарі – 40-60 г;
цукор.
Приготування
Для приготування тіста прогріваємо злегка кефір, змішуємо його з соняшниковою без аромату маслом, додаємо цукровий пісок і сіль, додаємо ванільний цукор або ванілін і розмішуємо все хорошенечко. В іншу миску просіваємо борошно пшеничне і змішуємо її з сухими дріжджами. Якщо на упаковці дріжджів дана рекомендація попередньо активувати продукт теплої рідини, то розчинний спочатку їх хвилин на десять в тепленькому кефірі, і тільки після цього додамо інші компоненти.
Тепер з'єднуємо рідкі компоненти з сухими і виробляємо заміс м'якого і однорідного тіста. Залишаємо посудину з ним на годинку для підходу, після чого можемо приступати до оформлення пиріжків з вишнями. Ягоди попередньо промиваємо, обсушуємо і позбавляє від кісточок. Для того щоб уникнути витікання соку з виробів, приправляємо вишні панірувальними сухарями, які для кращого ефекту можна змішати з невеликою кількістю борошна.
Сформовані пиріжки укладаємо на присипаний борошном деко, даємо підійти протягом півгодини, після чого промазуємо поверхню виробів збитим яйцем і відправляємо для випікання хвилин на двадцять в духовку. Її необхідно заздалегідь розігріти до температури 190 градусів.
По готовності даємо духовим пиріжкам з вишнею як пух охолонути і можемо пробувати.
Духові пиріжки з вишнею на сухих дріжджах - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку трохи прогріваємо молочко, всипаємо до нього дріжджі і залишаємо хвилин на десять, не перемішуючи. За цей час вбиваємо в миску два яйця, третє поділяємо на білок і жовток, останній залишаємо для змащування виробів, а білок додаємо до решти яєць і змішуємо з цукровим піском. Обробляємо яєчну масу за допомогою міксера до пишної і повітряної піни, а потім розтоплюємо вершковий маргарин або масло. Додаємо в молоко з дріжджами збиті яйця, розтоплену вершкову масу, додаємо сіль, ванілін і перемішуємо ретельно. Тепер просіваємо до рідкій основі чотири склянки борошна, перемішуємо і даємо постояти в теплі хвилин п'ятнадцять. Додаємо в тісто на духові пиріжки з вишнею решту просіяне борошно і добиваємося остаточної густоти тіста. Його текстура повинна бути трохи липким і м'якою, а для зручності змащуємо долоні рук рослинним маслом.
Залишаємо посудину з готовим тестом в теплі ще години на півтора, після чого можемо приступати до оформлення пиріжків. За час поки визріває тісто, підготуємо вишні. Ягідки промиємо, обсушим і позбавимо від кісточок. Безпосередньо перед оформленням пиріжків змішуємо вишні з крохмалем, це дозволить соку залишитися всередині і не витекти з виробів при термічній обробці.
Із підійшов тесту відщипуємо невеликі порції, руками надаємо їм форму коржі, викладаємо по центру кожної по кілька вишеньок, посипаємо за смаком цукром (в середньому по чайній ложці на один пиріжок) і защипуємо щільно протилежні краї. Укладаємо виробу швом донизу на промаслений або застелений пергаментом деко, даємо підійти в теплі хвилин тридцять, після чого покриваємо за допомогою пензля жовтком і відправляємо хвилин на п'ятнадцять-двадцять в духовку, яку заздалегідь прогреем до 180 градусів.
Як приготувати смачні духові пиріжки з вишнею на кефірі?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування тіста прогріваємо злегка кефір, змішуємо його з соняшниковою без аромату маслом, додаємо цукровий пісок і сіль, додаємо ванільний цукор або ванілін і розмішуємо все хорошенечко. В іншу миску просіваємо борошно пшеничне і змішуємо її з сухими дріжджами. Якщо на упаковці дріжджів дана рекомендація попередньо активувати продукт теплої рідини, то розчинний спочатку їх хвилин на десять в тепленькому кефірі, і тільки після цього додамо інші компоненти.
Тепер з'єднуємо рідкі компоненти з сухими і виробляємо заміс м'якого і однорідного тіста. Залишаємо посудину з ним на годинку для підходу, після чого можемо приступати до оформлення пиріжків з вишнями. Ягоди попередньо промиваємо, обсушуємо і позбавляє від кісточок. Для того щоб уникнути витікання соку з виробів, приправляємо вишні панірувальними сухарями, які для кращого ефекту можна змішати з невеликою кількістю борошна.
Сформовані пиріжки укладаємо на присипаний борошном деко, даємо підійти протягом півгодини, після чого промазуємо поверхню виробів збитим яйцем і відправляємо для випікання хвилин на двадцять в духовку. Її необхідно заздалегідь розігріти до температури 190 градусів.
По готовності даємо духовим пиріжкам з вишнею як пух охолонути і можемо пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста
Коли всі банки з щавлем закатані можна, нарешті, приготувати з його участю щось надзвичайно смачне. Спробуйте спекти дивовижні пиріжки з тонким
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Пиріжки з полуницею
Домашня випічка варто кожної витраченої секунди на її створення. Цей непередаваний аромат, разносящийся по всьому будинку, не залишить байдужим ні
Смажені пиріжки з вишнею
Смажені пиріжки з вишнею - справжня знахідка для тих хто любить домашню кухню, але не хоче підходити до духовці. Ми зібрали найпоширеніші і вельми
Духові пиріжки з яблуками
Найбільш традиційною та улюбленою домашньою випічкою можна по праву вважати різноманітні пиріжки з начинками. Звичайно самим вдалим наповненням
Пиріжки з вишнею з листкового тіста
Пиріжки - це не самий простий спосіб порадувати рідних улюбленої випічкою. Проте, є винятки, коли не потрібно возитися з приготуванням тесту - це