Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісні булочки

Пісні булочки

24-04-2016, 17:44
1 294
Пісні булочки
В пост теж хочеться солоденького, але багато ласощів в цей час під забороною. Ми вам зараз розповімо, як приготувати пісні булочки.

Пісні булочки з корицею – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 35 склянки;

  • вода тепла – 90 мл;

  • цукровий пісок – 140 г;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г;

  • кориця для начинки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    У миску вливаємо теплу воду, кладемо дріжджі, цукор і розмішуємо до розчинення дріжджів і ставимо в тепло, щоб піднялася пінна шапочка. Потім всипаємо приблизно 1/3 просіяного борошна і добре розмішуємо. Всипаємо ще стільки ж борошна, знову розмішуємо. Тепер отримане досить густе тісто кладемо на стіл, висипаємо решту борошна і добре все вимішуємо. Поміщаємо отримане тісто в миску, прикриваємо і прибираємо в тепло. Після його збільшення вдвічі, обминаємо його, знову накриваємо – і тепло. Після другого підйому можна приступати до подальшої роботи. Поділяємо тісто на 6 частин, розкачуємо кожну в коло, посипаємо корицею, скачуємо рулетом і розрізаємо вздовж, не доходячи до кінця. Беремо руками за кінці і звертаємо трояндочку. Так робимо з усіма шматочками. Поміщаємо заготовки на деко і близько 25 хвилин випікаємо при 200 градусах.

    Пісні картопляні булочки


    Інгредієнти:

  • вода тепла – 180 мл;

  • свіжі дріжджі – 40 г;

  • борошно вищого сорту пшеничне – 300 г;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • картопля – 200 г;

  • пісок цукровий – 30 г;

  • кунжут;

  • сіль.


  • Приготування
    У теплій воді розчиняємо свіжі дріжджі, додаємо цукровий пісок. Відварену в мундирі картоплю чистимо і тремо на тертці. Змішуємо борошно з сіллю, оливковою олією, картоплею і розчиненими дріжджами. Отримане тісто ставимо для підйому хвилин на 50 в тепле місце. Формочки для кексів або мафінів промазуємо маслом, вкладаємо в них порції тіста, заповнюючи приблизно на половину обсягу. Верх притрушиваем кунжутом і залишаємо на чверть години для підйому. Випікаємо пісні булочки близько півгодини при помірній температурі.

    Пісні булочки з цукром і корицею – рецепт


    Інгредієнти:

  • пісок цукровий – 200 г;

  • борошно вищого сорту пшеничне – 900 г;

  • пресовані дріжджі – 30 г;

  • тепла вода – 400 мл;

  • мелена кориця – 20 г;

  • сіль – щіпка;

  • рослинне масло – 20 мл


  • Приготування
    Свіжі дріжджі розводимо теплою водою, додаємо сіль, попередньо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто, для зручності змастивши руки рослинним маслом. Корицю змішуємо з цукром. Приблизно 1/4 цукру із загального обсягу розчиняємо в 50 мл теплої води. Тісто розкачуємо шаром близько 10 мм. Змащуємо зверху за допомогою кулінарної кисті солодкою водою і наносимо шар начинки з цукру і кориці. Скачуємо тісто рулетом, а потім ріжемо його на шматочки, які викладаємо на деко. Кожну заготовку змащуємо цукровою водою і даємо їм підійти протягом півгодини. Випікаємо пісні булочки з цукром і корицею близько півгодини.

    Пісні булочки з родзинками


    Інгредієнти:

  • борошно – 270 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • родзинки – 100 г;

  • дріжджі швидкого дії сухі – 5 г;

  • тепла вода – 15 мл
  • Пісні булочки


    Приготування
    Розмішуємо сухі дріжджі, цукровий пісок в теплій воді до повного розчинення, а потім залишаємо в теплі для освіти пінної шапочки. У глибокій великій мисці з'єднуємо борошно, попередньо просіяне з сіллю, дріжджовий масою, оливковою олією і родзинками. Добре вимішуємо тісто і прибираємо в тепло підходити на годину, прикривши ємність рушником. Коли маса збільшиться вдвічі, обминаємо її і ліпимо булочки. Розміщуємо їх на деко і даємо постояти хвилин 20 прикривши, щоб не обвітрювалися. Потім змащуємо оливковою олією і готуємо в духовці близько 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт здобного дріжджового тіста
    Рецепт здобного дріжджового тіста
    Незрівнянним варіантом домашньої випічки завжди вважалася саме здоба. Вироби на її основі завжди виходять дивовижно смачними, пишними, довго
    Смачні булочки
    Смачні булочки
    Як приємно радувати дітвору ароматною домашньою випічкою. Пропонуємо три варіанти смачних повітряних булочок на дріжджовій основі. Ці рецепти
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Булочки в мультиварці
    Булочки в мультиварці
    В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
    Булочки з вишнями
    Булочки з вишнями
    Всі ми любимо домашню випічку. Вона виходить смачною, ніжною і ароматною. Давайте розберемося, як зробити булочки з вишнями. Вони можуть дріжджовими,