Рецепт здобного дріжджового тіста
Булочки і пиріжки люблять, мабуть, все. Рецепти смачного здобного дріжджового тіста розповімо вам нижче.
Інгредієнти:
Для опари:
свіжі пресовані дріжджі – 25 г;
молоко тепле – 220 мл;
цукор – 30 г;
пшеничне борошно – 40 р.
Для тіста:
рафінована рослинна олія – 20 мл;
пісок цукровий – 100 г;
курячі яйця великі – 2 шт.;
борошно – 530 г;
маргарин або масло – 90 г;
цукор ванільний – 10 р.
Приготування
Спершу робимо опару додаємо свіжі дріжджі, борошно і цукор в тепле молоко. Розмішуємо до однорідності. Прибираємо опару на півгодини в тепло. Важливо, щоб там не було протягів. Коли дріжджі «запрацюють» вийде пінна шапочка. Тепер окремо змішуємо яйця з цукровим піском, кладемо м'яке масло або маргарин. Опару з'єднуємо зі здобою і розмішуємо. Додаємо ванільний цукор і знову розмішуємо. Додаємо просіяне борошно частинами і замішуємо тісто, заважаючи його в одному напрямку. Коли маса стане такий густий, що місити її буде неможливо, викладаємо її на стіл і продовжуємо місити руками. А щоб тісто не «забити» борошном і воно не вийшло занадто крутим, руки змащуємо рослинним маслом. Отже, готове тісто накриваємо чистенькою серветкою і ставимо в тепло на пару годин. Коли воно підійде, обминаємо його і формуємо вироби.
Інгредієнти:
олія рослинна рафінована – 100 мл;
яйця – 6 шт.;
борошно пшеничне просеянная – 14 кг;
дріжджі сухі швидкої дії – 20 г;
маргарин – 350 г;
пісок цукровий – 280 м;
коров'яче молоко – 700 мл
Приготування
У підігріте до приємної температури молоко додаємо цукор, яйця і інтенсивно розтираємо. Додаємо сухі швидкодіючі дріжджі, борошно, попередньо просіяне і тонкою цівкою вливаємо розтоплений маргарин. Ретельно вимішуємо тісто. Воно має добре відставати від стіночок і бути без грудок. В самому кінці вливаємо олію. Накриваємо ємність з тістом кришкою і прибираємо в тепло. Хвилин через 40 воно підійде в перший раз, обминаємо його і ставимо ще на такий же час в тепло. Після другого підйому його знову обминаємо і тепер вже повністю готове тісто для подальшої роботи - починаємо формувати з нього вироби бажаної форми і розміру.
Даний рецепт здобного дріжджового тіста як не можна краще підходить для випічки смачних булочок.
Рецепт здобного дріжджового тіста для солодких пирогів
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Спершу робимо опару додаємо свіжі дріжджі, борошно і цукор в тепле молоко. Розмішуємо до однорідності. Прибираємо опару на півгодини в тепло. Важливо, щоб там не було протягів. Коли дріжджі «запрацюють» вийде пінна шапочка. Тепер окремо змішуємо яйця з цукровим піском, кладемо м'яке масло або маргарин. Опару з'єднуємо зі здобою і розмішуємо. Додаємо ванільний цукор і знову розмішуємо. Додаємо просіяне борошно частинами і замішуємо тісто, заважаючи його в одному напрямку. Коли маса стане такий густий, що місити її буде неможливо, викладаємо її на стіл і продовжуємо місити руками. А щоб тісто не «забити» борошном і воно не вийшло занадто крутим, руки змащуємо рослинним маслом. Отже, готове тісто накриваємо чистенькою серветкою і ставимо в тепло на пару годин. Коли воно підійде, обминаємо його і формуємо вироби.
Здобне дріжджове тісто – рецепт без опари
Інгредієнти:
Приготування
У підігріте до приємної температури молоко додаємо цукор, яйця і інтенсивно розтираємо. Додаємо сухі швидкодіючі дріжджі, борошно, попередньо просіяне і тонкою цівкою вливаємо розтоплений маргарин. Ретельно вимішуємо тісто. Воно має добре відставати від стіночок і бути без грудок. В самому кінці вливаємо олію. Накриваємо ємність з тістом кришкою і прибираємо в тепло. Хвилин через 40 воно підійде в перший раз, обминаємо його і ставимо ще на такий же час в тепло. Після другого підйому його знову обминаємо і тепер вже повністю готове тісто для подальшої роботи - починаємо формувати з нього вироби бажаної форми і розміру.
Даний рецепт здобного дріжджового тіста як не можна краще підходить для випічки смачних булочок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні булочки
Щоб урізноманітнити пісне меню незвичайним стравою пропонуємо спекти відмінні пишні булочки. Ці чудові вироби здатні швидко наситити або вгамувати
Пиріг із дріжджового тіста з повидлом
Щоб порадувати домашніх свіжою випічкою, пропонуємо негайно приступити до приготування незрівнянного, запаморочливо смачного пирога з наповненням з
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Здобне тісто для булочок
Мало хто може відмовитися від свіжої ароматною і повітряної здобної булочки. Але не багато вирішуються спекти такі булочки самостійно, найчастіше
Опару для тіста
Варіантів приготування тіста для різних видів випічки існує багато. У кожної господині, напевно, є свій перевірений. А сьогодні ми підкажемо вам
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.