Вернуться назад Распечатать

Рецепт здобного дріжджового тіста

Рецепт здобного дріжджового тіста
Булочки і пиріжки люблять, мабуть, все. Рецепти смачного здобного дріжджового тіста розповімо вам нижче.

Рецепт здобного дріжджового тіста для солодких пирогів


Інгредієнти:
Для опари:

  • свіжі пресовані дріжджі – 25 г;

  • молоко тепле – 220 мл;

  • цукор – 30 г;

  • пшеничне борошно – 40 р.


  • Для тіста:

  • рафінована рослинна олія – 20 мл;

  • пісок цукровий – 100 г;

  • курячі яйця великі – 2 шт.;

  • борошно – 530 г;

  • маргарин або масло – 90 г;

  • цукор ванільний – 10 р.


  • Приготування
    Спершу робимо опару додаємо свіжі дріжджі, борошно і цукор в тепле молоко. Розмішуємо до однорідності. Прибираємо опару на півгодини в тепло. Важливо, щоб там не було протягів. Коли дріжджі «запрацюють» вийде пінна шапочка. Тепер окремо змішуємо яйця з цукровим піском, кладемо м'яке масло або маргарин. Опару з'єднуємо зі здобою і розмішуємо. Додаємо ванільний цукор і знову розмішуємо. Додаємо просіяне борошно частинами і замішуємо тісто, заважаючи його в одному напрямку. Коли маса стане такий густий, що місити її буде неможливо, викладаємо її на стіл і продовжуємо місити руками. А щоб тісто не «забити» борошном і воно не вийшло занадто крутим, руки змащуємо рослинним маслом. Отже, готове тісто накриваємо чистенькою серветкою і ставимо в тепло на пару годин. Коли воно підійде, обминаємо його і формуємо вироби.

    Здобне дріжджове тісто – рецепт без опари


    Інгредієнти:

  • олія рослинна рафінована – 100 мл;

  • яйця – 6 шт.;

  • борошно пшеничне просеянная – 14 кг;

  • дріжджі сухі швидкої дії – 20 г;

  • маргарин – 350 г;

  • пісок цукровий – 280 м;

  • коров'яче молоко – 700 мл


  • Приготування
    Рецепт здобного дріжджового тіста

    У підігріте до приємної температури молоко додаємо цукор, яйця і інтенсивно розтираємо. Додаємо сухі швидкодіючі дріжджі, борошно, попередньо просіяне і тонкою цівкою вливаємо розтоплений маргарин. Ретельно вимішуємо тісто. Воно має добре відставати від стіночок і бути без грудок. В самому кінці вливаємо олію. Накриваємо ємність з тістом кришкою і прибираємо в тепло. Хвилин через 40 воно підійде в перший раз, обминаємо його і ставимо ще на такий же час в тепло. Після другого підйому його знову обминаємо і тепер вже повністю готове тісто для подальшої роботи - починаємо формувати з нього вироби бажаної форми і розміру.
    Даний рецепт здобного дріжджового тіста як не можна краще підходить для випічки смачних булочок.