Булочки і пиріжки люблять, мабуть, все. Рецепти смачного здобного дріжджового тіста розповімо вам нижче.
Рецепт здобного дріжджового тіста для солодких пирогів
Інгредієнти: Для опари:
свіжі пресовані дріжджі – 25 г; молоко тепле – 220 мл; цукор – 30 г; пшеничне борошно – 40 р. Для тіста:
рафінована рослинна олія – 20 мл; пісок цукровий – 100 г; курячі яйця великі – 2 шт.; борошно – 530 г; маргарин або масло – 90 г; цукор ванільний – 10 р. Приготування Спершу робимо опару додаємо свіжі дріжджі, борошно і цукор в тепле молоко. Розмішуємо до однорідності. Прибираємо опару на півгодини в тепло. Важливо, щоб там не було протягів. Коли дріжджі «запрацюють» вийде пінна шапочка. Тепер окремо змішуємо яйця з цукровим піском, кладемо м'яке масло або маргарин. Опару з'єднуємо зі здобою і розмішуємо. Додаємо ванільний цукор і знову розмішуємо. Додаємо просіяне борошно частинами і замішуємо тісто, заважаючи його в одному напрямку. Коли маса стане такий густий, що місити її буде неможливо, викладаємо її на стіл і продовжуємо місити руками. А щоб тісто не «забити» борошном і воно не вийшло занадто крутим, руки змащуємо рослинним маслом. Отже, готове тісто накриваємо чистенькою серветкою і ставимо в тепло на пару годин. Коли воно підійде, обминаємо його і формуємо вироби.
Здобне дріжджове тісто – рецепт без опари
Інгредієнти: олія рослинна рафінована – 100 мл; яйця – 6 шт.; борошно пшеничне просеянная – 14 кг; дріжджі сухі швидкої дії – 20 г; маргарин – 350 г; пісок цукровий – 280 м; коров'яче молоко – 700 мл Приготування У підігріте до приємної температури молоко додаємо цукор, яйця і інтенсивно розтираємо. Додаємо сухі швидкодіючі дріжджі, борошно, попередньо просіяне і тонкою цівкою вливаємо розтоплений маргарин. Ретельно вимішуємо тісто. Воно має добре відставати від стіночок і бути без грудок. В самому кінці вливаємо олію. Накриваємо ємність з тістом кришкою і прибираємо в тепло. Хвилин через 40 воно підійде в перший раз, обминаємо його і ставимо ще на такий же час в тепло. Після другого підйому його знову обминаємо і тепер вже повністю готове тісто для подальшої роботи - починаємо формувати з нього вироби бажаної форми і розміру.
Даний рецепт здобного дріжджового тіста як не можна краще підходить для випічки смачних булочок.