Вернуться назад Распечатать

Пісні булочки

Пісні булочки
В пост теж хочеться солоденького, але багато ласощів в цей час під забороною. Ми вам зараз розповімо, як приготувати пісні булочки.

Пісні булочки з корицею – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 35 склянки;

  • вода тепла – 90 мл;

  • цукровий пісок – 140 г;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г;

  • кориця для начинки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    У миску вливаємо теплу воду, кладемо дріжджі, цукор і розмішуємо до розчинення дріжджів і ставимо в тепло, щоб піднялася пінна шапочка. Потім всипаємо приблизно 1/3 просіяного борошна і добре розмішуємо. Всипаємо ще стільки ж борошна, знову розмішуємо. Тепер отримане досить густе тісто кладемо на стіл, висипаємо решту борошна і добре все вимішуємо. Поміщаємо отримане тісто в миску, прикриваємо і прибираємо в тепло. Після його збільшення вдвічі, обминаємо його, знову накриваємо – і тепло. Після другого підйому можна приступати до подальшої роботи. Поділяємо тісто на 6 частин, розкачуємо кожну в коло, посипаємо корицею, скачуємо рулетом і розрізаємо вздовж, не доходячи до кінця. Беремо руками за кінці і звертаємо трояндочку. Так робимо з усіма шматочками. Поміщаємо заготовки на деко і близько 25 хвилин випікаємо при 200 градусах.

    Пісні картопляні булочки


    Інгредієнти:

  • вода тепла – 180 мл;

  • свіжі дріжджі – 40 г;

  • борошно вищого сорту пшеничне – 300 г;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • картопля – 200 г;

  • пісок цукровий – 30 г;

  • кунжут;

  • сіль.


  • Приготування
    У теплій воді розчиняємо свіжі дріжджі, додаємо цукровий пісок. Відварену в мундирі картоплю чистимо і тремо на тертці. Змішуємо борошно з сіллю, оливковою олією, картоплею і розчиненими дріжджами. Отримане тісто ставимо для підйому хвилин на 50 в тепле місце. Формочки для кексів або мафінів промазуємо маслом, вкладаємо в них порції тіста, заповнюючи приблизно на половину обсягу. Верх притрушиваем кунжутом і залишаємо на чверть години для підйому. Випікаємо пісні булочки близько півгодини при помірній температурі.

    Пісні булочки з цукром і корицею – рецепт


    Інгредієнти:

  • пісок цукровий – 200 г;

  • борошно вищого сорту пшеничне – 900 г;

  • пресовані дріжджі – 30 г;

  • тепла вода – 400 мл;

  • мелена кориця – 20 г;

  • сіль – щіпка;

  • рослинне масло – 20 мл


  • Приготування
    Свіжі дріжджі розводимо теплою водою, додаємо сіль, попередньо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто, для зручності змастивши руки рослинним маслом. Корицю змішуємо з цукром. Приблизно 1/4 цукру із загального обсягу розчиняємо в 50 мл теплої води. Тісто розкачуємо шаром близько 10 мм. Змащуємо зверху за допомогою кулінарної кисті солодкою водою і наносимо шар начинки з цукру і кориці. Скачуємо тісто рулетом, а потім ріжемо його на шматочки, які викладаємо на деко. Кожну заготовку змащуємо цукровою водою і даємо їм підійти протягом півгодини. Випікаємо пісні булочки з цукром і корицею близько півгодини.

    Пісні булочки з родзинками


    Інгредієнти:

  • борошно – 270 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • родзинки – 100 г;

  • дріжджі швидкого дії сухі – 5 г;

  • тепла вода – 15 мл
  • Пісні булочки


    Приготування
    Розмішуємо сухі дріжджі, цукровий пісок в теплій воді до повного розчинення, а потім залишаємо в теплі для освіти пінної шапочки. У глибокій великій мисці з'єднуємо борошно, попередньо просіяне з сіллю, дріжджовий масою, оливковою олією і родзинками. Добре вимішуємо тісто і прибираємо в тепло підходити на годину, прикривши ємність рушником. Коли маса збільшиться вдвічі, обминаємо її і ліпимо булочки. Розміщуємо їх на деко і даємо постояти хвилин 20 прикривши, щоб не обвітрювалися. Потім змащуємо оливковою олією і готуємо в духовці близько 25 хвилин.