В пост теж хочеться солоденького, але багато ласощів в цей час під забороною. Ми вам зараз розповімо, як приготувати пісні булочки.
Пісні булочки з корицею – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 35 склянки; вода тепла – 90 мл; цукровий пісок – 140 г; рафінована рослинна олія – 65 мл; сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г; кориця для начинки; сіль – щіпка. Приготування У миску вливаємо теплу воду, кладемо дріжджі, цукор і розмішуємо до розчинення дріжджів і ставимо в тепло, щоб піднялася пінна шапочка. Потім всипаємо приблизно 1/3 просіяного борошна і добре розмішуємо. Всипаємо ще стільки ж борошна, знову розмішуємо. Тепер отримане досить густе тісто кладемо на стіл, висипаємо решту борошна і добре все вимішуємо. Поміщаємо отримане тісто в миску, прикриваємо і прибираємо в тепло. Після його збільшення вдвічі, обминаємо його, знову накриваємо – і тепло. Після другого підйому можна приступати до подальшої роботи. Поділяємо тісто на 6 частин, розкачуємо кожну в коло, посипаємо корицею, скачуємо рулетом і розрізаємо вздовж, не доходячи до кінця. Беремо руками за кінці і звертаємо трояндочку. Так робимо з усіма шматочками. Поміщаємо заготовки на деко і близько 25 хвилин випікаємо при 200 градусах.
Пісні картопляні булочки
Інгредієнти: вода тепла – 180 мл; свіжі дріжджі – 40 г; борошно вищого сорту пшеничне – 300 г; оливкова олія – 40 мл; картопля – 200 г; пісок цукровий – 30 г; кунжут; сіль. Приготування У теплій воді розчиняємо свіжі дріжджі, додаємо цукровий пісок. Відварену в мундирі картоплю чистимо і тремо на тертці. Змішуємо борошно з сіллю, оливковою олією, картоплею і розчиненими дріжджами. Отримане тісто ставимо для підйому хвилин на 50 в тепле місце. Формочки для кексів або мафінів промазуємо маслом, вкладаємо в них порції тіста, заповнюючи приблизно на половину обсягу. Верх притрушиваем кунжутом і залишаємо на чверть години для підйому. Випікаємо пісні булочки близько півгодини при помірній температурі.
Пісні булочки з цукром і корицею – рецепт
Інгредієнти: пісок цукровий – 200 г; борошно вищого сорту пшеничне – 900 г; пресовані дріжджі – 30 г; тепла вода – 400 мл; мелена кориця – 20 г; сіль – щіпка; рослинне масло – 20 мл Приготування Свіжі дріжджі розводимо теплою водою, додаємо сіль, попередньо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто, для зручності змастивши руки рослинним маслом. Корицю змішуємо з цукром. Приблизно 1/4 цукру із загального обсягу розчиняємо в 50 мл теплої води. Тісто розкачуємо шаром близько 10 мм. Змащуємо зверху за допомогою кулінарної кисті солодкою водою і наносимо шар начинки з цукру і кориці. Скачуємо тісто рулетом, а потім ріжемо його на шматочки, які викладаємо на деко. Кожну заготовку змащуємо цукровою водою і даємо їм підійти протягом півгодини. Випікаємо пісні булочки з цукром і корицею близько півгодини.
Пісні булочки з родзинками
Інгредієнти: борошно – 270 г; цукровий пісок – 25 г; оливкова олія – 40 мл; родзинки – 100 г; дріжджі швидкого дії сухі – 5 г; тепла вода – 15 мл Приготування Розмішуємо сухі дріжджі, цукровий пісок в теплій воді до повного розчинення, а потім залишаємо в теплі для освіти пінної шапочки. У глибокій великій мисці з'єднуємо борошно, попередньо просіяне з сіллю, дріжджовий масою, оливковою олією і родзинками. Добре вимішуємо тісто і прибираємо в тепло підходити на годину, прикривши ємність рушником. Коли маса збільшиться вдвічі, обминаємо її і ліпимо булочки. Розміщуємо їх на деко і даємо постояти хвилин 20 прикривши, щоб не обвітрювалися. Потім змащуємо оливковою олією і готуємо в духовці близько 25 хвилин.