Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашня згущене молоко

Домашня згущене молоко

24-04-2016, 17:26
459
Домашня згущене молоко
Ви можете абсолютно спокійно придбати баночку згущеного молока в практично будь-якому продуктовому магазині, але деякі воліють готувати домашню згущене молоко, посилаючись на її натуральність смаку, не таку разючу солодкість і густоту. Продукт, приготований в домашніх умовах, стане кращим доповненням до улюблених десертів або чешці кави.

Домашня згущене молоко – рецепт


Для приготування домашньої згущеного молока краще всього використовувати жирне, домашнє молоко, так як саме воно в підсумку допоможе вам досягти бажаної консистенції готового продукту.
Інгредієнти:

  • молоко - 730 мл;

  • цукор - 195 р.


  • Приготування
    Для приготування згущеного молока з молока в домашніх умовах слід використовувати товстостінну посуд, яка найкраще поглинає і розподіляє тепло, не дозволяючи молока підгоряти. Змішайте молоко разом з цукром і додайте маленьку щіпку солі. Розмістіть посуд з молочною сумішшю на середньому вогні і дайте дійти до кипіння. Після, зменшіть жар і залиште молоко нудитися на слабкому вогні при ледь помітному кипінні близько години, періодично знімаючи згустки з поверхні. Коли кількість молока зменшиться до двох третин від початкового об'єму, охолодіть згущену суміш перелийте в банку і зберігайте в холодильнику аж до цілого місяця.

    Рецепт домашньої згущеного молока в домашніх умовах


    Якщо ви вирішите прискорити класичний процес приготування згущеного молока, то замініть звичайне молоко вершки жирністю не менше 30%. Зрозуміло, на виході такий продукт вийде більш жирним ніж класична згущене молоко на молоці, але і консистенція продукту вийде помітно довші, а смак – багатшими.
    Інгредієнти:

  • жирні вершки - 710 мл;

  • цукор - 310 г;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Схема приготування залишається тією ж, а ось час на приготування зменшується наполовину. Змішайте вершки з цукром і сіллю, після чого додайте все на середньому вогні і дочекайтеся закипання. Коли вершки почнуть вирувати, зменшіть жар згущене молоко і варіть, помішуючи, не менше півгодини або поки обсяг рідини не зменшиться наполовину. Охолодивши готовий продукт, залиште розлийте його по банках і зберігати в холодильнику.

    Як швидко приготувати згущене молоко в домашніх умовах?


    Час можна скоротити, якщо змішувати молоко не з цукром, а з цукровою пудрою. Густоту готової згущеному молоці додасть не тільки цукор кристалізується, але і крохмаль , який додають до цукровій пудрі, щоб та не слеживалась.
    Інгредієнти:

  • молоко - 220 мл;

  • цукрова пудра - 220 г;

  • вершкове масло - 25 р.


  • Приготування
    З'єднуємо всі компоненти в одній товстостінній посуді, а потім розміщуємо над вогнем. Коли суміш для згущеного молока почне закипати, зменшіть жар до середнього, зніміть пінку і залиште майбутню згущене молоко вирувати на 10 хвилин, не забуваючи про перемішуванні. На виході вийде дуже рідка суміш, яку потрібно швидко охолодити у крижаній воді і вона загусне. Після, домашня згущене молоко за 15 хвилин готова!

    Варена згущене молоко в домашніх умовах

    Домашня згущене молоко

    Якщо ви все-таки купили баночку згущеного молока, то можете відварити її, збагативши смак, колір і консистенцію продукту. Робиться це простіше простого, а крім самої банки згущеного молока знадобиться каструля.
    Помістіть банку згущеного молока в каструлю з теплою водою так, щоб рідина була вище поверхні банки на 5 див. Варіть все на середньому вогні 2 години для легкого карамельного відтінку і 3 - для інтенсивного. При необхідності підливайте воду, стежачи за тим, щоб її рівень не опускався нижче рівня банки. Готову згущене молоко обережно витягують і неодмінно (!) повністю охолоджують перед відкриттям банки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити згущене молоко в домашніх умовах?
    Як зробити згущене молоко в домашніх умовах?
    Дивовижне ласощі рекомендуємо зробити власноруч з доступних компонентів. Згущене молоко за нашими рецептами виходить набагато смачніше покупної, не
    Мафіни з згущеним молоком
    Мафіни з згущеним молоком
    Неперевершене ласощі у вас вийде, якщо скористаєтеся запропонованими рецептами. Мафіни, з додаванням згущеного молока в тісто або наповнення,
    Морозиво з вершків і згущеного молока
    Морозиво з вершків і згущеного молока
    Використовуючи всього два інгредієнти в основі, можна створити воістину чудовий десерт. Морозиво, за рецептами поданими далі, виходить щільним з
    Як зробити варену згущенку?
    Як зробити варену згущенку?
    Якщо ви раптом вирішили приготувати тортик з вареним згущеним молоком, а в холодильнику є лише звичайна солодкість, то не варто засмучуватися. З
    Крем зі згущеного молока
    Крем зі згущеного молока
    У кулінарії існує величезна кількість різних рецептів створення крему для тортів, тістечок, печива і т. д. І сьогодні ми поговоримо про те, як
    Мастика з згущеного молока
    Мастика з згущеного молока
    Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо