Маршмеллоу своїми руками
Сьогодні ми розповімо вам, з чого роблять маршмеллоу і як приготувати його своїми руками в домашніх умовах. Цей продукт можна використовувати в якості основи для мастики або ж просто поласувати ним з чашкою чаю.
Інгредієнти:
желатин – 25 г;
вода фільтрована – 250 мл;
цукровий пісок – 410 г;
інвертний сироп – 165 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
цукрова пудра – 90 г;
крохмаль картопляний або кукурудзяний – 90 р.
Приготування
Для початку скип'ятимо воду і залишаємо остигати до кімнатної температури. Після цього половину порції змішуємо з желатином і залишаємо для набухання. Залишилася воду наливаємо в кухлик, додаємо цукровий пісок, дрібку солі і інвертний сироп. Прогріваємо суміш до кипіння, помішуючи, а потім знижуємо температуру до мінімального і проварюємо масу, припинивши помішування, протягом семи-восьми хвилин.
Тепер набряклий протягом двадцяти хвилин желатин прогріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розпускання, а після цього поміщаємо в зручну посудину і починаємо збивати за допомогою міксера, вибравши мінімальну швидкість. Далі, не припиняючи процес, тоненькою цівкою вливаємо одержаний гарячий сироп. Поступово збільшуємо швидкість приладу і обробляємо їм масу протягом не менше п'ятнадцяти хвилин. Результатом цієї дії повинна бути посветленіе суміші і придбання нею повітряної, трохи тягучою текстури, що нагадує зефірну масу. При необхідності можна наповнити маршмеллоу бажаної колірної гамою, розділивши масу на частини і додавши в кожну барвник.
Викладаємо отриману субстанцію на застелений пергаментом і трохи промаслений рафінованим маслом деко або форму і маємо для застигання в холодильнику. Для мастики використовуємо маршмеллоу відразу ж після застигання, а для вживання в якості солодкого ласощі, розрізаємо остиглий пласт на кубики і обсипаємо сумішшю цукрової пудри і крохмалю.
Інгредієнти:
желатиновий порошок – 30 г;
вода фільтрована, кипяченная – 250 мл;
замінник цукру (сипкий) – 50 р;
сироп – 165 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
ароматизатор харчовий – за смаком;
крохмаль кукурудзяний або картопляний для посипання;
Для сиропу:
кислота лимонна – 1 щіпка;
вода фільтрована – 150 мл;
замінник цукру (сипкий) – 70 г;
сода харчова – 1 щіпка.
Приготування
Для приготування сиропу, додаємо у воду замінник цукру, перемішуємо і прогріваємо суміш до кипіння. Тепер кидаємо лимонну кислоту, знову розмішуємо, прикриваємо посудину кришкою і варимо вміст протягом п'ятдесяти хвилин на найменшому вогні. Після повного охолодження готового сиропу, розчиняємо щіпку соди в столовій ложці води і додаємо в сироп, при цьому безперервно розмішуючи масу до набуття нею в'язкої текстури.
Розчиняємо в половині склянки желатин, а решту воду виливаємо в сироп, додаємо замінник цукру, сіль, ароматизатор і перемішуємо. Прогріваємо суміш до кипіння і варимо сім хвилин, після чого додаємо прогрітий і розпущений повністю у воді желатин і починаємо процедуру збивання. Для початку обробляємо масу міксером на малих обертах, а через три-п'ять хвилин збільшуємо швидкість і пробиваємо вміст посуду протягом двадцяти хвилин або до побіління і загустіння. При бажанні додаємо в масу харчовий барвник.
Після цього даємо субстанції застигнути, виливши її в форму або на застелений пергаментом і промаслений лист, а потім розрізаємо, обсипаємо крохмалем і насолоджуємося.
Як приготувати маршмеллоу своїми руками в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для початку скип'ятимо воду і залишаємо остигати до кімнатної температури. Після цього половину порції змішуємо з желатином і залишаємо для набухання. Залишилася воду наливаємо в кухлик, додаємо цукровий пісок, дрібку солі і інвертний сироп. Прогріваємо суміш до кипіння, помішуючи, а потім знижуємо температуру до мінімального і проварюємо масу, припинивши помішування, протягом семи-восьми хвилин.
Тепер набряклий протягом двадцяти хвилин желатин прогріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розпускання, а після цього поміщаємо в зручну посудину і починаємо збивати за допомогою міксера, вибравши мінімальну швидкість. Далі, не припиняючи процес, тоненькою цівкою вливаємо одержаний гарячий сироп. Поступово збільшуємо швидкість приладу і обробляємо їм масу протягом не менше п'ятнадцяти хвилин. Результатом цієї дії повинна бути посветленіе суміші і придбання нею повітряної, трохи тягучою текстури, що нагадує зефірну масу. При необхідності можна наповнити маршмеллоу бажаної колірної гамою, розділивши масу на частини і додавши в кожну барвник.
Викладаємо отриману субстанцію на застелений пергаментом і трохи промаслений рафінованим маслом деко або форму і маємо для застигання в холодильнику. Для мастики використовуємо маршмеллоу відразу ж після застигання, а для вживання в якості солодкого ласощі, розрізаємо остиглий пласт на кубики і обсипаємо сумішшю цукрової пудри і крохмалю.
Маршмеллоу домашнього приготування - рецепт без цукру
Інгредієнти:
Для сиропу:
Приготування
Для приготування сиропу, додаємо у воду замінник цукру, перемішуємо і прогріваємо суміш до кипіння. Тепер кидаємо лимонну кислоту, знову розмішуємо, прикриваємо посудину кришкою і варимо вміст протягом п'ятдесяти хвилин на найменшому вогні. Після повного охолодження готового сиропу, розчиняємо щіпку соди в столовій ложці води і додаємо в сироп, при цьому безперервно розмішуючи масу до набуття нею в'язкої текстури.
Розчиняємо в половині склянки желатин, а решту воду виливаємо в сироп, додаємо замінник цукру, сіль, ароматизатор і перемішуємо. Прогріваємо суміш до кипіння і варимо сім хвилин, після чого додаємо прогрітий і розпущений повністю у воді желатин і починаємо процедуру збивання. Для початку обробляємо масу міксером на малих обертах, а через три-п'ять хвилин збільшуємо швидкість і пробиваємо вміст посуду протягом двадцяти хвилин або до побіління і загустіння. При бажанні додаємо в масу харчовий барвник.
Після цього даємо субстанції застигнути, виливши її в форму або на застелений пергаментом і промаслений лист, а потім розрізаємо, обсипаємо крохмалем і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зефір маршмеллоу
У цій статті максимально детально описано базовий рецепт популярних тягучок маршмеллоу, які так люблять діти. Адже приготовані власноруч зефірки
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
Щербет з арахісом в домашніх умовах - рецепт
Порадуйте себе і домашніх ласунів неймовірно смачним ласощами, яке дуже просто зробити самостійно. Щербет, приготований за запропонованими рецептами
Кольорова глазур для торта
Прикраса десертів глазур'ю - це ідеальний спосіб без клопоту красиво оформити домашній торт. А щоб здивувати гостей або порадувати малюків
Маршмеллоу - рецепт
Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині