Сьогодні ми розповімо вам, з чого роблять маршмеллоу і як приготувати його своїми руками в домашніх умовах. Цей продукт можна використовувати в якості основи для мастики або ж просто поласувати ним з чашкою чаю.
Як приготувати маршмеллоу своїми руками в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: желатин – 25 г; вода фільтрована – 250 мл; цукровий пісок – 410 г; інвертний сироп – 165 г; кухонна сіль – 1 щіпка; цукрова пудра – 90 г; крохмаль картопляний або кукурудзяний – 90 р. Приготування Для початку скип'ятимо воду і залишаємо остигати до кімнатної температури. Після цього половину порції змішуємо з желатином і залишаємо для набухання. Залишилася воду наливаємо в кухлик, додаємо цукровий пісок, дрібку солі і інвертний сироп. Прогріваємо суміш до кипіння, помішуючи, а потім знижуємо температуру до мінімального і проварюємо масу, припинивши помішування, протягом семи-восьми хвилин.
Тепер набряклий протягом двадцяти хвилин желатин прогріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розпускання, а після цього поміщаємо в зручну посудину і починаємо збивати за допомогою міксера, вибравши мінімальну швидкість. Далі, не припиняючи процес, тоненькою цівкою вливаємо одержаний гарячий сироп. Поступово збільшуємо швидкість приладу і обробляємо їм масу протягом не менше п'ятнадцяти хвилин. Результатом цієї дії повинна бути посветленіе суміші і придбання нею повітряної, трохи тягучою текстури, що нагадує зефірну масу. При необхідності можна наповнити маршмеллоу бажаної колірної гамою, розділивши масу на частини і додавши в кожну барвник.
Викладаємо отриману субстанцію на застелений пергаментом і трохи промаслений рафінованим маслом деко або форму і маємо для застигання в холодильнику. Для мастики використовуємо маршмеллоу відразу ж після застигання, а для вживання в якості солодкого ласощі, розрізаємо остиглий пласт на кубики і обсипаємо сумішшю цукрової пудри і крохмалю.
Маршмеллоу домашнього приготування - рецепт без цукру
Інгредієнти: желатиновий порошок – 30 г; вода фільтрована, кипяченная – 250 мл; замінник цукру (сипкий) – 50 р; сироп – 165 г; кухонна сіль – 1 щіпка; ароматизатор харчовий – за смаком; крохмаль кукурудзяний або картопляний для посипання; Для сиропу:
кислота лимонна – 1 щіпка; вода фільтрована – 150 мл; замінник цукру (сипкий) – 70 г; сода харчова – 1 щіпка. Приготування Для приготування сиропу, додаємо у воду замінник цукру, перемішуємо і прогріваємо суміш до кипіння. Тепер кидаємо лимонну кислоту, знову розмішуємо, прикриваємо посудину кришкою і варимо вміст протягом п'ятдесяти хвилин на найменшому вогні. Після повного охолодження готового сиропу, розчиняємо щіпку соди в столовій ложці води і додаємо в сироп, при цьому безперервно розмішуючи масу до набуття нею в'язкої текстури.
Розчиняємо в половині склянки желатин, а решту воду виливаємо в сироп, додаємо замінник цукру, сіль,
ароматизатор і перемішуємо. Прогріваємо суміш до кипіння і варимо сім хвилин, після чого додаємо прогрітий і розпущений повністю у воді желатин і починаємо процедуру збивання. Для початку обробляємо масу міксером на малих обертах, а через три-п'ять хвилин збільшуємо швидкість і пробиваємо вміст посуду протягом двадцяти хвилин або до побіління і загустіння. При бажанні додаємо в масу харчовий барвник.
Після цього даємо субстанції застигнути, виливши її в форму або на застелений пергаментом і промаслений лист, а потім розрізаємо, обсипаємо крохмалем і насолоджуємося.