Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Баніца з сиром

8-07-2015, 21:52
773
Баніца з сиром
Баніца – традиційний болгарський пиріг, який готується з витяжного тіста. Зазвичай баницю начиняють сиром або його сумішшю з сиром, тому ми намагатимемося дотриматися всі традиції і повторити класичний рецепт далі.

Баніца болгарська - рецепт з сиром


Інгредієнти:
Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • мед - 1/3 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки.


  • Для тіста:

  • борошно 160 г;

  • вода - 1/4 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування тіста, борошно слід попередньо просіяти з розпушувачем, додати воду, розтоплене масло і яйце. Замісити круте тісто, оберніть його харчовою плівкою і поставити відпочивати в холодильнику на 30 хвилин.
    Поки тісто відпочиває, приготуємо начинку. Можна зробити солону сирну начинку , змішавши сир з бринзою в рівних пропорціях, а можна приготувати солодку баницю з сиру з медом. Для начинки необхідно розтопити вершкове масло і змішати його з перетертим сиром, сіллю і рідким медом.
    Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо вершковим маслом і покриваємо шаром сирної суміші. Звертаємо пласт тіста в рулет, а потім загорнути рулет равликом навколо своєї осі. Викладаємо баницю в покриту пергаментом і змащену маслом форму, верхівку також змащуємо маслом або збитим яйцем і ставимо пиріг в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.
    Перед подачею гарячий пиріг покриваємо мокрим рушником на 10 хвилин.

    Баніца з лаваша з сиром


    Інгредієнти:

  • тонкий лаваш - 3 аркуша;

  • сир - 300 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • терта бринза - 250 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сметана - 1/2 ст.


  • Приготування
    Баніца з сиром

    Сир перетираємо через сито і змішати з дрібно натертою бринзою. Додаємо в начинку пару яєць, розтоплене вершкове масло Можна додатково приправити перцем і полити подрібненою зеленню.
    Готову начинку розподіляємо по лавашам і кожен з них скачуємо в рулет. Викладаємо рулет в змащену маслом форму равликом, впритул один до одного. Заливаємо пиріг сумішшю решти яєць і сметани, після чого ставимо баницю в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Як тільки поверхня пирога стане золотистою – він готовий.
    Якщо ви хочете приготувати баницю з сиром в мультиварці, то рулети з лаваша потрібно буде випікати в режимі "Випічка" протягом 40-50 хвилин, в залежності від потужності пристрою. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баніца з бринзою
    Баніца з бринзою
    Болгарське блюдо баніца - це листковий пиріг, який традиційно готується з сиром або бринзою, але може бути і з іншою начинкою. Баніца хороша як в
    Баніца в мультиварці
    Баніца в мультиварці
    Болгарський пиріг баніца припаде до смаку всім любителям випічки з бринзою. А якщо ви щасливий володар незамінного помічника на кухні - мультиварки,
    Баніца - рецепт
    Баніца - рецепт
    Баніца - дуже цікаве болгарське блюдо. Приготувати його легко, оскільки рецепти прості до неможливості і не вимагають особливих продуктів. Докладніше
    Баніца з лаваша
    Баніца з лаваша
    Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо
    Болгарська баніца - рецепт
    Болгарська баніца - рецепт
    Болгарська баніца - це смачний пиріг, який готується з листкового тіста, а начинка може бути будь-яка: сирна, сирна і т. д. Давайте розглянемо кілька