Мачанка по-білоруськи – рецепт
Якщо ви шукаєте ситний рецепт на кожен день або вже плануєте складати меню до масниці, візьміть на озброєння рецепт мачанки по-білоруськи. Мачанка являє собою асорті з різних м'ясних залишків, від сала до ковбаси, які обсмажують, а потім тушкують у простому соусі на борошняній основі. Не рідко блюдо доповнюють цибулею і грибами, а подають з млинцями або дерунами. Якщо ви вирішите зробити мачанку головним блюдом на столі, то покладіть в неї картоплю і асорті з інших улюблених овочів.
Мачанка, як і більшість страв білоруської кухні, не має ніякої спорідненості з дієтичним меню. Велика кількість м'яса і жиру, укупі з млинцями, не піде на користь вашій талії, але досхочу розіграється на ваших смакових рецепторах.
Інгредієнти:
свинячі реберця - 840 г;
цибуля ріпчаста - 90 г;
борошно - 15 г;
сушені білі гриби - 10 г;
свинячий жир - 30 г;
ковбаса сирокопчена - 115 г;
лист лавра;
кмин мелений - 1 ч. ложка.
Приготування
Обсмажте свинячі ребра на розігрітому смальці до зарум'янювання, а потім залийте водою так, щоб покрити, і зваріть з них бульйон. Наріжте цибулю і спасеруйте його. Попередньо розмочені білі гриби додайте до цибулі. Додайте кмин і розкришений лавр, присипте все борошном, а потім залийте готовим бульйоном. Обсмажте копченості і покладіть їх до решти складових. Помістіть ємність з стравою в горщик на 15 хвилин при 150 градусах. Подавайте з млинцями або драниками, посипавши шкварками.
Існує окрема різновид автентичних мачанок приготованих на основі молочних продуктів. Варіюючи кількість останніх ви можете робити готову страву більш або менш кислим.
Інгредієнти:
натуральні ковбаски - 270 г;
свинячі реберця - 3-4 шт.;
свиняче сало - 15 г;
яловичий бульйон - 670 мл;
вершкове масло - 35 г;
борошно - 10 г;
сметана - 135 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати білоруську мачанку, наріжте сало на невеликі шматочки і вытопите їх на сильному вогні так, щоб утворилися шкварки. Самі шкварки викинете, а на останньому жиру підрум'яньте шматочки ковбаси і порубані реберця. Коли м'ясні компоненти схопляться рум'янцем, залийте їх половиною бульйону і поставте в розігріту до 210 градусів духовку на 20 хвилин.
На розтопленому маслі обсмажуємо борошно і розводимо борошняну пасту залишками бульйону, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок. До густої маси додаємо сметану і прогріваємо соус. Готовий соус виливаємо поверх м'яса і подаємо білоруську мачанку з млинцями або овочами.
Рецепт білоруської мачанки
Мачанка, як і більшість страв білоруської кухні, не має ніякої спорідненості з дієтичним меню. Велика кількість м'яса і жиру, укупі з млинцями, не піде на користь вашій талії, але досхочу розіграється на ваших смакових рецепторах.
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажте свинячі ребра на розігрітому смальці до зарум'янювання, а потім залийте водою так, щоб покрити, і зваріть з них бульйон. Наріжте цибулю і спасеруйте його. Попередньо розмочені білі гриби додайте до цибулі. Додайте кмин і розкришений лавр, присипте все борошном, а потім залийте готовим бульйоном. Обсмажте копченості і покладіть їх до решти складових. Помістіть ємність з стравою в горщик на 15 хвилин при 150 градусах. Подавайте з млинцями або драниками, посипавши шкварками.
Мачанка по-білоруськи зі сметаною – рецепт
Існує окрема різновид автентичних мачанок приготованих на основі молочних продуктів. Варіюючи кількість останніх ви можете робити готову страву більш або менш кислим.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати білоруську мачанку, наріжте сало на невеликі шматочки і вытопите їх на сильному вогні так, щоб утворилися шкварки. Самі шкварки викинете, а на останньому жиру підрум'яньте шматочки ковбаси і порубані реберця. Коли м'ясні компоненти схопляться рум'янцем, залийте їх половиною бульйону і поставте в розігріту до 210 градусів духовку на 20 хвилин.
На розтопленому маслі обсмажуємо борошно і розводимо борошняну пасту залишками бульйону, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок. До густої маси додаємо сметану і прогріваємо соус. Готовий соус виливаємо поверх м'яса і подаємо білоруську мачанку з млинцями або овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялена полендвица – рецепт
У цій статті ми детально опишемо, як правильно зробити чудове в'ялене м'ясо з традиційного білоруського рецептом. Приготування полендвицы
Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
Свинячі реберця з картоплею в духовці
Овочі завжди чудово поєднуються з м'ясом і, приготувавши свинячі реберця з картоплею за запропонованими рецептами - ви забезпечуєте себе неймовірно
Свинячі реберця з картоплею в мультиварці
Розпадається на волокна м'ясо в компанії картоплі та насиченого смаку соусу – що може бути смачніше? Представляємо найбільш вдалі ідеї поєднання цих
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Мочанка
Білоруську мочанку можна порівняти з гуляшем або підливою, але обидва порівняння будуть вірними лише частково. Мочанка являє собою різні види м'яса в