Бозбаш – рецепт
Бозбаш - наваристий кавказький суп, який має свої особливості рецептури в кожному з регіонів. Ми розглянемо найбільш популярні варіанти цього ситного страви в рецептах далі.
Інгредієнти:
картопля - 3-4 шт.;
баранячі ребра - 400 р;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
нут сухе - 1/2 ст.;
вершкове масло - 40 г;
шафран - 1 ч. ложка;
томатна паста - 1 ст. ложка;
м'ята, сумах - для подачі;
сіль - за смаком.
Приготування
Баранячі ребра заливаємо 15 літрами води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки рідина закипить, і як тільки це станеться, зменшуємо вогонь до мінімального, знімаємо з поверхні бульйону піну і додаємо нут, який попередньо вымачивался протягом доби. Через годину кладемо в бульйон половину цибулини, попередньо дрібно нарізавши її, слідом закладаємо крупно нарізану картоплю і трохи шафрану. Варимо суп ще 15 хвилин. Ребра виймаємо, остуджуємо, знімаємо м'ясо з кістки і обсмажуємо його на вершковому маслі до золотистого кольору, разом з половиною цибулі, нарізаної кільцями. В останні хвилини обжарювання, на сковороду кладемо столову ложку томатної пасти і ретельно все перемішуємо. Повертаємо обсмажене м'ясо в каструлю з бульйоном, перемішуємо і розливаємо по тарілках. Перед подачею посипаємо блюдо м'ятою і сумахом.
Бозбаш по цьому простому рецептом можна приготувати і в мультиварці. Спочатку відваріть бульйон з нутом і злийте його в окрему каструльку, потім обсмажте в чаші відварне м'ясо з цибулею, знову залийте бульйоном, додайте картоплю і варіть до готовності бульб в режимі "Суп".
Інгредієнти:
нут - 4 ст. ложки;
яловича грудинка - 700 г;
вершкове масло - 70 г;
томати - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
яблука - 2 шт.;
чорнослив - 8 шт.;
сіль - за смаком;
зелень (кінза, петрушка, базилік) - пучок;
червоний і чорний перець - за смаком.
Приготування
Нут замочуємо на ніч до готування. З яловичої грудинки варимо бульйон, не забуваючи знімати утворюється на поверхні шум. Готовий бульйон проціджують, а яловичину нарізаємо порційними шматками і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору.
Проціджений бульйон перелити в чисту каструлю і доводимо до кипіння. Відварюємо в бульйоні нут протягом години. Далі закладаємо великі скибочки томатів, кільця ріпчастої цибулі, шматочки яблука і обсмажене м'ясо. Варимо суп 15-20 хвилин, до готовності овочів, а потім заправляємо прянощами, сіллю і нарізаною зеленню.
У підсумку отримуємо традиційний вірменський суп бозбаш по простому рецептом.
Від усіх попередніх, рецепт кюфта бозбаша з баранини відрізняється тим, що замість цільного шматка м'яса разом з бульйоном подається велика м'ясна тефтеля.
Інгредієнти:
баранячий фарш (з жирком) - 1 кг;
бульйон - 2-25 л;
картопля - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
нут - 1 ст.;
алича - 1 жменя;
яйце - 1 шт.;
куркума - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Наваристий, жирний бульйон доводимо до кипіння і опускаємо в нього великі шматки очищеної картоплі. Слідом за бульбами відправляємо дрібно нарізану цибулю і попередньо вимочений нут. Поки бульйон з овочами і горохом вариться, можна зайнятися тюфтельками для бозбаша.
Для приготування тефтелькою жирний баранячий фарш приправляємо сіллю і гострим перцем і добре відбиваємо об стіл. Змішуємо фарш з яйцем і формуем з нього тефтелі. У центр кожної тефтелі закладаємо по 2-3 сушені аличі.
У бульйон з варящимся картоплею закладаємо наші тефтелі, додаємо трохи солі і аличі, обережно все перемішуємо і варимо все ще 35-40 хвилин. В кінці готування приправляємо суп меленої куркумою і ще раз перемішуємо.
Подаємо бозбаш в теплих тарілках, посипавши дрібно нарізаною зеленню (кінзою, петрушкою, базиліком). Приємного апетиту!
Азербайджанський бозбаш - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Баранячі ребра заливаємо 15 літрами води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки рідина закипить, і як тільки це станеться, зменшуємо вогонь до мінімального, знімаємо з поверхні бульйону піну і додаємо нут, який попередньо вымачивался протягом доби. Через годину кладемо в бульйон половину цибулини, попередньо дрібно нарізавши її, слідом закладаємо крупно нарізану картоплю і трохи шафрану. Варимо суп ще 15 хвилин. Ребра виймаємо, остуджуємо, знімаємо м'ясо з кістки і обсмажуємо його на вершковому маслі до золотистого кольору, разом з половиною цибулі, нарізаної кільцями. В останні хвилини обжарювання, на сковороду кладемо столову ложку томатної пасти і ретельно все перемішуємо. Повертаємо обсмажене м'ясо в каструлю з бульйоном, перемішуємо і розливаємо по тарілках. Перед подачею посипаємо блюдо м'ятою і сумахом.
Бозбаш по цьому простому рецептом можна приготувати і в мультиварці. Спочатку відваріть бульйон з нутом і злийте його в окрему каструльку, потім обсмажте в чаші відварне м'ясо з цибулею, знову залийте бульйоном, додайте картоплю і варіть до готовності бульб в режимі "Суп".
Рецепт приготування бозбаша з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Нут замочуємо на ніч до готування. З яловичої грудинки варимо бульйон, не забуваючи знімати утворюється на поверхні шум. Готовий бульйон проціджують, а яловичину нарізаємо порційними шматками і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору.
Проціджений бульйон перелити в чисту каструлю і доводимо до кипіння. Відварюємо в бульйоні нут протягом години. Далі закладаємо великі скибочки томатів, кільця ріпчастої цибулі, шматочки яблука і обсмажене м'ясо. Варимо суп 15-20 хвилин, до готовності овочів, а потім заправляємо прянощами, сіллю і нарізаною зеленню.
У підсумку отримуємо традиційний вірменський суп бозбаш по простому рецептом.
Кюфта бозбаш – рецепт
Від усіх попередніх, рецепт кюфта бозбаша з баранини відрізняється тим, що замість цільного шматка м'яса разом з бульйоном подається велика м'ясна тефтеля.
Інгредієнти:
Приготування
Наваристий, жирний бульйон доводимо до кипіння і опускаємо в нього великі шматки очищеної картоплі. Слідом за бульбами відправляємо дрібно нарізану цибулю і попередньо вимочений нут. Поки бульйон з овочами і горохом вариться, можна зайнятися тюфтельками для бозбаша.
Для приготування тефтелькою жирний баранячий фарш приправляємо сіллю і гострим перцем і добре відбиваємо об стіл. Змішуємо фарш з яйцем і формуем з нього тефтелі. У центр кожної тефтелі закладаємо по 2-3 сушені аличі.
У бульйон з варящимся картоплею закладаємо наші тефтелі, додаємо трохи солі і аличі, обережно все перемішуємо і варимо все ще 35-40 хвилин. В кінці готування приправляємо суп меленої куркумою і ще раз перемішуємо.
Подаємо бозбаш в теплих тарілках, посипавши дрібно нарізаною зеленню (кінзою, петрушкою, базиліком). Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Долма - рецепт
Долма - блюдо, яке віддалено нагадує звичні нам голубці. Однак має істотні відмінності в підборі наповнення, приправ і звичайно в оформленні.
Кюфта-бозбаш
Кюфта-бозбаш – це ситний суп з великими фрикадельками з баранини і нутом. Всередину м'ясного кульки зазвичай закладають кислу аличу, що надає страві
Рецепт бозбаша з яловичини
Бозбаш - оригінальний вірменський суп, який готується з баранини, з додаванням аличі. Базбаш виходить дуже ароматним, ситним і наваристим. Якщо ви з
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Бозбаш з баранини
Азербайджанський густий суп бозбаш має декілька варіацій, але поєднання баранини і бобових (найчастіше це нут) залишається відмінною рисою цього
«Довга» - рецепт
Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете