Кюфта-бозбаш

Як приготувати кюфта-бозбаш?
Спочатку горох-нут варять у кістковому бульйоні.
Потім готують масу для фрикадельок: нежирне бараняче м'ясо і цибулю пропускають через м'ясорубку, з'єднують з рисом, приправляють спеціями і солять. З цієї маси формують фрикадельки у вигляді невеликих кульок.
Фрикадельки і нарізану картоплю закладають в каструлю з майже готовим горохом, варять до готовності картоплі, додають зелень, часник і деякі спеції.
Кюфта-бозбаш азербайджанською- рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Горох-нут замочуємо в окропі хоча б години на 3 а краще на ніч. Перед приготуванням ретельно промиваємо нут і варимо його в бульйоні майже до готовності.
З допомогою м'ясорубки робимо з м'яса фарш середнього помелу з додаванням цибулини і змішуємо його з промитим рисом. Приправляємо спеціями і сіллю. Формуємо фрикадельки середнього розміру, всередину кожної поміщаємо плід свіжої або сушеної кислої аличі (сливи, зрозуміло, повинні бути без кісточок).
Чистимо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками. Закладаємо картоплю і фрикадельки в вариться в каструлі з бульйоном нут. Шум знімати не забуваємо. Варимо близько 15 хвилин, додаємо шафран і даємо настоятися

Слід зауважити, що до складу кюфта-бозбаш буде нешкідливо включити червоний солодкий перець, закладаємо її в суп нарізану короткою соломкою приблизно за 8 хвилин до готовності.
Суп кюфта-бозбаш подаємо з соусами і коржиками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кюфта по-вірменськи - рецепт
Традиційне вірменське блюдо кюфта готують з баранини або яловичини, хоча є і варіанти з птиці. Незмінним завжди залишається процес створення цієї

Бозбаш – рецепт
Кавказька кухня завжди славилася своїми смачними м'ясними стравами. Ми розповімо вам детальніше про такому блюді як бозбаш. Традиційно базбаш

Долма - рецепт
Долма - блюдо, яке віддалено нагадує звичні нам голубці. Однак має істотні відмінності в підборі наповнення, приправ і звичайно в оформленні.

Рецепт бозбаша з яловичини
Бозбаш - оригінальний вірменський суп, який готується з баранини, з додаванням аличі. Базбаш виходить дуже ароматним, ситним і наваристим. Якщо ви з

Бозбаш з баранини
Азербайджанський густий суп бозбаш має декілька варіацій, але поєднання баранини і бобових (найчастіше це нут) залишається відмінною рисою цього

«Довга» - рецепт
Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете