Мутаки

Мутаки бакинські - рецепт
Дане блюдо за формою нагадує звичайні рогалики, проте володіє особливим смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Першим етапом в приготуванні цих мутаки стане просіювання борошна. Після цього її необхідно змішати з содою і розпушувачем, додати ванілін, масло і перетерти всі інгредієнти до отримання дрібної крихти.
Жовтки потрібно змішати зі сметаною в окремому посуді, потім поступово додавати борошно і перемішати інгредієнти до отримання однорідного тіста. Тісто не повинно прилипати до рук. Його слід скачати в грудку і прибрати відпочивати в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто для мутаки охолоджується, можна зайнятися начинкою. Горіхи потрібно подрібнити у блендері, змішати з цукром. Слідом за цукром треба вмішати білки, однак рівно стільки, скільки необхідно для скріплення горіхової маси.

Отримані рогалики з начинкою можна відправляти на деко, а той - в духовку. Мутаки бакинські зазвичай дбають 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряти страву на готовність можна також за появи рум'яної скоринки. Перед подачею мутаки слід остудити, а сервірувати з варенням і улюбленим гарячим чи холодним напоєм.
Також спробуйте приготувати традиційний і всім відомий азербайджанський десерт - пахлаву . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих

Рогалики на кефірі
Рогалики - це дуже смачна випічка з різноманітною начинкою, яка отримала таку назву через свою форму, що нагадує звірині рогу. Їх печуть з різних

Рогалики на сметані
Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі.

Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І

Бакинська кята
Кята - одна з найпоширеніших солодощів в Азербайджані, навіть на батьківщині готуватися за різними рецептами. У нашій статті ми пропонуємо простий