Вернуться назад Распечатать

Мутаки

Мутаки
Наведений нижче рецепт розповість, як приготувати мутаки з горіхами і здивувати всіх гостей незвичайним ласощами.

Мутаки бакинські - рецепт



Дане блюдо за формою нагадує звичайні рогалики, проте володіє особливим смаком.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • сметана (30%) - 150 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • яєчний жовток - 3 шт.;

  • борошно - 3 ст.;

  • сода - 1/2 ч. ложка;

  • сіль - 5 р;

  • ванілін - 5 р.



  • Для начинки:

  • волоський горіх - 200 г;

  • яєчний білок - 3 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • ванілін - за смаком.



  • Приготування
    Першим етапом в приготуванні цих мутаки стане просіювання борошна. Після цього її необхідно змішати з содою і розпушувачем, додати ванілін, масло і перетерти всі інгредієнти до отримання дрібної крихти.
    Жовтки потрібно змішати зі сметаною в окремому посуді, потім поступово додавати борошно і перемішати інгредієнти до отримання однорідного тіста. Тісто не повинно прилипати до рук. Його слід скачати в грудку і прибрати відпочивати в холодильник на 30 хвилин.
    Поки тісто для мутаки охолоджується, можна зайнятися начинкою. Горіхи потрібно подрібнити у блендері, змішати з цукром. Слідом за цукром треба вмішати білки, однак рівно стільки, скільки необхідно для скріплення горіхової маси.
    Мутаки
    Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 4 рівні частини. Кожну частину треба розкачати в коло, а коло нарізати на 16 сегментів. Тепер настала пора крутити рогалики, для цього необхідно викласти начинку на широкий шар тесту, після чого загорнути його в рулет.
    Отримані рогалики з начинкою можна відправляти на деко, а той - в духовку. Мутаки бакинські зазвичай дбають 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряти страву на готовність можна також за появи рум'яної скоринки. Перед подачею мутаки слід остудити, а сервірувати з варенням і улюбленим гарячим чи холодним напоєм.
    Також спробуйте приготувати традиційний і всім відомий азербайджанський десерт - пахлаву . Приємного апетиту!