Штрудель – рецепт
Рецепт штруделя можна назвати візитною карткою австрійської кухні. Витягнутий рулет з листового тіста настільки полюбився їдцям, що класичні варіанти з начинкою з яблук або вишні відразу стали обростати аналогами з додаванням грибів, горіхів, найрізноманітніших фруктів і навіть м'яса і риби. Нижче ми маємо намір розглянути не тільки класичну начинку, але і різні модифікації рецепта.
Інгредієнти:
борошно - 480 м;
рослинна олія - 50 мл;
вода - 245 мл;
яблука - 430 г;
лимон - 1 шт.;
родзинки - 95 г;
цукор - 130 г;
горіхи - 95 г;
вершкове масло - 55 р.
Приготування
Тісто для штруделя готується особливо просто, якщо під рукою є блендер. Досить спершу збити крихту з борошна і масла, а потім влити воду і зібрати цю кришу. Прийміть за яблука, їх необхідно очистити, полити цитрусовим соком і щедро посипати цукром. Після, шматочки залишають випустити сік на півтори години. По закінченні часу зайву вологу з яблук видаліть, а потім змішайте їх з дробленными горіхами і родзинками. Розкачайте тісто в блін, змажте її рослинною олією і розподіліть яблучну начинку на одному з країв. Туго скрутіть рулет і поставте його запікатися на 20-25 хвилин при 210 градусах.
Готовий штрудель охолоджують, а потім посипають цукровою пудрою і подають в компанії кульки морозива.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
персики - 480 м;
цукровий пісок - 75 г;
вершкове масло - 35 г;
борошно - 10 г;
лист листкового тіста;
молоко - 15 мл
Приготування
Видаливши з персиків кісточку, посипте сумішшю цукру і борошна. Розкачайте розморожений лист листкового тіста в тонкий пласт, викладіть персики на один з країв і покрийте кубиками вершкового масла. Скрутіть тісто рулетом і змастіть його збитим яйцем з молоком. Випікайте півгодини при 200 а потім охолодіть і декорують обвалуванням з цукрової пудри або простий глазур'ю.
Інгредієнти:
лист листкового тіста;
вершкове масло - 50 г;
рослинна олія - 15 мл;
м'ясний фарш - 240 г;
цибуля ріпчаста - 35 г;
яйця - 2 шт.;
солодкий перець - 55 г;
мелений кумін, паприка - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Спасеруйте шматочки овочів до напівготовності, додайте до них яловичий фарш і обсмажте до зарум'янювання. Приправте все меленим кумином і паприкою, додайте пару зварених круто і подрібнених яєць. Тонко розкачати листкове тісто і розподіліть м'ясну начинку вздовж одного з країв, зверху покладіть кубики масла. Поверніть все в рулет і залиште випікатися при 200 градусах 20 хвилин.
Таким же класичним як і яблучний шрудель вважається штрудель з вишнями. В якості основи для його приготування можна використовувати тісто з першого рецепта або готове листкове тісто, але ідеальним варіантом стане тісто філо, яке також можна придбати у вигляді напівфабрикату. Разом з вишнями ми доповнимо класичний рецепт крем-сиром, щоб начинка вийшла більш ніжною.
Інгредієнти:
крем-сир - 265 г;
цукровий пісок - 55 г;
цедра лимона - 2 ч. ложки;
сік лимона - 10 мл;
вишні - 670 г;
листи тесту філо - 8 шт.;
вершкове масло - 65 г;
пелюстки мигдалю - для декору;
цукрова глазур - для декору.
Приготування
Збийте крем-сир з цукром, цитрусовим соком і цедрою. Додайте очищені від кісточок вишні. Листи філо змастіть розтопленим маслом і викладіть стопкою. З одного з країв розподіліть вишневу начинку. Скрутіть тісто рулетом і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах. Готовий десерт охолодіть, полийте простий глазур'ю з цукрової пудри, а потім посипати мигдалевими пелюстками.
Рецепт віденського штруделя з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для штруделя готується особливо просто, якщо під рукою є блендер. Досить спершу збити крихту з борошна і масла, а потім влити воду і зібрати цю кришу. Прийміть за яблука, їх необхідно очистити, полити цитрусовим соком і щедро посипати цукром. Після, шматочки залишають випустити сік на півтори години. По закінченні часу зайву вологу з яблук видаліть, а потім змішайте їх з дробленными горіхами і родзинками. Розкачайте тісто в блін, змажте її рослинною олією і розподіліть яблучну начинку на одному з країв. Туго скрутіть рулет і поставте його запікатися на 20-25 хвилин при 210 градусах.
Готовий штрудель охолоджують, а потім посипають цукровою пудрою і подають в компанії кульки морозива.
Смачний рецепт штруделя з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Видаливши з персиків кісточку, посипте сумішшю цукру і борошна. Розкачайте розморожений лист листкового тіста в тонкий пласт, викладіть персики на один з країв і покрийте кубиками вершкового масла. Скрутіть тісто рулетом і змастіть його збитим яйцем з молоком. Випікайте півгодини при 200 а потім охолодіть і декорують обвалуванням з цукрової пудри або простий глазур'ю.
Рецепт штруделя з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте шматочки овочів до напівготовності, додайте до них яловичий фарш і обсмажте до зарум'янювання. Приправте все меленим кумином і паприкою, додайте пару зварених круто і подрібнених яєць. Тонко розкачати листкове тісто і розподіліть м'ясну начинку вздовж одного з країв, зверху покладіть кубики масла. Поверніть все в рулет і залиште випікатися при 200 градусах 20 хвилин.
Класичний штрудель з вишнями – рецепт
Таким же класичним як і яблучний шрудель вважається штрудель з вишнями. В якості основи для його приготування можна використовувати тісто з першого рецепта або готове листкове тісто, але ідеальним варіантом стане тісто філо, яке також можна придбати у вигляді напівфабрикату. Разом з вишнями ми доповнимо класичний рецепт крем-сиром, щоб начинка вийшла більш ніжною.
Інгредієнти:
Приготування
Збийте крем-сир з цукром, цитрусовим соком і цедрою. Додайте очищені від кісточок вишні. Листи філо змастіть розтопленим маслом і викладіть стопкою. З одного з країв розподіліть вишневу начинку. Скрутіть тісто рулетом і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах. Готовий десерт охолодіть, полийте простий глазур'ю з цукрової пудри, а потім посипати мигдалевими пелюстками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грушевий штрудель
Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
Штрудель з сиром
Ніжне тісто, соковита начинка з сиру і чудовий аромат по всьому будинку! Це все — казковий штрудель, приготувавши який самостійно, ви порадуєте
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити