Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Штрудель – рецепт

Штрудель – рецепт

31-01-2016, 13:23
991
Штрудель – рецепт
Рецепт штруделя можна назвати візитною карткою австрійської кухні. Витягнутий рулет з листового тіста настільки полюбився їдцям, що класичні варіанти з начинкою з яблук або вишні відразу стали обростати аналогами з додаванням грибів, горіхів, найрізноманітніших фруктів і навіть м'яса і риби. Нижче ми маємо намір розглянути не тільки класичну начинку, але і різні модифікації рецепта.

Рецепт віденського штруделя з яблуками


Інгредієнти:

  • борошно - 480 м;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • вода - 245 мл;

  • яблука - 430 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • родзинки - 95 г;

  • цукор - 130 г;

  • горіхи - 95 г;

  • вершкове масло - 55 р.


  • Приготування
    Тісто для штруделя готується особливо просто, якщо під рукою є блендер. Досить спершу збити крихту з борошна і масла, а потім влити воду і зібрати цю кришу. Прийміть за яблука, їх необхідно очистити, полити цитрусовим соком і щедро посипати цукром. Після, шматочки залишають випустити сік на півтори години. По закінченні часу зайву вологу з яблук видаліть, а потім змішайте їх з дробленными горіхами і родзинками. Розкачайте тісто в блін, змажте її рослинною олією і розподіліть яблучну начинку на одному з країв. Туго скрутіть рулет і поставте його запікатися на 20-25 хвилин при 210 градусах.
    Готовий штрудель охолоджують, а потім посипають цукровою пудрою і подають в компанії кульки морозива.

    Смачний рецепт штруделя з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • персики - 480 м;

  • цукровий пісок - 75 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • борошно - 10 г;

  • лист листкового тіста;

  • молоко - 15 мл


  • Приготування
    Видаливши з персиків кісточку, посипте сумішшю цукру і борошна. Розкачайте розморожений лист листкового тіста в тонкий пласт, викладіть персики на один з країв і покрийте кубиками вершкового масла. Скрутіть тісто рулетом і змастіть його збитим яйцем з молоком. Випікайте півгодини при 200 а потім охолодіть і декорують обвалуванням з цукрової пудри або простий глазур'ю.

    Рецепт штруделя з м'ясом


    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста;

  • вершкове масло - 50 г;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • м'ясний фарш - 240 г;

  • цибуля ріпчаста - 35 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • солодкий перець - 55 г;

  • мелений кумін, паприка - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Спасеруйте шматочки овочів до напівготовності, додайте до них яловичий фарш і обсмажте до зарум'янювання. Приправте все меленим кумином і паприкою, додайте пару зварених круто і подрібнених яєць. Тонко розкачати листкове тісто і розподіліть м'ясну начинку вздовж одного з країв, зверху покладіть кубики масла. Поверніть все в рулет і залиште випікатися при 200 градусах 20 хвилин.

    Класичний штрудель з вишнями – рецепт


    Таким же класичним як і яблучний шрудель вважається штрудель з вишнями. В якості основи для його приготування можна використовувати тісто з першого рецепта або готове листкове тісто, але ідеальним варіантом стане тісто філо, яке також можна придбати у вигляді напівфабрикату. Разом з вишнями ми доповнимо класичний рецепт крем-сиром, щоб начинка вийшла більш ніжною.
    Інгредієнти:

  • крем-сир - 265 г;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • цедра лимона - 2 ч. ложки;

  • сік лимона - 10 мл;

  • вишні - 670 г;

  • листи тесту філо - 8 шт.;
  • Штрудель – рецепт

  • вершкове масло - 65 г;

  • пелюстки мигдалю - для декору;

  • цукрова глазур - для декору.


  • Приготування
    Збийте крем-сир з цукром, цитрусовим соком і цедрою. Додайте очищені від кісточок вишні. Листи філо змастіть розтопленим маслом і викладіть стопкою. З одного з країв розподіліть вишневу начинку. Скрутіть тісто рулетом і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах. Готовий десерт охолодіть, полийте простий глазур'ю з цукрової пудри, а потім посипати мигдалевими пелюстками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грушевий штрудель
    Грушевий штрудель
    Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
    Штрудель з сиром
    Штрудель з сиром
    Ніжне тісто, соковита начинка з сиру і чудовий аромат по всьому будинку! Це все — казковий штрудель, приготувавши який самостійно, ви порадуєте
    Штрудель з лаваша
    Штрудель з лаваша
    Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити