Рецепт штруделя можна назвати візитною карткою австрійської кухні. Витягнутий рулет з листового тіста настільки полюбився їдцям, що класичні варіанти з начинкою з яблук або вишні відразу стали обростати аналогами з додаванням грибів, горіхів, найрізноманітніших фруктів і навіть м'яса і риби. Нижче ми маємо намір розглянути не тільки класичну начинку, але і різні модифікації рецепта.
Рецепт віденського штруделя з яблуками
Інгредієнти: борошно - 480 м; рослинна олія - 50 мл; вода - 245 мл; яблука - 430 г; лимон - 1 шт.; родзинки - 95 г; цукор - 130 г; горіхи - 95 г; вершкове масло - 55 р. Приготування Тісто для штруделя готується особливо просто, якщо під рукою є блендер. Досить спершу збити крихту з борошна і масла, а потім влити воду і зібрати цю кришу. Прийміть за яблука, їх необхідно очистити, полити цитрусовим соком і щедро посипати цукром. Після, шматочки залишають випустити сік на півтори години. По закінченні часу зайву вологу з яблук видаліть, а потім змішайте їх з дробленными горіхами і родзинками. Розкачайте тісто в блін, змажте її рослинною олією і розподіліть яблучну начинку на одному з країв. Туго скрутіть рулет і поставте його запікатися на 20-25 хвилин при 210 градусах.
Готовий штрудель охолоджують, а потім посипають цукровою пудрою і подають в компанії кульки морозива.
Смачний рецепт штруделя з листкового тіста
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; персики - 480 м; цукровий пісок - 75 г; вершкове масло - 35 г; борошно - 10 г; лист листкового тіста; молоко - 15 мл Приготування Видаливши з персиків кісточку, посипте сумішшю цукру і борошна. Розкачайте розморожений лист листкового тіста в тонкий пласт, викладіть персики на один з країв і покрийте кубиками вершкового масла. Скрутіть тісто рулетом і змастіть його збитим яйцем з молоком. Випікайте півгодини при 200 а потім охолодіть і декорують обвалуванням з цукрової пудри або простий глазур'ю.
Рецепт штруделя з м'ясом
Інгредієнти: лист листкового тіста; вершкове масло - 50 г; рослинна олія - 15 мл; м'ясний фарш - 240 г; цибуля ріпчаста - 35 г; яйця - 2 шт.; солодкий перець - 55 г; мелений кумін, паприка - 1/2 ч. ложки. Приготування Спасеруйте шматочки овочів до напівготовності, додайте до них яловичий фарш і обсмажте до зарум'янювання. Приправте все меленим кумином і паприкою, додайте пару зварених круто і подрібнених яєць. Тонко розкачати листкове тісто і розподіліть м'ясну начинку вздовж одного з країв, зверху покладіть кубики масла. Поверніть все в рулет і залиште випікатися при 200 градусах 20 хвилин.
Класичний штрудель з вишнями – рецепт
Таким же класичним як і яблучний шрудель вважається штрудель з вишнями. В якості основи для його приготування можна використовувати тісто з першого рецепта або готове листкове тісто, але ідеальним варіантом стане тісто філо, яке також можна придбати у вигляді напівфабрикату. Разом з вишнями ми доповнимо класичний рецепт крем-сиром, щоб начинка вийшла більш ніжною.
Інгредієнти: крем-сир - 265 г; цукровий пісок - 55 г; цедра лимона - 2 ч. ложки; сік лимона - 10 мл; вишні - 670 г; листи тесту філо - 8 шт.; вершкове масло - 65 г; пелюстки мигдалю - для декору; цукрова глазур - для декору. Приготування Збийте крем-сир з цукром, цитрусовим соком і цедрою. Додайте очищені від кісточок вишні. Листи філо змастіть розтопленим маслом і викладіть стопкою. З одного з країв розподіліть вишневу начинку. Скрутіть тісто рулетом і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах. Готовий десерт охолодіть, полийте простий глазур'ю з цукрової пудри, а потім посипати мигдалевими пелюстками.