Засолювання сала сухим способом з часником
Сало – національне українське блюдо, улюблений в багатьох країнах. Воно буває вареним, смаженим, солоним і копченим. Існує безліч варіантів його приготування, але ми розповімо вам сьогодні цікаві рецепти сухий засолювання домашнього сала з часником.
Інгредієнти:
сіль грубого помелу – 300 г;
вода фільтрована – 50 мл;
часник – 2 зубчики;
сало сире – 1 кг.
Приготування
Для засолювання сала сухим способом з часником шматок добре промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими брусочками. Далі готуємо солону суміш: сіль заливаємо фільтрованої холодною водою, видавлюємо очищений часник і отриманої кашкою натираємо ретельно кожен скибочку сала. Аркуш білого паперу посипаємо сіллю, викладаємо шматочки шкіркою вниз і щільно загортаємо. Прибираємо заготовку в льох приблизно на 3 тижні. Готове сало стане прекрасною закускою до веселого застілля.
Інгредієнти:
сире сало – 500 г;
сіль морська – за смаком;
часник – 2 зубчики;
сухий лист лавровий – 2 шт.;
насіння кмину – щіпка;
чорний мелений перець – за смаком.
Приготування
Сало промиваємо, очищаємо і нарізаємо середніми брусочками. Кожен шматочок натираємо часником і гарненько солимо. Посипаємо сухим подрібненим лавровим листом, чорним перцем і насінням кмину. Потім викладаємо скибочки один на одного, посипаючи кожен шар сіллю. Добре утрамбовані шматочки загортаємо в целофановий пакет і прибираємо на 14 днів у холодильник.
Інгредієнти:
свиняче свіже сало – 300 г;
часник – 3 зубчики;
сіль велика – 50 г;
суміш мелених перців – 1 ч. ложка;
насіння кмину – за смаком.
Приготування
Шматок свинячого сала промиваємо водою і витираємо насухо рушником. Часник очищаємо, видавлюємо через землянку в невелику пиалку, додаємо морську сіль крупного помелу, мелений перець і насіння кмину. Натираємо сало отриманої ароматною сумішшю, зробивши на поверхні продукту кілька надрізів ножем. Після цього заготовку щільно загортаємо у фольгу, гарненько обминаємо руками, щоб ввібрали всі спеції і залишаємо запечатане сало на 6 годин при кімнатній температурі. Після закінчення часу прибираємо згорток у холодильник, а через 2 дні насолоджуємося чудовою закускою. Готове сало нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на плоску тарілку і подаємо з пір'ям зеленого лука, відвареною картоплею і скибочками свіжого чорного хліба.
Інгредієнти:
сало свіже свиняче – 1 кг;
часник – 2 головки;
сіль крупна;
базилік, коріандр , кмин, лавровий лист, мелений перець – за смаком.
Приготування
При засолюванні сала з часником в домашніх умовах можна використовувати абсолютно будь-які спеції і вибирати їх за своїм смаком та уподобаннями. Отже, свиняче сало промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками розміром приблизно 10 на 15 сантиметрів. На кожному шматочку через кожні 3 сантиметри робимо глибокі надрізи, які повинні досягати шкурки. Часник очищаємо від лушпиння і шаткуємо тоненькими скибочками. Після цього вставляємо їх в отвори на салі і рясно натираємо сумішшю приправ. Потім обвалюємо сало в крупної солі і викладаємо рівними шарами в невелику каструлю. Кожен шар щедро присипаємо сіллю, накриваємо посуд кришкою і прибираємо заготовку на 5 днів в льох або холодильник. Після закінчення часу сало з часником сухий засолювання готове до вживання. Нарізаємо її тоненькими шматочками і подаємо в якості закуски з скибочками чорного житнього хліба, хріном і пір'ям свіжого зеленого лука.
Рецепт засолки сала сухим способом з часником
Інгредієнти:
Приготування
Для засолювання сала сухим способом з часником шматок добре промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими брусочками. Далі готуємо солону суміш: сіль заливаємо фільтрованої холодною водою, видавлюємо очищений часник і отриманої кашкою натираємо ретельно кожен скибочку сала. Аркуш білого паперу посипаємо сіллю, викладаємо шматочки шкіркою вниз і щільно загортаємо. Прибираємо заготовку в льох приблизно на 3 тижні. Готове сало стане прекрасною закускою до веселого застілля.
Простий рецепт засолки сала з часником
Інгредієнти:
Приготування
Сало промиваємо, очищаємо і нарізаємо середніми брусочками. Кожен шматочок натираємо часником і гарненько солимо. Посипаємо сухим подрібненим лавровим листом, чорним перцем і насінням кмину. Потім викладаємо скибочки один на одного, посипаючи кожен шар сіллю. Добре утрамбовані шматочки загортаємо в целофановий пакет і прибираємо на 14 днів у холодильник.
Засолювання сала з часником і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Шматок свинячого сала промиваємо водою і витираємо насухо рушником. Часник очищаємо, видавлюємо через землянку в невелику пиалку, додаємо морську сіль крупного помелу, мелений перець і насіння кмину. Натираємо сало отриманої ароматною сумішшю, зробивши на поверхні продукту кілька надрізів ножем. Після цього заготовку щільно загортаємо у фольгу, гарненько обминаємо руками, щоб ввібрали всі спеції і залишаємо запечатане сало на 6 годин при кімнатній температурі. Після закінчення часу прибираємо згорток у холодильник, а через 2 дні насолоджуємося чудовою закускою. Готове сало нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на плоску тарілку і подаємо з пір'ям зеленого лука, відвареною картоплею і скибочками свіжого чорного хліба.
Засолювання сала з часником і спеціями
Інгредієнти:
Приготування
При засолюванні сала з часником в домашніх умовах можна використовувати абсолютно будь-які спеції і вибирати їх за своїм смаком та уподобаннями. Отже, свиняче сало промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками розміром приблизно 10 на 15 сантиметрів. На кожному шматочку через кожні 3 сантиметри робимо глибокі надрізи, які повинні досягати шкурки. Часник очищаємо від лушпиння і шаткуємо тоненькими скибочками. Після цього вставляємо їх в отвори на салі і рясно натираємо сумішшю приправ. Потім обвалюємо сало в крупної солі і викладаємо рівними шарами в невелику каструлю. Кожен шар щедро присипаємо сіллю, накриваємо посуд кришкою і прибираємо заготовку на 5 днів в льох або холодильник. Після закінчення часу сало з часником сухий засолювання готове до вживання. Нарізаємо її тоненькими шматочками і подаємо в якості закуски з скибочками чорного житнього хліба, хріном і пір'ям свіжого зеленого лука.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сало солоне сухим способом
Для тих, хто не здатний відмовитися від шматочка смачного солоного сала, ми зібрали кілька рекомендацій для засолювання цього продукту вдома,
Сало в банку - найсмачніший рецепт
Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
Звичайно можна купити готове солоне сало на ринку, проте ви напевно не будете впевнені в якості продукту. Тому розповімо, як засолити його
Засолювання сала в домашніх умовах
Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
Сало в маринаді - дуже смачний рецепт
З безлічі способів засолювання сала, необхідно виділити метод маринування. Таким чином продукт виходить повністю просоленным і неймовірно смачним,
Як солити сало з часником?
Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх