Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сало солоне сухим способом

Сало солоне сухим способом

1-03-2016, 20:25
382
Сало солоне сухим способом
Сало вважається самим простим і автентичним топпінгом для бутерброда, а також закускою під міцний алкоголь. Подейкують, що тонкі скибочки сала, щедро приправлені перцем, добре йдуть навіть під пиво. Перевірити це твердження можна після того, як ви відчуєте наші техніки приготування сала, солоного сухим способом.

Рецепт засолки сала сухим способом з часником


Солити сало в наш час простіше простого, а все завдяки тому, що на ринках з'явилися універсальні суміші спецій, призначені спеціально для приготування солоного сала. Їх-то ми і маємо намір пустити в хід в наступному рецепті.
Власне, ніяких пропорцій і конкретних рецептів запам'ятовувати не доведеться. Візьміть шматок сала, розморозьте його, якщо в цьому є необхідність, промийте і дуже ретельно обсушіть. Підготуйте головку часнику, очистивши зубки і пюрировав їх у ступі. Беремо суміш спецій для засолювання і з'єднуємо з часниковою пастою. Натираємо отриманою пастою шматочки сала і складаємо їх у будь-яку емальований посуд, покривши дно останньому шаром крупної солі. Посипається сіллю і поверхню шматочків сала, при цьому кількість може бути приблизним, сало все одно не візьме зайвого. Скільки солиться сало сухим способом залежить від товщини шматків, але в середньому 3-5 днів буде достатньо для гарної просолення. Деякі вважають за краще солити сало і зовсім за 2 тижні, в такому випадку багато зайвої вологи з шматка виходить і продукт виходить більш щільним.

Засолювання сала в банку сухим способом


Якщо ви заготовлює зелень на зиму в засоленому вигляді, то її також можна пустити на приготування сала. Тут діє те ж правило: кладіть побільше, сало зайвого не візьме.
Підготувавши сало, розділіть його на 10-см шматочки. Часникові зубки розітріть в пасту і змішайте отриману пасту з засоленої зеленню. На дно банки насипте сіль і почніть викладати шматки сала шарами, додатково посипаючи невеликою кількістю солі кожен з них. Утрамбовувати нічого не потрібно, нехай сало лежить більш-менш вільно. Тепер додайте банку в холодильнику і чекайте близько 5 днів. Зчистив надлишки солі з шматка, продукт можна їсти відразу, а можна заморозити, обернувши пергаментом.

Засолювання сала зі спеціями сухим способом


Якщо ви не купуєте універсальні суміші спецій, то зробити їх можна власноруч, при чому склад спецій варіюють на свій смак.
Інгредієнти:

  • сало - 1 кг;

  • сіль - 220 г;

  • листя лавра - 5 шт.;

  • чорний перець (горошок) - 1 ч. ложка;

  • зубки часнику - 6 шт.;

  • гвоздика - 4 бутона.


  • Приготування
    Спершу шматок сала готують за звичною схемою: зачищають, промивають, обсушують і нарізають на квадрати. У кожному з шматочків роблять глибокий, але невеликий надріз і нашпиговують його тонкими пластинами часнику. Дно обраної посуду покривають пергаментом і викладають на нього половину сала шкіркою вниз. Далі натираємо шматочки сала сіллю зверху і з боків, а потім посипаємо все свежесмолотым перцем і гвоздикою. Розподіляємо листочки лавра зверху. Накриваємо все половиною натертого сіллю сала, укладаючи його шкіркою вгору.
    Сало солоне сухим способом
    Огорнувши все пергаментом, залишаємо сало просолитися в прохолоді на 2-3 тижні.

    Як правильно і швидко солити сало сухим способом?


    Припустимо, ви планували приготувати борщ , але зрозуміли, що смачного солоного сала немає під рукою, в такому випадку вам знадобиться експрес-рецепт засолки за 5-6 годин. Для нього тонкі шматочки сала натирають часниковою пастою, свежесмолотым перцем і дрібною сіллю (не йодованої). Засолені шматки обертаємо плівкою або кладемо в пакет, а потім залишаємо при кімнатній температурі. Після 5-6 годин, сало можна охолодити і пробувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Засолювання сала в розсолі гарячим способом
    Засолювання сала в розсолі гарячим способом
    Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна цілком успішно приготувати самостійно. Рецептів засолювання цього продукту існує неймовірне безліч і
    Засолювання сала сухим способом з часником
    Засолювання сала сухим способом з часником
    Неймовірно популярну у всі часи закуску можна без клопоту створити самостійно. Пропонуємо засолити сало, використовуючи сухий метод засолу. Не
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
    Сало по-білоруськи - рецепт
    Сало по-білоруськи - рецепт
    Для любителів солоного сала пропонуємо засолити цей продукт самостійно. Тільки будемо використовувати не зовсім звичні методи, а звернемося до
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
    Сало по-українськи - рецепти
    Сало по-українськи - рецепти
    Українська кухня славиться рецептами заготівлі сала. Найчастіше сало солять в розсолі або сухим способом. Смачне виходить у будь-якому випадку. Ми