Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Засолювання сала в розсолі гарячим способом

Засолювання сала в розсолі гарячим способом

1-03-2016, 20:25
514
Засолювання сала в розсолі гарячим способом
Рекомендуємо варіанти засолювання сала в розсолі гарячим способом. Така заготівля дозволяє отримати на виході неймовірно смачну закуску, від якої не відмовляться навіть не особливі шанувальники даного продукту.

Як засолити сало в гарячому розсолі з часником - рецепт з цибулевої лушпинням


Інгредієнти:

  • сало – 950 г;

  • велика сіль– 110 г;

  • очищена вода – 950 мл;

  • головка часнику;

  • жменю лушпиння цибулі;

  • чорний перець - 12-15 горошин;

  • два-три лаврових листки;

  • запашний перець - 5-7 горошин;

  • два бутона гвоздики ;

  • чорний і гострий червоний мелений перець і паприка.


  • Приготування
    Для засолювання сала за даним рецептом вибираємо скибки з невеликими м'ясними прошарками, промиваємо їх ретельно і при необхідності розрізаємо на шматки такої форми або розміру, щоб їх було легко укласти на дно підходящої емальованої ємності. Перед цим викладемо на нього пів жмені цибулиння і половину часнику і всіх спецій зі списку компонентів крім меленого чорного і червоного перчика. Залишилася лушпинням, часником і прянощами покриваємо скибки сала зверху і заливаємо водою, в якій попередньо даємо розчинитися необхідної кількості солі. Розміщуємо каструлю з салом на плиті на середньому вогні, даємо закипіти, а потім знижуємо інтенсивність спека до мінімуму і витримуємо сало на вогні протягом п'ятдесяти п'яти хвилин. Кришка посуду при цьому повинна бути закрита.
    Після закінчення необхідного для варіння часу вимикаємо плиту і, не відкриваючи кришку, залишаємо сало в розсолі до повного охолодження і настоювання мінімум на вісім годин, а в ідеалі до наступного ранку.
    Після цього дістаємо сало з пряного розсолу, обсушуємо серветками або паперовими рушниками, присмачую з усіх боків і трохи втираємо суміш меленого червоного, чорного перцю і паприки, обертаємо пергаментним папером або фольгою і ставимо в морозильну камеру для зберігання. Можна таке сало пробувати відразу, але набагато смачніше воно охолоджене на наступний день.

    Як засолити сало гарячим розсолом з часником в банку - рецепт


    Інгредієнти:

  • сало – 950 г;

  • велика кам'яна сіль – 110 г;

  • вода очищена – 950 мл;

  • одна велика головка часнику;

  • прянощі і ароматні трави на свій вибір і смак.


  • Приготування
    Даний варіант припускає досить швидку засолювання сала гарячим способом у розсолі, але для успішної її реалізації продукт необхідно нарізати не дуже великими шматками, товщиною приблизно від п'яти до семи сантиметрів. Далі можна за бажанням нашпигувати скибки сала часником або ж пересипати їх подрібненим пряним овочем вже у банку. Також, перед тим як укласти продукт в трилітрову ємність, натираємо поверхню шматочків ароматною сумішшю бажаних трав і спецій.
    Стежимо за тим, щоб скибки сала були вільно укладені в банку і не утрамбовано. Далі доводимо воду до кипіння, розчиняємо в ній велику кам'яну, обов'язково не йодовану сіль і заливаємо отриманим розсолом заготовку в банку. Розміщуємо її при кімнатних умовах на добу. Після цього можна при бажанні натерти сало
    Засолювання сала в розсолі гарячим способом
    сумішшю перців і покласти на зберігання в морозильну камеру, попередньо обернувши папером.
    Будь-який із запропонованих рецептів можна адаптувати під свої смакові уподобання, додаючи або прибираючи той чи інший компонент спецій. Кількість солі можна збільшувати чи зменшувати залежно від того менше або більше м'ясних прошарків містить вихідний продукт. Як натирання можна також використовувати товчений часник, але слід враховувати при цьому, що таке сало зберігається набагато менше, так як даний овоч схильний при тривалому зберіганні набувати досить не апетитний зовнішній вигляд і аромат.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сало солоне сухим способом
    Сало солоне сухим способом
    Для тих, хто не здатний відмовитися від шматочка смачного солоного сала, ми зібрали кілька рекомендацій для засолювання цього продукту вдома,
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
    Як солити сало в розсолі?
    Як солити сало в розсолі?
    Для пристрасних любителів сала - ніжного, з м'ясним прошарком, тоненько нарізаного, в компанії з чорним грубим ароматним хлібом далі описаний рецепт,
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
    Сало з часником в розсолі
    Сало з часником в розсолі
    Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми