Сало – національне українське блюдо, улюблений в багатьох країнах. Воно буває вареним, смаженим, солоним і копченим. Існує безліч варіантів його приготування, але ми розповімо вам сьогодні цікаві рецепти сухий засолювання домашнього сала з часником.
Рецепт засолки сала сухим способом з часником
Інгредієнти: сіль грубого помелу – 300 г; вода фільтрована – 50 мл; часник – 2 зубчики; сало сире – 1 кг. Приготування Для засолювання сала сухим способом з часником шматок добре промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими брусочками. Далі готуємо солону суміш: сіль заливаємо фільтрованої холодною водою, видавлюємо очищений часник і отриманої кашкою натираємо ретельно кожен скибочку сала. Аркуш білого паперу посипаємо сіллю, викладаємо шматочки шкіркою вниз і щільно загортаємо. Прибираємо заготовку в льох приблизно на 3 тижні. Готове сало стане прекрасною закускою до веселого застілля.
Простий рецепт засолки сала з часником
Інгредієнти: сире сало – 500 г; сіль морська – за смаком; часник – 2 зубчики; сухий лист лавровий – 2 шт.; насіння кмину – щіпка; чорний мелений перець – за смаком. Приготування Сало промиваємо, очищаємо і нарізаємо середніми брусочками. Кожен шматочок натираємо часником і гарненько солимо. Посипаємо сухим подрібненим лавровим листом, чорним перцем і насінням кмину. Потім викладаємо скибочки один на одного, посипаючи кожен шар сіллю. Добре утрамбовані шматочки загортаємо в целофановий пакет і прибираємо на 14 днів у холодильник.
Засолювання сала з часником і перцем
Інгредієнти: свиняче свіже сало – 300 г; часник – 3 зубчики; сіль велика – 50 г; суміш мелених перців – 1 ч. ложка; насіння кмину – за смаком. Приготування Шматок свинячого сала промиваємо водою і витираємо насухо рушником. Часник очищаємо, видавлюємо через землянку в невелику пиалку, додаємо морську сіль крупного помелу, мелений перець і насіння кмину. Натираємо сало отриманої ароматною сумішшю, зробивши на поверхні продукту кілька надрізів ножем. Після цього заготовку щільно загортаємо у фольгу, гарненько обминаємо руками, щоб ввібрали всі спеції і залишаємо запечатане сало на 6 годин при кімнатній температурі. Після закінчення часу прибираємо згорток у холодильник, а через 2 дні насолоджуємося чудовою закускою. Готове сало нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на плоску тарілку і подаємо з пір'ям зеленого лука, відвареною картоплею і скибочками свіжого чорного хліба.
Засолювання сала з часником і спеціями
Інгредієнти: сало свіже свиняче – 1 кг; часник – 2 головки; сіль крупна; базилік, коріандр , кмин, лавровий лист, мелений перець – за смаком. Приготування При засолюванні сала з часником в домашніх умовах можна використовувати абсолютно будь-які спеції і вибирати їх за своїм смаком та уподобаннями. Отже, свиняче сало промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками розміром приблизно 10
на 15 сантиметрів. На кожному шматочку через кожні 3 сантиметри робимо глибокі надрізи, які повинні досягати шкурки. Часник очищаємо від лушпиння і шаткуємо тоненькими скибочками. Після цього вставляємо їх в отвори на салі і рясно натираємо сумішшю приправ. Потім обвалюємо сало в крупної солі і викладаємо рівними шарами в невелику каструлю. Кожен шар щедро присипаємо сіллю, накриваємо посуд кришкою і прибираємо заготовку на 5 днів в льох або холодильник. Після закінчення часу сало з часником сухий засолювання готове до вживання. Нарізаємо її тоненькими шматочками і подаємо в якості закуски з скибочками чорного житнього хліба, хріном і пір'ям свіжого зеленого лука.