В'ялені сливи в домашніх умовах
Пропонуємо вам рецепти приготування в'ялених злив в домашніх умовах на зиму. Залежно від потреб ви зможете зробити чудову пряну закуску для бутербродів або прекрасне доповнення до чаю, добавку до випічки, каші або інші страви.
Інгредієнти:
великі сливи сорту «Угорка» – 3 кг;
розмарин свіжий – 2-3 гілочки;
базилік сушений, розмарин і орегано – за смаком;
рідкий мед – 50 г;
часник – 2 головки;
рослинна рафінована олія або оливкова Extra Virgin.
Приготування
Для в'ялення підійдуть великі, м'ясисті сливи. Плоди повинні бути стиглими і разом з тим досить пружними і не містити вм'ятин. Відібране якісна сировина ретельно промиваємо холодною водою і обов'язково просушуємо, розстеливши на деякий час на рушник або витерши насухо. Далі розрізаємо сливи уздовж на дві половинки і виймаємо кісточки.
Деко застеляємо папером для випічки або фольгою і розміщуємо на ньому сливові половинки щільно один до одного. В окремій мисочці змішуємо оливкову чи рослинну рафіновану олію і мед і поливаємо потроху сливи на деку. Також притрушиваем їх злегка морською сіллю, приправляємо сушеним базиліком, орегано і розмарином.
Визначаємо деко з пряними сливовими плодами в заздалегідь прогріту до 110-120 градусів духовку, трохи відкриваємо дверцята для виходу вологи і вялим сливи протягом приблизно п'яти годин. Час, необхідний для досягнення бажаного результату може відрізнятися то заявленого в залежності від ступеня соковитості сировини. Щоб не упустити потрібний момент і не перетворити заготівлю сушені шкірки, починаємо контролювати процес після трьох годин в'ялення.
Тим часом очищаємо часник і шаткуємо зубчики пластинами, гілочки розмарину розбираємо на голки. На дно попередньо простерилізованій баночки наливаємо трохи оливкової або рослинного рафінованого масла, кидаємо кілька пластин часничку і свіжих голочок розмарину.
По досягненні бажаного ступеня в'ялення укладаємо сливові половинки у підготовлену баночку, чергуючи шари з часником і розмарином, заливаємо злегка прогріти маслом так, щоб між шарами не залишилося пухирців повітря, і закриваємо кришкою. Після охолодження, визначаємо ємність з заготівлею у прохолодне місце для зберігання. Через тиждень сливи просочаться ароматами прянощів і будуть повністю готові до вживання.
Цей рецепт можна трохи видозмінити і покласти по платівці часнику в кожну половинку злив перед в'яленням, а в баночку додати трохи його часточок на дно.
Інгредієнти:
сливи;
цукровий пісок.
Приготування
Відібрані для в'ялення великі м'ясисті сливи моєму хорошенечко і просушуємо. Потім позбавляємо плоди від кісточок, укладаємо в емальовану ємність і пересипаємо цукровим піском. Його кількість визначаємо в залежності від солодощі самих плодів. У середньому для цього знадобиться від чотирьохсот до восьмисот грам цукрового піску на один кілограм вже очищеної сировини.
Приблизно через тридцять годин, коли сливи віддадуть максимум соку, зливаємо його в окрему ємність, а половинки плодів заливаємо цукровим сиропом. На один кілограм слив, відміряний після відділення соку, беремо 250 мілілітрів води і 300 грам цукру і прогріваємо сироп до кипіння.
Витримуємо сливи в сиропі протягом десяти хвилин, а потім даємо стекти і розкладаємо на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Вялим плоди у декілька етапів по одній годині до бажаного ступеня м'якості. Температура в духовій шафі спочатку повинна бути на рівні 85 градусів, а при наступних циклах - 75 градусів. Кожен раз даємо сливам повністю охолонути, перевіряємо ступінь готовності та за потреби вялим ще один раз. Духовка повинна бути трохи прочинені.
По готовності визначаємо в'ялені сливи у стерильні скляні банки, закриваємо кришками і розміщуємо в прохолодному місці для зберігання.
Слива, в'ялена в духовці - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для в'ялення підійдуть великі, м'ясисті сливи. Плоди повинні бути стиглими і разом з тим досить пружними і не містити вм'ятин. Відібране якісна сировина ретельно промиваємо холодною водою і обов'язково просушуємо, розстеливши на деякий час на рушник або витерши насухо. Далі розрізаємо сливи уздовж на дві половинки і виймаємо кісточки.
Деко застеляємо папером для випічки або фольгою і розміщуємо на ньому сливові половинки щільно один до одного. В окремій мисочці змішуємо оливкову чи рослинну рафіновану олію і мед і поливаємо потроху сливи на деку. Також притрушиваем їх злегка морською сіллю, приправляємо сушеним базиліком, орегано і розмарином.
Визначаємо деко з пряними сливовими плодами в заздалегідь прогріту до 110-120 градусів духовку, трохи відкриваємо дверцята для виходу вологи і вялим сливи протягом приблизно п'яти годин. Час, необхідний для досягнення бажаного результату може відрізнятися то заявленого в залежності від ступеня соковитості сировини. Щоб не упустити потрібний момент і не перетворити заготівлю сушені шкірки, починаємо контролювати процес після трьох годин в'ялення.
Тим часом очищаємо часник і шаткуємо зубчики пластинами, гілочки розмарину розбираємо на голки. На дно попередньо простерилізованій баночки наливаємо трохи оливкової або рослинного рафінованого масла, кидаємо кілька пластин часничку і свіжих голочок розмарину.
По досягненні бажаного ступеня в'ялення укладаємо сливові половинки у підготовлену баночку, чергуючи шари з часником і розмарином, заливаємо злегка прогріти маслом так, щоб між шарами не залишилося пухирців повітря, і закриваємо кришкою. Після охолодження, визначаємо ємність з заготівлею у прохолодне місце для зберігання. Через тиждень сливи просочаться ароматами прянощів і будуть повністю готові до вживання.
Цей рецепт можна трохи видозмінити і покласти по платівці часнику в кожну половинку злив перед в'яленням, а в баночку додати трохи його часточок на дно.
Солодкі в'ялені сливи в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Відібрані для в'ялення великі м'ясисті сливи моєму хорошенечко і просушуємо. Потім позбавляємо плоди від кісточок, укладаємо в емальовану ємність і пересипаємо цукровим піском. Його кількість визначаємо в залежності від солодощі самих плодів. У середньому для цього знадобиться від чотирьохсот до восьмисот грам цукрового піску на один кілограм вже очищеної сировини.
Приблизно через тридцять годин, коли сливи віддадуть максимум соку, зливаємо його в окрему ємність, а половинки плодів заливаємо цукровим сиропом. На один кілограм слив, відміряний після відділення соку, беремо 250 мілілітрів води і 300 грам цукру і прогріваємо сироп до кипіння.
Витримуємо сливи в сиропі протягом десяти хвилин, а потім даємо стекти і розкладаємо на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Вялим плоди у декілька етапів по одній годині до бажаного ступеня м'якості. Температура в духовій шафі спочатку повинна бути на рівні 85 градусів, а при наступних циклах - 75 градусів. Кожен раз даємо сливам повністю охолонути, перевіряємо ступінь готовності та за потреби вялим ще один раз. Духовка повинна бути трохи прочинені.
По готовності визначаємо в'ялені сливи у стерильні скляні банки, закриваємо кришками і розміщуємо в прохолодному місці для зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялені груші - рецепт
Неймовірно смачне ласощі - в'ялені груші. Вони чудово доповнять будь-який десерт, надавши йому пікантну ароматну нотку. Можна подати до чаю, замість
В'ялені сливи в духовці
У цій статті поділимося цікавими ідеями, як розправитися з залишками сливового врожаю. Пропонуємо приготувати в'ялені фрукти, причому зробимо їх
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Сливи в сиропі
З слив можна зробити багато різних заготовок на зиму, але ми вам пропонуємо спробувати сливу в сиропі. Така незвичайна консервація порадує будь-яких
Як сушити сливи?
Чорнослив - смачний і корисний сухофрукт, який можна вживати самостійно або додавати в різноманітні страви. Але далеко не кожному цей продукт по
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна