Кабачки як ананаси на зиму
Тропічний фрукт - ананас давно завоював своїм свіжим приголомшливим смаком наше розташування. Причому ми використовуємо його не тільки у свіжому вигляді. Консервовані ананасові скибочки стали незамінним компонентом у багатьох салатах , десертах і випічці. Вони прекрасно відтіняють смак м'яса птиці і освіжають будь-яку страву. Але багато хто навіть не підозрюють, що альтернативу не дуже дешевому, але такого затребуваного тропічного плоду можна знайти у себе на грядці.
Ми сьогодні розповімо, як зробити ананаси з простих кабачків і законсервувати їх на зиму. Якимось дивом після термічної обробки і просяканні сиропом і смаком цитрусових, банальні кабачкові скибочки набувають ананасовий смак. Спробуйте зробити таку заготовку, і ви будете приємно здивовані результатом, а головне забезпечите себе власноруч приготованими «консервованими ананасами».
Інгредієнти:
Розрахунок на п'ять літрових банок:
кабачки – 4 кг;
апельсини – 3 шт.;
Для сиропу:
цукровий пісок – 450 г;
кислота лимонна – 25 г;
вода очищена – 1 л.
Приготування
Для того щоб цей рецепт відбувся і в результаті ви отримали дійсно ананасовий смак заготовки, необхідно дотримати тільки воно умова. Кабачки повинні бути неодмінно зрілими і ніяк не молоденькими, інакше результат буде зовсім не той.
Отже, зрілі кабачкові плоди позбавляємо від шкірки, розрізаємо навпіл і отримуємо за допомогою ложки насіння. Далі шаткуємо залишилася щільну м'якоть кубиками бажаного розміру і вкладаємо їх у попередньо підготовлені вимиті, сухі банки, на дно яких поміщаємо по чотири-п'ять часточок апельсина, залежно від розміру.
При бажанні можна заготовити кільця «ананасів». Для цього очищені від шкірки плоди кабачків нарізаємо на кружечки товщиною близько одного сантиметра і склянкою відповідного розміру або чашкою вирізаємо серцевину з насінням з кожного гуртка. Отримуємо кабачкові кільця, які укладаємо в банку на апельсинові часточки.
Тепер у холодній очищеній воді розчиняємо цукровий пісок і лимонну кислоту згідно з рецептурою і заливаємо отриманим сиропом наші плоди в банках. Розміщуємо ємності з заготівлею в широкій каструлі, прикриваємо бляшаними кришками, доливаємо холодної води по плічка і визначаємо конструкцію на вогонь. Після закипання стерилізуємо кабачки протягом п'ятнадцяти хвилин, укупориваем кришки і закутуємо банки грунтовно до повного охолодження, перевернувши їх догори дном.
Інгредієнти:
кабачок великий – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
цукровий пісок – 350 г;
бутони сушеної гвоздики – 5 шт.;
вода очищена – 25 л.
Приготування
Для приготування «ананасового» компоту великий зрілий кабачок гарненько промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім витягуємо м'яку серцевину з насінням, а щільну м'якоть шаткуємо кубиками бажаного розміру. Укладаємо їх у каструлю об'ємом більш ніж три літри, заливаємо очищеною водою і визначаємо на вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок і перемішуємо вміст посуду до його розчинення. Даємо масі знову закипіти, кидаємо бутони сушеної гвоздики і витримуємо заготовку при помірному кипінні протягом двадцяти хвилин. В кінці варіння додаємо сік одного лимона, розливаємо готовий компот із заздалегідь приготовленим простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками, розміщуємо на теплу ковдру дном догори і грунтовно закутуємо до повного охолодження заготовки. Потім визначаємо ємності з компотом у прохолодне місце для зберігання і дістаємо по потребі.
Ваші гості ні за що самі не здогадаються, що лежить в основі цього приголомшливо смачного компоту, а дізнавшись, неодмінно попросять рецепт. Шматочки кабачка можна подати разом з компотом або доповнити ними різного роду десерти або салати.
Ми сьогодні розповімо, як зробити ананаси з простих кабачків і законсервувати їх на зиму. Якимось дивом після термічної обробки і просяканні сиропом і смаком цитрусових, банальні кабачкові скибочки набувають ананасовий смак. Спробуйте зробити таку заготовку, і ви будете приємно здивовані результатом, а головне забезпечите себе власноруч приготованими «консервованими ананасами».
Кабачки, як ананаси на зиму з апельсином - рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на п'ять літрових банок:
Для сиропу:
Приготування
Для того щоб цей рецепт відбувся і в результаті ви отримали дійсно ананасовий смак заготовки, необхідно дотримати тільки воно умова. Кабачки повинні бути неодмінно зрілими і ніяк не молоденькими, інакше результат буде зовсім не той.
Отже, зрілі кабачкові плоди позбавляємо від шкірки, розрізаємо навпіл і отримуємо за допомогою ложки насіння. Далі шаткуємо залишилася щільну м'якоть кубиками бажаного розміру і вкладаємо їх у попередньо підготовлені вимиті, сухі банки, на дно яких поміщаємо по чотири-п'ять часточок апельсина, залежно від розміру.
При бажанні можна заготовити кільця «ананасів». Для цього очищені від шкірки плоди кабачків нарізаємо на кружечки товщиною близько одного сантиметра і склянкою відповідного розміру або чашкою вирізаємо серцевину з насінням з кожного гуртка. Отримуємо кабачкові кільця, які укладаємо в банку на апельсинові часточки.
Тепер у холодній очищеній воді розчиняємо цукровий пісок і лимонну кислоту згідно з рецептурою і заливаємо отриманим сиропом наші плоди в банках. Розміщуємо ємності з заготівлею в широкій каструлі, прикриваємо бляшаними кришками, доливаємо холодної води по плічка і визначаємо конструкцію на вогонь. Після закипання стерилізуємо кабачки протягом п'ятнадцяти хвилин, укупориваем кришки і закутуємо банки грунтовно до повного охолодження, перевернувши їх догори дном.
Компот з кабачків на зиму, як ананас
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування «ананасового» компоту великий зрілий кабачок гарненько промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім витягуємо м'яку серцевину з насінням, а щільну м'якоть шаткуємо кубиками бажаного розміру. Укладаємо їх у каструлю об'ємом більш ніж три літри, заливаємо очищеною водою і визначаємо на вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок і перемішуємо вміст посуду до його розчинення. Даємо масі знову закипіти, кидаємо бутони сушеної гвоздики і витримуємо заготовку при помірному кипінні протягом двадцяти хвилин. В кінці варіння додаємо сік одного лимона, розливаємо готовий компот із заздалегідь приготовленим простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками, розміщуємо на теплу ковдру дном догори і грунтовно закутуємо до повного охолодження заготовки. Потім визначаємо ємності з компотом у прохолодне місце для зберігання і дістаємо по потребі.
Ваші гості ні за що самі не здогадаються, що лежить в основі цього приголомшливо смачного компоту, а дізнавшись, неодмінно попросять рецепт. Шматочки кабачка можна подати разом з компотом або доповнити ними різного роду десерти або салати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
Аджика з кабачків з томатною пастою
Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
Компот з білої черешні на зиму
У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми