Тропічний фрукт - ананас давно завоював своїм свіжим приголомшливим смаком наше розташування. Причому ми використовуємо його не тільки у свіжому вигляді. Консервовані ананасові скибочки стали незамінним компонентом у багатьох салатах , десертах і випічці. Вони прекрасно відтіняють смак м'яса птиці і освіжають будь-яку страву. Але багато хто навіть не підозрюють, що альтернативу не дуже дешевому, але такого затребуваного тропічного плоду можна знайти у себе на грядці.
Ми сьогодні розповімо, як зробити ананаси з простих кабачків і законсервувати їх на зиму. Якимось дивом після термічної обробки і просяканні сиропом і смаком цитрусових, банальні кабачкові скибочки набувають ананасовий смак. Спробуйте зробити таку заготовку, і ви будете приємно здивовані результатом, а головне забезпечите себе власноруч приготованими «консервованими ананасами».
Кабачки, як ананаси на зиму з апельсином - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на п'ять літрових банок:
кабачки – 4 кг; апельсини – 3 шт.; Для сиропу:
цукровий пісок – 450 г; кислота лимонна – 25 г; вода очищена – 1 л. Приготування Для того щоб цей рецепт відбувся і в результаті ви отримали дійсно ананасовий смак заготовки, необхідно дотримати тільки воно умова. Кабачки повинні бути неодмінно зрілими і ніяк не молоденькими, інакше результат буде зовсім не той.
Отже, зрілі кабачкові плоди позбавляємо від шкірки, розрізаємо навпіл і отримуємо за допомогою ложки насіння. Далі шаткуємо залишилася щільну м'якоть кубиками бажаного розміру і вкладаємо їх у попередньо підготовлені вимиті, сухі банки, на дно яких поміщаємо по чотири-п'ять часточок апельсина, залежно від розміру.
При бажанні можна заготовити кільця «ананасів». Для цього очищені від шкірки плоди кабачків нарізаємо на кружечки товщиною близько одного сантиметра і склянкою відповідного розміру або чашкою вирізаємо серцевину з насінням з кожного гуртка. Отримуємо кабачкові кільця, які укладаємо в банку на апельсинові часточки.
Тепер у холодній очищеній воді розчиняємо цукровий пісок і лимонну кислоту згідно з рецептурою і заливаємо отриманим сиропом наші плоди в банках. Розміщуємо ємності з заготівлею в широкій каструлі, прикриваємо бляшаними кришками, доливаємо холодної води по плічка і визначаємо конструкцію на вогонь. Після закипання стерилізуємо кабачки протягом п'ятнадцяти хвилин, укупориваем кришки і закутуємо банки грунтовно до повного охолодження, перевернувши їх догори дном.
Компот з кабачків на зиму, як ананас
Інгредієнти: кабачок великий – 1 шт.; лимон – 1 шт.; цукровий пісок – 350 г; бутони сушеної гвоздики – 5 шт.; вода очищена – 25 л. Приготування Для приготування «ананасового» компоту великий зрілий кабачок гарненько промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім витягуємо м'яку серцевину з насінням, а щільну м'якоть шаткуємо кубиками бажаного розміру. Укладаємо їх у каструлю об'ємом більш ніж три літри, заливаємо очищеною водою і визначаємо на вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок і перемішуємо вміст посуду до його розчинення. Даємо масі знову закипіти, кидаємо бутони сушеної гвоздики і
витримуємо заготовку при помірному кипінні протягом двадцяти хвилин. В кінці варіння додаємо сік одного лимона, розливаємо готовий компот із заздалегідь приготовленим простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками, розміщуємо на теплу ковдру дном догори і грунтовно закутуємо до повного охолодження заготовки. Потім визначаємо ємності з компотом у прохолодне місце для зберігання і дістаємо по потребі.
Ваші гості ні за що самі не здогадаються, що лежить в основі цього приголомшливо смачного компоту, а дізнавшись, неодмінно попросять рецепт. Шматочки кабачка можна подати разом з компотом або доповнити ними різного роду десерти або салати.