Як заморозити абрикоси на зиму з цукром?
Абрикоси з цукром на зиму можна заготовити як у вигляді фруктового пюре, так і скибочками в сиропі. Оскільки теплова обробка мінімальна, це не позначається на корисності плодів. Перший спосіб підходить для дуже стиглих абрикосів, м'якого, злегка пом'яті або кілька пошкоджених плодів, другим можна консервувати тверді, трохи недозрілі плоди. Розповімо, як заморозити абрикоси на зиму з цукром.
Абрикосове пюре
Інгредієнти:
стиглі, м'які абрикоси – 3 кг;
білий цукор-пісок – 07-2 кг;
кислота лимонна – 6 р.
Приготування
Кількість цукру в цьому рецепті не принципово, оскільки заморожені абрикоси не псуються, так що цукор виступає не консервантом, а підсолоджувачем. Регулюйте його кількість за своїм смаком. Абрикоси акуратно промиваємо під проточною водою, намагаючись не пошкодити плоди. Якщо є пом'ятості або зіпсовані ділянки, вирізаємо їх. Поділяємо кожен плід навпіл, видаляємо кісточки. Перетерті абрикоси з цукром на зиму можна заготовити двома способами. Найпростіше пропустити половинки абрикосів через м'ясорубку або приготувати пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна. Проте можна і трохи складніше – протерти м'якоть через сито, щоб більш жорстка шкірка не потрапила в пюре. Коли абрикоси протерті, додаємо цукор і лимонну кислоту і даємо постояти цієї суміші 15-20 хвилин, щоб цукор розчинився. Далі проварюємо абрикосове пюре – від закипання не більше 5 хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріло. Коли маса охолоне, розкладаємо її у пластикові контейнери і заморожуємо. Можна зберігати абрикоси з цукром в морозильній камері, а можна в цілях економії місця перекласти заморожене пюре в пластикові пакети. Як бачите, заморозити абрикоси на зиму з цукром досить просто.
Абрикоси часточками
Не завжди зручно користуватися абрикосовим пюре: для пирогов і тістечок, прикраси десертів знадобляться шматочки фруктів. Зберегти абрикоси свіжі не вийде, зате з цукром на зиму можна приготувати красиві часточки.
Інгредієнти:
тверді абрикоси – 3 кг;
цукор білий виробництва країн СНД – 1 кг;
вода – 2 склянки;
лимон – 2 шт.
Приготування
Моєму плоди, нарізаємо акуратними скибочками, видаляючи кісточки. Вичавлюємо сік з лимонів, заливаємо абрикосові часточки цим соком, щоб вони не потемніли. З води і цукру варимо сироп. Якщо абрикоси не дуже солодкі, можна збільшити кількість цукру до 15 кг. Заливаємо скибочки гарячим сиропом і прогріваємо до закипання. Вимикаємо вогонь, даємо повністю охолонути і розкладаємо в невеликі плоскі ємності. Заморожуємо абрикоси з цукром і взимку радіємо смачним часточок, що нагадує про літо. Так само готуємо і половинки абрикосів.
Абрикосове пюре
Інгредієнти:
Приготування
Кількість цукру в цьому рецепті не принципово, оскільки заморожені абрикоси не псуються, так що цукор виступає не консервантом, а підсолоджувачем. Регулюйте його кількість за своїм смаком. Абрикоси акуратно промиваємо під проточною водою, намагаючись не пошкодити плоди. Якщо є пом'ятості або зіпсовані ділянки, вирізаємо їх. Поділяємо кожен плід навпіл, видаляємо кісточки. Перетерті абрикоси з цукром на зиму можна заготовити двома способами. Найпростіше пропустити половинки абрикосів через м'ясорубку або приготувати пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна. Проте можна і трохи складніше – протерти м'якоть через сито, щоб більш жорстка шкірка не потрапила в пюре. Коли абрикоси протерті, додаємо цукор і лимонну кислоту і даємо постояти цієї суміші 15-20 хвилин, щоб цукор розчинився. Далі проварюємо абрикосове пюре – від закипання не більше 5 хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріло. Коли маса охолоне, розкладаємо її у пластикові контейнери і заморожуємо. Можна зберігати абрикоси з цукром в морозильній камері, а можна в цілях економії місця перекласти заморожене пюре в пластикові пакети. Як бачите, заморозити абрикоси на зиму з цукром досить просто.
Абрикоси часточками
Не завжди зручно користуватися абрикосовим пюре: для пирогов і тістечок, прикраси десертів знадобляться шматочки фруктів. Зберегти абрикоси свіжі не вийде, зате з цукром на зиму можна приготувати красиві часточки.
Інгредієнти:
Приготування
Моєму плоди, нарізаємо акуратними скибочками, видаляючи кісточки. Вичавлюємо сік з лимонів, заливаємо абрикосові часточки цим соком, щоб вони не потемніли. З води і цукру варимо сироп. Якщо абрикоси не дуже солодкі, можна збільшити кількість цукру до 15 кг. Заливаємо скибочки гарячим сиропом і прогріваємо до закипання. Вимикаємо вогонь, даємо повністю охолонути і розкладаємо в невеликі плоскі ємності. Заморожуємо абрикоси з цукром і взимку радіємо смачним часточок, що нагадує про літо. Так само готуємо і половинки абрикосів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове повидло
Один з поширених способів консервації фруктів на зиму – варіння повидла. Правильно приготовані консерви зберігають на зиму вітаміни і дозволяють
Абрикосове пюре на зиму
Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
Консервовані абрикоси
Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
Заготовки з абрикосів
Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
Компот з абрикосів
Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і