Грибна солянка з капустою
Солянка, яку можна заготовляти на зиму, по суті, являє собою тушковану з овочами, грибами і травами капусту, яку просто доповнюють трохи більшим, ніж звичайно, кількістю оцту, а потім розкладають по стерильним банкам і закочують. У холодну пору така заготовка може послужити швидкої заправкою для супу, холодною закускою або начинкою для випічки. Деякі рецепти солянки з грибами і капустою в основі ми розповімо далі.
Інгредієнти:
оливкова олія - 40 мл;
ріпчаста цибуля - 75 г;
часникові зубки - 3 шт.;
томатна паста - 45 г;
вода - 35 мл;
білокачанна капуста - 1 головка;
солоні огірки - 160 г;
оцет - 35 мл;
гриби - 340 р.
Приготування
Розігрів оливкова олія, використовуйте його для пасерування товстих півкілець лука. Як тільки останні стануть прозорими, додайте до цибулевої засмажки пюрированные часникові зубчики, дочекайтеся, поки вони пустять аромат, а потім залийте вміст сковороди сумішшю томатної пасти з водою. Очистивши капусту від грубих зовнішніх листя, нашаткуйте голівку і додайте на сковороду. Прогрів нашатковані листя, їх можна доповнити шматочками грибів і солоного огірка. Збризніть овочі і гриби оцтом, зменшіть жар і томіть страва не менше 40 хвилин, поки всі смаки не змішаються, а інгредієнти не розм'якшаться. Якщо ви збираєтеся заготовляти грибну солянку з капустою для супу, то овочі можна обсмажити на витопленому жирі з-під бекону, так вони просочаться ароматом м'ясних копченостей і збережуть його до тих самих пір, поки ви не зважитеся взятися за варіння супу.
Якщо вам пощастило розжитися щедрим урожаєм білих грибів, то пустіть їх на заготівлю пари баночок солянки.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1 головка;
білі гриби - 390 г;
головка часнику;
морква - 180 г;
листя лавра - 4 шт.;
сушений майоран, паприка - по 2 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 145 г;
томатна паста - 155 р.
Приготування
Очистіть капустяну головку від жорстких зовнішніх листя, а потім нашаткуйте. Очистіть білі гриби і наріжте їх довільно, але досить крупно. Подрібніть моркву і цибулю будь-яким зручним чином. Пюрируйте часник в ступі разом зі щедрою порцією морської солі, майораном і паприкою. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, налийте в жаровню краплю олії і, насамперед, підрум'яньте цибулю з морквою, потім додайте гриби, лавр і часник, а після того, як більша частина вийшла з білих грибів води випарується, покладіть капустяне листя. Томатну пасту ви можете розвести в парі склянок води або грибного бульйону, а потім отриманим розчином слід залити капусту і залишити тушкуватися на протязі півгодини.
Інгредієнти:
свіжа білокачанна капуста - 840 г;
квашена капуста - 360 г;
сушені білі гриби - 45 г;
томатна паста - 35 г;
оцет - 35 мл;
сушена журавлина - 40 г;
ріпчаста цибуля - 185 р.
Приготування
Залийте гриби парою склянок гарячої води і залиште на всю ніч. На наступний день надлишки вологи відіжміть, але воду, в якій гриби настоювалися, не виливайте. Наріжте гриби і припустіть їх жаровні разом з цибулею на рослинному маслі. Збризніть все оцтом і додати нашатковані листя свіжої білокачанної капусти, упереміш з квашеною капустою. Залийте овочі розведеною у воді з-під грибів томатною пастою, додайте журавлину і щедро посоліть блюдо. Залиште грибну солянку з капустою тушкуватися на слабкому вогні близько години, а потім відразу ж розкладайте по стерильним банкам і закочуйте.
Грибна солянка з капустою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів оливкова олія, використовуйте його для пасерування товстих півкілець лука. Як тільки останні стануть прозорими, додайте до цибулевої засмажки пюрированные часникові зубчики, дочекайтеся, поки вони пустять аромат, а потім залийте вміст сковороди сумішшю томатної пасти з водою. Очистивши капусту від грубих зовнішніх листя, нашаткуйте голівку і додайте на сковороду. Прогрів нашатковані листя, їх можна доповнити шматочками грибів і солоного огірка. Збризніть овочі і гриби оцтом, зменшіть жар і томіть страва не менше 40 хвилин, поки всі смаки не змішаються, а інгредієнти не розм'якшаться. Якщо ви збираєтеся заготовляти грибну солянку з капустою для супу, то овочі можна обсмажити на витопленому жирі з-під бекону, так вони просочаться ароматом м'ясних копченостей і збережуть його до тих самих пір, поки ви не зважитеся взятися за варіння супу.
Як приготувати грибну солянку з капустою?
Якщо вам пощастило розжитися щедрим урожаєм білих грибів, то пустіть їх на заготівлю пари баночок солянки.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть капустяну головку від жорстких зовнішніх листя, а потім нашаткуйте. Очистіть білі гриби і наріжте їх довільно, але досить крупно. Подрібніть моркву і цибулю будь-яким зручним чином. Пюрируйте часник в ступі разом зі щедрою порцією морської солі, майораном і паприкою. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, налийте в жаровню краплю олії і, насамперед, підрум'яньте цибулю з морквою, потім додайте гриби, лавр і часник, а після того, як більша частина вийшла з білих грибів води випарується, покладіть капустяне листя. Томатну пасту ви можете розвести в парі склянок води або грибного бульйону, а потім отриманим розчином слід залити капусту і залишити тушкуватися на протязі півгодини.
Грибна солянка з квашеною капустою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Залийте гриби парою склянок гарячої води і залиште на всю ніч. На наступний день надлишки вологи відіжміть, але воду, в якій гриби настоювалися, не виливайте. Наріжте гриби і припустіть їх жаровні разом з цибулею на рослинному маслі. Збризніть все оцтом і додати нашатковані листя свіжої білокачанної капусти, упереміш з квашеною капустою. Залийте овочі розведеною у воді з-під грибів томатною пастою, додайте журавлину і щедро посоліть блюдо. Залиште грибну солянку з капустою тушкуватися на слабкому вогні близько години, а потім відразу ж розкладайте по стерильним банкам і закочуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка на зиму
Консервовану солянку використовують в якості заправки для супу або доповнення до гарніру. Основою для цієї заготовки можуть послужити овочі та гриби,
Солянка з грибами, з капустою на зиму
В кінці сезону консервації у більшості господинь полиці комори рясніють різноманітними заготовками. Пропонуємо кілька цікавих ідей, як закрити
Солянка з морської капусти
Солянка з морської капусти - незвичайне і поживне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Грибна солянка на зиму
Грибна солянка, приготована на зиму, може виступати як самостійне блюдо або бути прекрасним гарніром до основних страв. Напевно у кожної господині є
Солянка овочева на зиму
Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.