Солянка, яку можна заготовляти на зиму, по суті, являє собою тушковану з овочами, грибами і травами капусту, яку просто доповнюють трохи більшим, ніж звичайно, кількістю оцту, а потім розкладають по стерильним банкам і закочують. У холодну пору така заготовка може послужити швидкої заправкою для супу, холодною закускою або начинкою для випічки. Деякі рецепти солянки з грибами і капустою в основі ми розповімо далі.
Грибна солянка з капустою – рецепт
Інгредієнти: оливкова олія - 40 мл; ріпчаста цибуля - 75 г; часникові зубки - 3 шт.; томатна паста - 45 г; вода - 35 мл; білокачанна капуста - 1 головка; солоні огірки - 160 г; оцет - 35 мл; гриби - 340 р. Приготування Розігрів оливкова олія, використовуйте його для пасерування товстих півкілець лука. Як тільки останні стануть прозорими, додайте до цибулевої засмажки пюрированные часникові зубчики, дочекайтеся, поки вони пустять аромат, а потім залийте вміст сковороди сумішшю томатної пасти з водою. Очистивши капусту від грубих зовнішніх листя, нашаткуйте голівку і додайте на сковороду. Прогрів нашатковані листя, їх можна доповнити шматочками грибів і солоного огірка. Збризніть овочі і гриби оцтом, зменшіть жар і томіть страва не менше 40 хвилин, поки всі смаки не змішаються, а інгредієнти не розм'якшаться. Якщо ви збираєтеся заготовляти грибну солянку з капустою для супу, то овочі можна обсмажити на витопленому жирі з-під бекону, так вони просочаться ароматом м'ясних копченостей і збережуть його до тих самих пір, поки ви не зважитеся взятися за варіння супу.
Як приготувати грибну солянку з капустою?
Якщо вам пощастило розжитися щедрим урожаєм білих грибів, то пустіть їх на заготівлю пари баночок солянки.
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 головка; білі гриби - 390 г; головка часнику; морква - 180 г; листя лавра - 4 шт.; сушений майоран, паприка - по 2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 145 г; томатна паста - 155 р. Приготування Очистіть капустяну головку від жорстких зовнішніх листя, а потім нашаткуйте. Очистіть білі гриби і наріжте їх довільно, але досить крупно. Подрібніть моркву і цибулю будь-яким зручним чином. Пюрируйте часник в ступі разом зі щедрою порцією морської солі, майораном і паприкою. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, налийте в жаровню краплю олії і, насамперед, підрум'яньте цибулю з морквою, потім додайте гриби, лавр і часник, а після того, як більша частина вийшла з білих грибів води випарується, покладіть капустяне листя. Томатну пасту ви можете розвести в парі склянок води або грибного бульйону, а потім отриманим розчином слід залити капусту і залишити тушкуватися на протязі півгодини.
Грибна солянка з квашеною капустою на зиму
Інгредієнти: свіжа білокачанна капуста - 840 г; квашена капуста - 360 г; сушені білі гриби - 45 г; томатна паста - 35 г; оцет - 35 мл; сушена журавлина - 40 г; ріпчаста цибуля - 185 р. Приготування Залийте гриби парою склянок гарячої води і залиште на всю ніч. На наступний день надлишки вологи відіжміть, але воду, в якій гриби настоювалися, не виливайте. Наріжте гриби і припустіть їх жаровні разом з цибулею на рослинному маслі. Збризніть все оцтом і додати нашатковані листя свіжої білокачанної капусти, упереміш з квашеною капустою. Залийте овочі розведеною у воді з-під грибів томатною пастою, додайте журавлину і щедро посоліть блюдо. Залиште грибну солянку з капустою тушкуватися на слабкому вогні близько години, а потім відразу ж розкладайте по стерильним банкам і закочуйте.