Варення з бузини
Варення з бузини – смачна, корисна і легко що готується заготовка. Але не всі господині знають, що це ласощі робиться тільки з чорної ягоди. Вона багата вітаміном С, який майже повністю зберігається в заготовках з цього цілющого рослини. Таке незвичайне варення має цікавий аромат і насичений темно-рубіновий колір. Ми розповімо вам, як приготувати варення з бузини.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 1 кг;
чорна бузина – 1 кг.
Приготування
Отже, спочатку ягоди добре промиваємо в декількох водах. Потім обсушуємо, очистити від гілочок і перекладаємо його в каструльку. Ягоду трохи розминаємо ступкою, щоб вона дала сік, і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вміст закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати ягоди. Коли маса добре увариться зменшитися в об'ємі вдвічі, засипаємо цукром і ретельно перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Проварюємо варення ще 10 хвилин, постійно заважаючи, щоб воно не пригоріло. Тепер знімаємо ласощі з плити, розливаємо по приготованим заздалегідь баночках, закриваємо кришками, накриваємо зверху теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Інгредієнти:
чорна бузина – 1 кг;
вода – 200 мл;
цукровий пісок – 700 р.
Приготування
Ягоди промиваємо, відокремлюємо від гілочок і черешків. Потім з цукру і води варимо солодкий сироп і акуратно опускаємо оброблену бузину в киплячу масу. Варимо на маленькому вогні хвилин 10 а потім охолоджуємо. Через півгодини повторюємо варіння і чинимо так хоча б 2 рази, постійно охолоджуючи варення. Готове варення з чорної стиглої бузини розливаємо по банках, закатуємо кришками і прибираємо в льох.
Інгредієнти:
чорна бузина – 1 кг;
цукровий пісок – 1250 г;
лимонна кислота – 5 г;
пектиновый порошок – 40 р.
Приготування
Плоди обробляємо, промиваємо і перекручуємо половину ягід через м'ясорубку. Потім перекладаємо отриману масу у велику каструлю, висипаємо ягоди і варимо на слабенькому вогні хвилин 7 перемішуючи. Потім висипаємо півкіло цукрового піску, пектиновый порошок, заважаємо постійно і продовжуємо варити. Коли плоди стануть м'якими і наше варення почне загусати, поступово висипаємо весь цукор, що залишився і готуємо до тих пір, поки ласощі не стане желейным. У самому кінці додаємо лимонну кислоту, розчинену в ложці холодної води, перемішуємо і розкладаємо швиденько з прогрітим баночках. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і накриваємо тканиною. Як тільки наше варення повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в льох або холодильник.
Інгредієнти:
чорна бузина – 1 кг;
аґрус – 300 г;
цукровий пісок – 12 кг.
Приготування
Помиті ягоди перебираємо від гілочок і варимо у воді приблизно 7 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і, коли рідина стече, перетираємо через сито. Агрус промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку. Далі інгредієнти з'єднуємо, засипаємо цукром і варимо до густоти.
Інгредієнти:
чорна бузина – 2 кг;
цукровий пісок – 3 кг;
лимон – 3 шт.;
вода – 15 л.
Приготування
З лимона вичавлюємо весь сік. З цукрового піску і води готуємо сироп. Ягоди промиваємо, занурюємо в киплячу воду і бланшируем приблизно 3 хвилини, а потім обережно зливаємо її. У каструлю з ягодами обережно наливають гарячий сироп, лимонний сік і варимо ласощі до готовності, помішуючи дерев'яною ложечкою. Готове варення з лимоном і ягодами фасуємо по чистим банкам і закатуємо.
Рецепт варення з бузини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку ягоди добре промиваємо в декількох водах. Потім обсушуємо, очистити від гілочок і перекладаємо його в каструльку. Ягоду трохи розминаємо ступкою, щоб вона дала сік, і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вміст закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати ягоди. Коли маса добре увариться зменшитися в об'ємі вдвічі, засипаємо цукром і ретельно перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Проварюємо варення ще 10 хвилин, постійно заважаючи, щоб воно не пригоріло. Тепер знімаємо ласощі з плити, розливаємо по приготованим заздалегідь баночках, закриваємо кришками, накриваємо зверху теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Варення з ягід бузини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, відокремлюємо від гілочок і черешків. Потім з цукру і води варимо солодкий сироп і акуратно опускаємо оброблену бузину в киплячу масу. Варимо на маленькому вогні хвилин 10 а потім охолоджуємо. Через півгодини повторюємо варіння і чинимо так хоча б 2 рази, постійно охолоджуючи варення. Готове варення з чорної стиглої бузини розливаємо по банках, закатуємо кришками і прибираємо в льох.
Рецепт желейного варення з чорної бузини
Інгредієнти:
Приготування
Плоди обробляємо, промиваємо і перекручуємо половину ягід через м'ясорубку. Потім перекладаємо отриману масу у велику каструлю, висипаємо ягоди і варимо на слабенькому вогні хвилин 7 перемішуючи. Потім висипаємо півкіло цукрового піску, пектиновый порошок, заважаємо постійно і продовжуємо варити. Коли плоди стануть м'якими і наше варення почне загусати, поступово висипаємо весь цукор, що залишився і готуємо до тих пір, поки ласощі не стане желейным. У самому кінці додаємо лимонну кислоту, розчинену в ложці холодної води, перемішуємо і розкладаємо швиденько з прогрітим баночках. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і накриваємо тканиною. Як тільки наше варення повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в льох або холодильник.
Варення з бузини з аґрусом
Інгредієнти:
Приготування
Помиті ягоди перебираємо від гілочок і варимо у воді приблизно 7 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і, коли рідина стече, перетираємо через сито. Агрус промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку. Далі інгредієнти з'єднуємо, засипаємо цукром і варимо до густоти.
Як зварити варення з бузини з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
З лимона вичавлюємо весь сік. З цукрового піску і води готуємо сироп. Ягоди промиваємо, занурюємо в киплячу воду і бланшируем приблизно 3 хвилини, а потім обережно зливаємо її. У каструлю з ягодами обережно наливають гарячий сироп, лимонний сік і варимо ласощі до готовності, помішуючи дерев'яною ложечкою. Готове варення з лимоном і ягодами фасуємо по чистим банкам і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення зі смородини та малини
Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
Варення «Слива в шоколаді»
Сливове варення цінувалося в усі часи за свій приємний смак і корисні властивості. Але якщо вам захотілося спробувати чогось нового і здивувати
Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних