Варення з бузини – смачна, корисна і легко що готується заготовка. Але не всі господині знають, що це ласощі робиться тільки з чорної ягоди. Вона багата вітаміном С, який майже повністю зберігається в заготовках з цього цілющого рослини. Таке незвичайне варення має цікавий аромат і насичений темно-рубіновий колір. Ми розповімо вам, як приготувати варення з бузини.
Рецепт варення з бузини
Інгредієнти: цукровий пісок – 1 кг; чорна бузина – 1 кг. Приготування Отже, спочатку ягоди добре промиваємо в декількох водах. Потім обсушуємо, очистити від гілочок і перекладаємо його в каструльку. Ягоду трохи розминаємо ступкою, щоб вона дала сік, і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вміст закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати ягоди. Коли маса добре увариться зменшитися в об'ємі вдвічі, засипаємо цукром і ретельно перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Проварюємо варення ще 10 хвилин, постійно заважаючи, щоб воно не пригоріло. Тепер знімаємо ласощі з плити, розливаємо по приготованим заздалегідь баночках, закриваємо кришками, накриваємо зверху теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Варення з ягід бузини
Інгредієнти: чорна бузина – 1 кг; вода – 200 мл; цукровий пісок – 700 р. Приготування Ягоди промиваємо, відокремлюємо від гілочок і черешків. Потім з цукру і води варимо солодкий сироп і акуратно опускаємо оброблену бузину в киплячу масу. Варимо на маленькому вогні хвилин 10 а потім охолоджуємо. Через півгодини повторюємо варіння і чинимо так хоча б 2 рази, постійно охолоджуючи варення. Готове варення з чорної стиглої бузини розливаємо по банках, закатуємо кришками і прибираємо в льох.
Рецепт желейного варення з чорної бузини
Інгредієнти: чорна бузина – 1 кг; цукровий пісок – 1250 г; лимонна кислота – 5 г; пектиновый порошок – 40 р. Приготування Плоди обробляємо, промиваємо і перекручуємо половину ягід через м'ясорубку. Потім перекладаємо отриману масу у велику каструлю, висипаємо ягоди і варимо на слабенькому вогні хвилин 7 перемішуючи. Потім висипаємо півкіло цукрового піску, пектиновый порошок, заважаємо постійно і продовжуємо варити. Коли плоди стануть м'якими і наше варення почне загусати, поступово висипаємо весь цукор, що залишився і готуємо до тих пір, поки ласощі не стане желейным. У самому кінці додаємо лимонну кислоту, розчинену в ложці холодної води, перемішуємо і розкладаємо швиденько з прогрітим баночках. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і накриваємо тканиною. Як тільки наше варення повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в льох або холодильник.
Варення з бузини з аґрусом
Інгредієнти: чорна бузина – 1 кг; аґрус – 300 г; цукровий пісок – 12 кг. Приготування Помиті ягоди перебираємо від гілочок і варимо у воді приблизно 7 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і, коли рідина стече, перетираємо через сито. Агрус промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку. Далі інгредієнти з'єднуємо, засипаємо цукром і варимо до густоти.
Як зварити варення з бузини з лимоном
Інгредієнти: чорна бузина – 2 кг; цукровий пісок – 3 кг; лимон – 3 шт.; вода – 15 л. Приготування З лимона вичавлюємо весь сік. З цукрового піску і води готуємо сироп. Ягоди промиваємо, занурюємо в киплячу воду і бланшируем приблизно 3 хвилини, а потім обережно зливаємо її. У каструлю з ягодами обережно наливають гарячий сироп, лимонний сік і варимо ласощі до готовності, помішуючи дерев'яною ложечкою. Готове варення з лимоном і ягодами фасуємо по чистим банкам і закатуємо.