Волнушки – рецепти

Вовнянки ростуть групами, переважно – в північній частині лісової зони, в березових і змішаних з березою лісах, утворюючи мікоризу з деревом. Масове плодоношення вовнянки відбувається звичайно з кінця червня до жовтня. Волнушка відноситься до умовно-їстівних грибів, тому перед приготуванням в будь-якому варіанті вимагає обов'язкового і ретельного вимочування та/або бланшування. Вовнянки солять або маринують, заготовляючи на зиму, іноді вживають в смаженому або тушкованому вигляді.
Розглянемо кілька рецептів приготування вовнянок. Важливий момент: для будь-якого варіанту приготування вовнянок краще вибирати гриби міцні, молоді, без червоточини.
Рецепт маринованих вовнянок на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вовнянки промиємо і замочимо в холодній воді мінімум на 12 годин (за цей час тричі міняємо воду). Очищаємо вимочені вовнянки від «бахроми» та (якщо великі) ріжемо на 2-4 частини. Ще раз промиваємо, заливаємо водою і відварюємо протягом 20 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк, а потім розкладаємо в банки, стерилізовані пором. Разом з грибами закладаємо всі сухі спеції. Можна також закласти в банки потроху часнику (цілими зубчиками) і цибулі, нарізаного кільцями.
Варимо маринад з води, цукру і солі з додаванням листя смородини (можна також додати листя вишні, малини і парасольку кропу). Заливаємо киплячим маринадом вовнянки в банках, накриваємо кришками і чекаємо 20 хвилин. Зливаємо маринад назад в каструлю і ще раз доводимо до кипіння, після чого знову заливаємо вовнянки в банках киплячим маринадом. Додаємо оцтову есенцію окремо в кожну банку. Закатуємо стерилізованими кришками. Банки ставимо догори дном і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження. Бажано, щоб до відкривання банки і вживання маринованих вовнянок в їжу пройшло не менше 2-3 тижнів (а краще більше).
Рецепт солоних вовнянок
Інгредієнти:
Приготування
Промиті гриби замочуємо в холодній воді мінімум на 12 годин (за цей час 2-4 рази міняємо воду).
Гриби промиваємо, закладаємо в каструлю і заливаємо крутим окропом. Чекаємо 10 хвилин і зливаємо воду. Повторюємо цикл, можна навіть 2-жды, потім відкидаємо гриби на друшляк.

Вовнянки мариновані або солоні добре подавати з відварною картоплею , рисом, будь кашею, рибними і м'ясними стравами. Чудова закуска під горілку, ягідні і гіркі міцні настоянки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Білі гриби на зиму
Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте

Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,

Смажені вовнянки
Якщо вам набридли гливи та печериці, пропонуємо вам різноманітити грибний стіл, приготувавши чудові смажені вовнянки. Їх можна просто посмажити на

Як солити вовнянки?
Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома

Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків

Мариновані корнішони
Корнішони відрізняються особливою щільністю і хрускотом, домогтися і того і іншого не складно, особливо враховуючи те, що ці маленькі огірочки