Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Черемша маринована

Черемша маринована

16-03-2015, 13:42
867
Черемша маринована
Мало хто знає, що є дивовижне рослина, що відноситься до сімейства цибулевих, але пахне, як часник. Яке одним з перших з'являється з-під снігу, містить безліч вітамінів, мінералів і фітонцидів. Рослина це - черемша. У даній статті ми розглянемо, як замаринувати черемшу на зиму.

Черемша маринована - рецепт


Інгредієнти:

  • молоді пагони черемші - 300 г;

  • вода - 1 літр;

  • журавлина - 2 ст. ложки;

  • оцет 9% - 100 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ст. ложка;



  • Приготування
    Журавлину ми візьмемо виключно як прикраса, ніякого особливого практичного значення вона в собі не несе. Черемша маринована - ідеальний спосіб зберегти вітаміни цієї рослини на довгий термін.
    Ми домагаємося не тільки збереження корисних властивостей, але і щоб страва була красивою, апетитним. Для цього необхідно взяти найперші молоді пагони черемші, з нерозпустилися до кінця листочками.
    Банку і кришки необхідно простерелизовать кілька хвилин. Стебла добре промити і обрізати за розміром банки. Перед тим, як маринувати черемшу на зиму, рекомендується вимочити її кілька годин у воді. Це прибирає зайву гіркоту і робить смак більш делікатним. Підготовлену і обрізану до потрібного розміру черемшу покласти в банку і додати кілька ягід журавлини. Після цього необхідно приготувати маринад.
    Для цього літр води доводимо до кипіння, додаємо сіль і цукор, чекаємо повного їх розчинення. В отриманий розсіл додаємо оцет, ретельно перемішуємо. Отриманим маринадом залити черемшу в банках і закатати кришками.

    Черемша маринована по-корейськи



    Для любителів гострих відчуттів (в прямому сенсі цього слова) підійде черемша, маринована по-корейськи. Для цього необхідно в рівних пропорціях змішати воду, цукор і оцет рисовий, додати до них сіль і корейські спеції (по 1 ст. ложці), а також 15 ч. Ложки червоного перцю. Маринувати також як і звичайну. Після цього необхідно дати суміші охолонути і поставити в прохолодне місце.
    А якщо ви затятий любитель гострих корейських закусок, то не залиште без уваги рецепти моркви по-корейськи і пекінської капусти .
    Черемша стала популярна не тільки завдяки своєму незвичайному для цибулі смаком часнику. З'являючись з-під снігу однією з перших, вона використовувалася нашими предками для відновлення вітамінного запасу організму, витраченого за зиму. Ареал її поширення захоплює всю Європу, Росію, Кавказ і Туреччину. Росте в тінистих, прохолодних, добре забезпечених водою місцях: на заливних лугах, в лісах, по берегах річок і озер.
    Листя черемші містять величезну кількість фітонцидів, які мають антибактеріальну та протимікробну дію, зміцнюють імунітет і допомагають боротися з простудними захворюваннями. Між тим, черемша маринована має й інші корисні властивості: що міститься в пагонах величезна кількість вітаміну С було відомо нашим предкам, і вона застосовували черемшу для боротьби з цингою. Крім цього, черемша маринована принесе користь людям, що страждають високим тиском і підвищеним рівнем холестерину в крові. Вона очищає кров, запобігає утворенню холестеринових бляшок, знижує тиск і покращує роботу серця.

    У Середні століття вважалося,
    Черемша маринована
    що черемша здатна захищати від холери, цинги і чуми. І це правда. Як відомо, від чуми в середині 14 століття в Європі загинуло близько 25 мільйонів чоловік. Враховуючи щільність населення, це стало справжньою катастрофою - тоді померла 1/3 частина населення. Причинами таких катастроф ставала моторошна антисанітарія, тому черемша дійсно могла надавати величезну користь жителям середньовічної Європи. В ній містяться фітонциди, ефірні олії корисні речовини не тільки «вітамінна бомба», але і ефективний засіб для боротьби з паразитами, мікробами і бактеріями, нападниками на людський організм.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з черемшею
    Салат з черемшею
    Черемша здавна славиться багатством вітамінного складу, проте багато хто не розуміють як вживати настільки корисне трав'яниста рослина. Для бажаючих
    Як приготувати селера?
    Як приготувати селера?
    Селера благотворно впливає на всі системи організму людини, сприяє очищенню крові, нормалізує водно-сольовий обмін, піднімає імунітет і тонус. І
    Маринована гарбуз
    Маринована гарбуз
    Гарбуз - дуже смачний і суперкорисний продукт харчування. Її можна вживати в сирому, вареному, запеченому, а також маринованому вигляді. Ось про
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Капуста, маринована з часником
    Капуста, маринована з часником
    Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко