Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з інжиру - рецепт

Варення з інжиру - рецепт

16-03-2015, 12:10
463
Варення з інжиру - рецепт
В наш час варення з інжиру - великий делікатес. Воно не тільки неймовірно смачне, але і дуже корисний! Сьогодні ми розповімо вам про те, як його приготувати.
В чому ж може бути користь варення з інжиру? По-перше, варення з інжиру містить багато вітамінів, а сироп, зварений з цієї ягоди, застосовується як проносний засіб. По-друге, плоди інжиру дуже корисні при захворюваннях серцево-судинної системи, завдяки високому вмісту калію. Також в інжирі міститься багато заліза, яке так необхідно при анемії. Варення з інжиру чудово знімає жар і відновлює сили. Варто відзначити, що цей фрукт протипоказаний людям, що страждають цукровим діабетом, панкреатитом або іншим гострим шлунково-кишковим захворюванням.

Як приготувати класичний варення з інжиру?



Багато людей задаються питанням: як зробити варення з інжиру? Рецепт приготування цього варення досить простий. Розглянемо з вами декілька цікавих варіантів.
Отже, щоб зварити класичну солодкість, потрібно слідувати наступним рецептом приготування варення з інжиру.
Інгредієнти:

  • інжир - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 300 мл;

  • лимонна кислота - за смаком.


  • Приготування
    Для варення краще вибирати ягоди середнього розміру, світлі, тому що у темних доведеться зрізати шкірку, так як вона більш жорстка. Спочатку потрібно вимити інжир, обробити, акуратно видалити хвостики і проткнути його в декількох місцях зубочисткою. Проколи ми робимо для того, щоб інжир добре проварился всередині. Потім наливаємо в емальовану каструлю воду і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, висипаємо заздалегідь оброблений інжир і варимо близько 10 хвилин. Дістаємо його з окропу і добре промиваємо холодною водою. Викладаємо ягоди на сухе рушник і залишаємо стікати.
    Поки інжир сохне, потрібно зробити сироп для майбутнього варення. Беремо каструлю, наливаємо 300 мл води і додаємо 1 кг цукру. Ставимо на вогонь і помішуємо, поки не вийде однорідний сироп. Додаємо інжир і варимо приблизно 40 - 45 хвилин. Час варіння залежить від стиглості вибраного вами інжиру. Якщо спочатку він був зеленоват, то краще варіть його довше, а якщо плоди були стиглі, то буде достатньо і 35 хвилин. За кілька хвилин до кінця варіння додаємо за смаком лимонну кислоту і все добре перемішуємо. У заздалегідь простерилізовану банки перекладаємо отримане варення, заливаємо сиропом і закриваємо кришками. Корисне та смачне варення на зиму готово!

    Варення з інжиру з лимоном


    Якщо ви не любите сильно солодке варення, і не знаєте, як зварити варення з інжиру з кислинкою, то цей рецепт спеціально для вас.
    Інгредієнти:

  • інжир - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 300 мл;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Варимо класичне варення з інжиру, рецепт якого вказаний трохи вище. В кінці додаємо тонко нарізаний лимон. Саме сік і цедра лимона додадуть варенню додатковий смак і аромат. Таке варення виходить дуже ніжним, не дуже солодким і оригінальним на смак.

    Варення з інжиру з фундуком


    Інгредієнти:
    Варення з інжиру - рецепт


  • інжир - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • фундук - 100 р.



  • Приготування
    Беремо оброблений інжир і в кожну ягоду вкладаємо заздалегідь обсмажений фундук. Засипаємо цукром і залишаємо на добу, щоб інжир дав сік. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо вже на повільному вогні 45 хвилин, як класичне варення. Потім закладаємо отриману смакоту в банки і закатуємо. Ну і обов'язково залиште трохи варення на пробу.
    Бажаємо вам приємного чаювання з чудовим варення з інжиру!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Варення з червоної горобини
    Варення з червоної горобини
    Багато господині роблять варення з чорноплідної горобини, а про червону чомусь часто незаслужено забувають. Між тим, ця ягода дуже корисна і зимові
    Інжир у винному сиропі - чудовий десерт
    Інжир у винному сиропі - чудовий десерт
    Інжир - солодка і соковита ягода, в якій міститься досить багато вітамінів. З неї можна приготувати чудовий десерт на день народження або свято. У