Інжир у винному сиропі - чудовий десерт

Рецепт інжиру в медово - винному сиропі
Інгредієнти:
Приготування
У невеликій каструльці змішуємо вино з медом. Додаємо перець і паличку кориці. Доводимо суміш до кипіння і варимо близько 7 хвилин.
Інжир розрізаємо навпіл і викладаємо в отриманий сироп. Готуємо приблизно 1 хвилинку, щоб ягоди повністю прогрілися. Подаємо легкий десерт , полив інжир сиропом і посипати смаженими горіхами.
Інжир у винному апельсиновому сиропі
Інгредієнти:
Для сиропу:
Для соусу:
Приготування
Для початку давайте приготуємо з вами сироп. Для цього змішуємо в пиалке червоне вино, корицю, мускатний горіх, цукор і свіже вичавлені соки лимона та апельсина. Ставимо ємність на плиту, перемішуємо і варимо, поки не випарується, приблизно 2/3 рідини.
Стиглі плоди інжиру розрізаємо навпіл, посипаємо цукром і запікаємо під грилем приблизно 3 - 4 хвилинки до повної карамелізації цукру. Далі переходимо до приготування соусу: жовтки збиваємо з цукром і вином, варимо на водяній бані, постійно збиваючи масу, поки соус не загусне. При подачі десерту на стіл, кладемо половинки інжиру в тарілку, поливаємо спочатку сиропом, а потім винним соусом. Прикрашаємо блюдо листочками свіжої м'яти і фундуком.
Запечений інжир в винному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування запеченого інжиру в солодкому сиропі, спочатку добре розігріваємо духовку до 180 градусів. Тепер беремо інжир, моєму його, витираємо рушником, акуратно гострим ножем розрізаємо на 4 частини, не дорізуючи до кінця і викладаємо у форму для випічки разом з однією паличкою кориці. Поливаємо зверху фрукти кленовим сиропом і вином, накриваємо блюдо фольгою і відправляємо в духовку.
Запікаємо приблизно 20-25 хвилин. Готовий інжир викладаємо на тарілку, поливаємо гарячим сиропом і подаємо на стіл разом з грецьким йогуртом .
Інжир у винному сиропі з ромом
Інгредієнти:
Приготування
Інжир промиваємо і обережно витираємо рушником. У невелику каструлю висипаємо цукор і наливаємо воду, вино, додаємо лимонний сік і ваніль за смаком. Ставимо сироп на слабенький вогонь і кип'ятити, помішуючи, до повного розчинення цукрових кристаликів.

Далі обережно виймаємо плоди, викладаємо їх на блюдо і продовжуємо готувати сироп ще хвилин 10. Потім знову опускаємо інжир в масу і продовжуємо варити ще протягом 5-7 хвилин. Після цього виймаємо його і складаємо на тарілку - ґрати.
Готовий сироп охолодити. Перекладаємо інжир в чисті банки, заливаємо зверху сиропом, додаємо трохи рому і герметично закривають банки. Прибираємо їх в темне сухе місце на 20 днів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Варення з інжиру - рецепт
Варення з інжиру не тільки ароматне і смачне, але і неймовірно корисне. А тому кожна господиня повинна знати, як його приготувати. Якщо ваше

Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.

Фруктовий суп
Якщо ви жити не можете без солодкого, але не хочете їсти зайві калорії, то пропонуємо вам приготувати смачний і дуже легкий фруктовий суп! Так-так,

Оригінальний і смачний десерт «Закохані груші»
Набридли традиційні десерти, і ви не знаєте чим здивувати гостей? Тоді пропонуємо вам кілька оригінальних і цікавих рецептів смачного ласощі

Печиво з інжиром
Печиво з інжиром - корисне і смачне ласощі до чаю в колі сім'ї. Інжир сприяє гарному травленню і роботі дихальної системи. Давайте детально

Як приготувати грог?
Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших