Інжир - дивно солодка, ніжна і соковита ягода. Він корисний для людей всіх віків наявністю у своєму складі величезної кількості вітамінів. Його солодкі плоди бувають жовтими, зеленими, червоними і навіть чорними. З інжиру можна приготувати приголомшливий десерт, полив його винним сиропом.
Рецепт інжиру в медово - винному сиропі
Інгредієнти: кріплене вино - 05 ст.; кориця - 1 паличка; чорний перець горошком - 3 шт.; мед - 1 ст. ложка; горіхи для прикраси; свіжий інжир - 6 шт. Приготування У невеликій каструльці змішуємо вино з медом. Додаємо перець і паличку кориці. Доводимо суміш до кипіння і варимо близько 7 хвилин.
Інжир розрізаємо навпіл і викладаємо в отриманий сироп. Готуємо приблизно 1 хвилинку, щоб ягоди повністю прогрілися. Подаємо легкий десерт , полив інжир сиропом і посипати смаженими горіхами.
Інжир у винному апельсиновому сиропі
Інгредієнти: стиглий інжир - 8 шт.; листочки м'яти, фундук - для прикраси. Для сиропу:
червоне вино - 600 мл; цукор -120 г; лимон -1 шт.; апельсин - 1 шт.; кориця - 1 паличка; мускатний горіх - щіпка. Для соусу:
яєчний жовток - 3 шт.; цукор - 50 г; біле вино - 50 мл Приготування Для початку давайте приготуємо з вами сироп. Для цього змішуємо в пиалке червоне вино, корицю, мускатний горіх, цукор і свіже вичавлені соки лимона та апельсина. Ставимо ємність на плиту, перемішуємо і варимо, поки не випарується, приблизно 2/3 рідини.
Стиглі плоди інжиру розрізаємо навпіл, посипаємо цукром і запікаємо під грилем приблизно 3 - 4 хвилинки до повної карамелізації цукру. Далі переходимо до приготування соусу: жовтки збиваємо з цукром і вином, варимо на водяній бані, постійно збиваючи масу, поки соус не загусне. При подачі десерту на стіл, кладемо половинки інжиру в тарілку, поливаємо спочатку сиропом, а потім винним соусом. Прикрашаємо блюдо листочками свіжої м'яти і фундуком.
Запечений інжир в винному соусі
Інгредієнти: стиглі плоди інжиру - 8 шт.; кленовий сироп - 4 ст. ложки; кориця - 1 паличка; вино «Марсала» - за смаком; грецький йогурт. Приготування Отже, для приготування запеченого інжиру в солодкому сиропі, спочатку добре розігріваємо духовку до 180 градусів. Тепер беремо інжир, моєму його, витираємо рушником, акуратно гострим ножем розрізаємо на 4 частини, не дорізуючи до кінця і викладаємо у форму для випічки разом з однією паличкою кориці. Поливаємо зверху фрукти кленовим сиропом і вином, накриваємо блюдо фольгою і відправляємо в духовку.
Запікаємо приблизно 20-25 хвилин. Готовий інжир викладаємо на тарілку, поливаємо гарячим сиропом і подаємо на стіл разом з грецьким йогуртом .
Інжир у винному сиропі з ромом
Інгредієнти: стиглий інжир - 1 кг; цукровий пісок - 600 г; лимон - 1 шт. ваніль - за смаком; ром темний; вино кріплене - 50 мл Приготування Інжир промиваємо і обережно витираємо рушником. У невелику каструлю висипаємо цукор і наливаємо воду, вино, додаємо лимонний сік і ваніль за смаком. Ставимо сироп на слабенький вогонь і кип'ятити, помішуючи, до повного розчинення цукрових кристаликів.
Як тільки на поверхні сиропу почнуть з'являтися великі бульбашки додаємо інжир, і даємо масі покипіти протягом 10 хвилин.
Далі обережно виймаємо плоди, викладаємо їх на блюдо і продовжуємо готувати сироп ще хвилин 10. Потім знову опускаємо інжир в масу і продовжуємо варити ще протягом 5-7 хвилин. Після цього виймаємо його і складаємо на тарілку - ґрати.
Готовий сироп охолодити. Перекладаємо інжир в чисті банки, заливаємо зверху сиропом, додаємо трохи рому і герметично закривають банки. Прибираємо їх в темне сухе місце на 20 днів.