Вернуться назад Распечатать

Інжир у винному сиропі - чудовий десерт

Інжир у винному сиропі - чудовий десерт
Інжир - дивно солодка, ніжна і соковита ягода. Він корисний для людей всіх віків наявністю у своєму складі величезної кількості вітамінів. Його солодкі плоди бувають жовтими, зеленими, червоними і навіть чорними. З інжиру можна приготувати приголомшливий десерт, полив його винним сиропом.

Рецепт інжиру в медово - винному сиропі


Інгредієнти:

  • кріплене вино - 05 ст.;

  • кориця - 1 паличка;

  • чорний перець горошком - 3 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • горіхи для прикраси;

  • свіжий інжир - 6 шт.


  • Приготування
    У невеликій каструльці змішуємо вино з медом. Додаємо перець і паличку кориці. Доводимо суміш до кипіння і варимо близько 7 хвилин.
    Інжир розрізаємо навпіл і викладаємо в отриманий сироп. Готуємо приблизно 1 хвилинку, щоб ягоди повністю прогрілися. Подаємо легкий десерт , полив інжир сиропом і посипати смаженими горіхами.

    Інжир у винному апельсиновому сиропі


    Інгредієнти:

  • стиглий інжир - 8 шт.;

  • листочки м'яти, фундук - для прикраси.


  • Для сиропу:

  • червоне вино - 600 мл;

  • цукор -120 г;

  • лимон -1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • кориця - 1 паличка;

  • мускатний горіх - щіпка.


  • Для соусу:

  • яєчний жовток - 3 шт.;

  • цукор - 50 г;

  • біле вино - 50 мл


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо з вами сироп. Для цього змішуємо в пиалке червоне вино, корицю, мускатний горіх, цукор і свіже вичавлені соки лимона та апельсина. Ставимо ємність на плиту, перемішуємо і варимо, поки не випарується, приблизно 2/3 рідини.
    Стиглі плоди інжиру розрізаємо навпіл, посипаємо цукром і запікаємо під грилем приблизно 3 - 4 хвилинки до повної карамелізації цукру. Далі переходимо до приготування соусу: жовтки збиваємо з цукром і вином, варимо на водяній бані, постійно збиваючи масу, поки соус не загусне. При подачі десерту на стіл, кладемо половинки інжиру в тарілку, поливаємо спочатку сиропом, а потім винним соусом. Прикрашаємо блюдо листочками свіжої м'яти і фундуком.

    Запечений інжир в винному соусі


    Інгредієнти:

  • стиглі плоди інжиру - 8 шт.;

  • кленовий сироп - 4 ст. ложки;

  • кориця - 1 паличка;

  • вино «Марсала» - за смаком;

  • грецький йогурт.


  • Приготування
    Отже, для приготування запеченого інжиру в солодкому сиропі, спочатку добре розігріваємо духовку до 180 градусів. Тепер беремо інжир, моєму його, витираємо рушником, акуратно гострим ножем розрізаємо на 4 частини, не дорізуючи до кінця і викладаємо у форму для випічки разом з однією паличкою кориці. Поливаємо зверху фрукти кленовим сиропом і вином, накриваємо блюдо фольгою і відправляємо в духовку.
    Запікаємо приблизно 20-25 хвилин. Готовий інжир викладаємо на тарілку, поливаємо гарячим сиропом і подаємо на стіл разом з грецьким йогуртом .

    Інжир у винному сиропі з ромом


    Інгредієнти:

  • стиглий інжир - 1 кг;

  • цукровий пісок - 600 г;

  • лимон - 1 шт.

  • ваніль - за смаком;

  • ром темний;

  • вино кріплене - 50 мл


  • Приготування
    Інжир промиваємо і обережно витираємо рушником. У невелику каструлю висипаємо цукор і наливаємо воду, вино, додаємо лимонний сік і ваніль за смаком. Ставимо сироп на слабенький вогонь і кип'ятити, помішуючи, до повного розчинення цукрових кристаликів.
    Інжир у винному сиропі - чудовий десерт
    Як тільки на поверхні сиропу почнуть з'являтися великі бульбашки додаємо інжир, і даємо масі покипіти протягом 10 хвилин.
    Далі обережно виймаємо плоди, викладаємо їх на блюдо і продовжуємо готувати сироп ще хвилин 10. Потім знову опускаємо інжир в масу і продовжуємо варити ще протягом 5-7 хвилин. Після цього виймаємо його і складаємо на тарілку - ґрати.
    Готовий сироп охолодити. Перекладаємо інжир в чисті банки, заливаємо зверху сиропом, додаємо трохи рому і герметично закривають банки. Прибираємо їх в темне сухе місце на 20 днів.