» » Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом
Багато господинь вважають за краще використовувати для засолювання гриби, вони володіють великою поживною цінністю і приголомшливим смаком . При підготовці зимових заготовок одним з найактуальніших питань є: як солити білі грузді? Для цього можна застосовувати холодний або гарячий спосіб.

Підготовка до засолюванні білих груздів


Перед тим, як здійснюється засолювання білих груздів, відбувається їх збір або купівля. При цьому слід уникати гнилих та червивих грибів, краще зупинити свій вибір на дрібних грибочках або великих, які повинні бути не занадто старими. Потім їх треба правильно підготувати. При цьому враховують такі моменти:

  • перш за все, потрібно видалити всі листочки, земляний сміття;

  • ніж в цьому випадку теж знадобиться, їм можна обрізати всі підгнилі, червиві ділянки;

  • потім гриби потрібно ретельно вимити чистою водою, використовуючи м'яку щітку або губку;

  • пластинчасту частина треба промити під струменем води з крана.


  • Як вимочувати білі грузді?

    Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

    Особливістю цього виду грибів є те, що білий груздь гірчить. Щоб позбутися гіркоти його потрібно вимочити в холодній воді. Крім того, такий процес допоможе позбутися від смітинок. При його проведення потрібно враховувати такі нюанси:

  • для попереднього очищення грибів від сміття їх можна замочити на кілька годин, а потім промити і обробити;

  • для позбавлення від гіркоти процес витримування у воді буде значно довшим – він займе 3-5 діб;

  • за весь час доведеться міняти воду кілька разів, а гриби обполіскувати;

  • ще одним способом окунання при вирішенні питання, як солити білі грузді, буде укласти їх в мішок з рогожі і тримати під проточною водою протягом 3-4 днів.


  • Як варити білі грузді для засолювання?

    Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

    Коли здійснюється соління білих груздів, при гарячому способі готування важливим підготовчим етапом буде попередньо їх проварити. Для цього роблять такі дії:

  • Білі грузді потрібно відварити в підсоленій воді, додати трохи оцту, щоб гриби не почорніли.

  • Під час варіння обов'язково треба знімати піну, тоді маринад залишиться білим і прозорим. Як тільки він буде повністю очищений від піни, в нього можна додати прянощі.

  • Варка білих груздів займає лише 10-15 хвилин. Як тільки гриби опускаються на дно, а розсіл стає прозорим, вони вважаються готовими.


  • Як солити білі грузді в домашніх умовах?

    Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

    Для господарок, які хочуть засолити білі грузді, рецепти приготування пропонуються в декількох варіантах, які припускають холодний і гарячий спосіб готування. Вони мають такі особливості:

  • У першому випадку не використовують термічну обробку грибів, процес приготування заснований на їх витримуванні під вантажем протягом тривалого періоду часу.

  • При гарячому способі, збираючись засолити білі грузді, їх потрібно попередньо замочити на 3 доби в холодній воді. Потім гриби потрібно перемішати з сіллю і відправити під гніт або проварити в розсолі і залишити під вантажем на добу, потім знову прокип'ятити і розкласти по стерилізованим банкам.

  • При вирішенні питання, як солити білі гриби грузді в домашніх умовах, особлива увага приділяється посуді. Це повинна бути скляний або емальований ємність без осколків. Найкращою тарою визнана діжка з дерева, яку необхідно замочити, щоб вона розпухла і виключити протікання.


  • Швидка засолювання білих груздів

    Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

    Зайнятим господаркам, у яких не вистачає часу довго возитися з засолюванням, слід взяти на замітку швидкий спосіб приготування білих груздів. Це найпростіший варіант, який є однією з версій гарячого методу. У підсумку вийде хрустка відмінна закуска. Вона буде готова лише через тиждень, і вся сім'я зможе насолоджуватися її неповторним смаком .


    Інгредієнти:

  • гриби – 10 кг;

  • сіль – 500 г;

  • лавровий лист – 6 шт.;

  • запашний перець – 10 г;

  • вода – 8 л.


  • Приготування

  • Білі грузді залити 7 л води і залишити на 5 годин.

  • Через покладений час влити воду, що залишилася і варити 20 хвилин.

  • Воду процідити, а гриби остудити, пересипати сіллю і спеціями, покласти під гніт на 3 дні. Перекласти в банки.

  • Подальше соління білих груздів в домашніх умовах відбувається з допомогою витримування в холоді протягом 7 днів.


  • Як солити грузді білі холодним способом?


    Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

    При холодному способі можна приготувати солоні білі грузді, рецепт яких виключає термічну обробку. Гриби просто пересипають сіллю і травами, спеціями і ставляться відразу ж під вантаж. В них зберігаються всі поживні речовини, а самі грузді просочуються аромат приправ, які надають їм фортеця і відмінний смак.
    Інгредієнти:

  • грузді – 4 кг;

  • сіль – 400 г;

  • хрін – 1 корінь;

  • часник – 6 зубчиків;

  • вишневі листя – 4 шт.;

  • вода – 4 л;

  • кріп – 3 парасольки.


  • Приготування

  • Грузді залити водою на 3 дні.

  • Після закінчення цього терміну перекласти в чисту посуд, додати сіль і спеції. Зверху встановити вантаж.

  • Ємність помістити на місяць в холод.


  • Білі грузді – засолювання гарячим способом

    Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

    Метод, при якому солоні білі грузді готуються гарячим способом особливо підходить зайнятим господиням, тому що весь процес складається всього з декількох дій. Гриби потрібно проварити, охолодити і залити свіжоприготованим розсолом, витримати під гнітом. Такий спосіб хороший ще й тим, що гриби виходять не гіркими, а з м'яким смаком.
    Інгредієнти:

  • гриби – 10 кг;

  • сіль – 500 г;

  • лавровий лист – 6 шт.;

  • запашний перець – 10 г;

  • вода – 8 л.


  • Приготування

  • Гриби залити водою і залишити на 5-6 годин.

  • Влити воду, що залишилася і проварити протягом 20 хвилин.

  • Злити воду, охолодити гриби.

  • Зробити розсіл з води, солі та спецій, залити їм гриби, проварити 20 хвилин. Встановити вантаж і залишити на добу.

  • Останній етап, який включає цей рецепт засолки білих груздів, – це прокип'ятити їх і розкласти по стерилізованим банкам.


  • Засолювання білих груздів з використанням буряків

    Як солити білі грузді - рецепти в домашніх умовах холодним і гарячим способом

    Один з найцікавіших варіантів – це засолювання білих груздів з буряком. Якщо правильно приготувати цей коренеплід, то він збереже велику частину корисних речовин і допоможе боротися з різними захворюваннями. Закуска ідеально підійде як доповнення до каші або м'ясних страв. З суміші буряків і грибів виходять неймовірно смачні салати.
    Інгредієнти:

  • грузді – 2 кг;

  • буряк – 2 кг;

  • лавровий лист – 4 шт.;

  • чорний перець – 5 шт.;

  • вода – 4 л.


  • Приготування

  • Буряк залити водою і відварити до готовності. Окремо відварити гриби.

  • Готові коренеплоди та гриби остудити і очистити, нарізати шматочками невеликої ширини.

  • З води і солі з додаванням лаврового листа або перцю зварити розсіл. Залити їм інгредієнти, укладені в стерилізовані банки.

  • Банки закрити кришками і поставити в темне місце на 3-5 днів.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 08:10
    Переглядів: 114