Помідори з горобиною на зиму – рецепти
Сьогодні ми підготували рецепти заготівлі незрівнянних помідор на зиму, які пропонуємо закрити разом з червоною і чорноплідної горобини. Смак такий прекрасною консервації вас приємно здивує.
Інгредієнти:
помідори – 18 кг;
чорноплідна горобина – 2 грона (невеликі);
часник – 4 зубки;
столовий оцет – 100 мл;
аспірин – 2 таблетки;
чиста вода – 16 л;
кухонна сіль – 1 ст. ложка;
цукровий пісок – 15 ст. ложки.
Приготування
Дві ємності, об'ємом 15 літра, ретельно стерилізуємо (4-5 хвилин над парою).
На дно кожної з цих банок викладаємо по два зубчики молодого часнику. Вимиваємо невеликі кетяги чорноплідної горобини і розподіляємо їх по скляних ємностях. Простір, що залишився заповнюємо ретельно вимитими помідорами. В обидві банки кладемо по таблетці аспірину і слідом вливаємо оцет.
В чистій воді гарненько розмішуємо кухонну сіль, разом з цукровим піском і виставляємо ємність з отриманим розсолом на конфорку газової плити. Даємо йому покипіти не більше 3 хвилин, а потім акуратно заливаємо їм наші чудові помідорчики. Занурюємо банки в широку каструлю з налитої в неї водою і стерилізуємо помідори з горобиною 20 хвилин, а після укупориваем ємності на зиму.
Інгредієнти:
червона горобина – 1 гроно (велика);
помідори (невеликі) – 22 кг;
лист лавра – 3 шт.;
запашний перець – 5 шт.;
столовий оцет – 85 мл;
питна вода – 18 л;
цукор, сіль – за 15 десертної ложки.
Приготування
Належним чином готуємо до подальшої консервації банку, об'ємом 3 літри і викладаємо на дно горошини запашного перцю, разом з листям лавра. Далі поміщаємо сюди чисту гроно з великими червоними ягодами горобини, а до самого горлечка ємності щільно укладаємо помідори.
Тільки що закипілу воду повільно вливаємо в бутель. Через 15 хвилин зливаємо її в чисту каструлю, ставимо на конфорку і як тільки вода почне закипати, вводимо в неї цукор і кухонну сіль у рівних пропорціях. Через пару хвилин вимикаємо плиту, вливаємо в розсіл оцет і перелити все в скляну ємність з помідорами. Закриваємо правильно підготовленої жерстяної кришкою, закатуємо все до повного упору і ховаємо бутель до ранку під ковдру.
Рецепт помідорів з чорноплідної горобини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Дві ємності, об'ємом 15 літра, ретельно стерилізуємо (4-5 хвилин над парою).
На дно кожної з цих банок викладаємо по два зубчики молодого часнику. Вимиваємо невеликі кетяги чорноплідної горобини і розподіляємо їх по скляних ємностях. Простір, що залишився заповнюємо ретельно вимитими помідорами. В обидві банки кладемо по таблетці аспірину і слідом вливаємо оцет.
В чистій воді гарненько розмішуємо кухонну сіль, разом з цукровим піском і виставляємо ємність з отриманим розсолом на конфорку газової плити. Даємо йому покипіти не більше 3 хвилин, а потім акуратно заливаємо їм наші чудові помідорчики. Занурюємо банки в широку каструлю з налитої в неї водою і стерилізуємо помідори з горобиною 20 хвилин, а після укупориваем ємності на зиму.
Рецепт помідорів з червоною горобиною на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Належним чином готуємо до подальшої консервації банку, об'ємом 3 літри і викладаємо на дно горошини запашного перцю, разом з листям лавра. Далі поміщаємо сюди чисту гроно з великими червоними ягодами горобини, а до самого горлечка ємності щільно укладаємо помідори.
Тільки що закипілу воду повільно вливаємо в бутель. Через 15 хвилин зливаємо її в чисту каструлю, ставимо на конфорку і як тільки вода почне закипати, вводимо в неї цукор і кухонну сіль у рівних пропорціях. Через пару хвилин вимикаємо плиту, вливаємо в розсіл оцет і перелити все в скляну ємність з помідорами. Закриваємо правильно підготовленої жерстяної кришкою, закатуємо все до повного упору і ховаємо бутель до ранку під ковдру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капустяний салат в банках на зиму
Така консервація неодмінно повинна бути присутня в асортименті заготовок у будь-якої хазяєчки. Капустяний салат швидко наповнить обідній стіл ще
Огірки в соусі чилі на зиму
Спробуйте урізноманітнити непримітний рецепт засолки огірків звичайним соусом чилі. Повірте, така пікантна закуска неодмінно кожному любителю
Помідори з виноградним листям на зиму – рецепти
Перетворити звичний рецепт помідорної консервації допоможуть рецепти, детально описані далі. Розповімо, як влаштувати томати з виноградним листям.
Варення з чорноплідної горобини з апельсином
Пропонуємо створити дивовижне ласощі з абсолютно незвичайного компонента - чорноплідної горобини. Варення має гарний насичений колір і непередаваний,
Компот з чорноплідної горобини
Абсолютно незвичайним смаком і чудовим ароматом володіє домашній компот з чорної горобини. Його можна успішно заготовлювати про запас, і також
Консервування помідорів на зиму – рецепти
Традиційна закрутка з овочів, яку заготовляють практично всі господині - консервовані томати. Варіацій такої заготовки неймовірне безліч, і далі