» » Помідори з горобиною на зиму – рецепти

Помідори з горобиною на зиму – рецепти

Помідори з горобиною на зиму – рецепти
Сьогодні ми підготували рецепти заготівлі незрівнянних помідор на зиму, які пропонуємо закрити разом з червоною і чорноплідної горобини. Смак такий прекрасною консервації вас приємно здивує.

Рецепт помідорів з чорноплідної горобини на зиму


Інгредієнти:

  • помідори – 18 кг;

  • чорноплідна горобина – 2 грона (невеликі);

  • часник – 4 зубки;

  • столовий оцет – 100 мл;

  • аспірин – 2 таблетки;

  • чиста вода – 16 л;

  • кухонна сіль – 1 ст. ложка;

  • цукровий пісок – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Дві ємності, об'ємом 15 літра, ретельно стерилізуємо (4-5 хвилин над парою).
    На дно кожної з цих банок викладаємо по два зубчики молодого часнику. Вимиваємо невеликі кетяги чорноплідної горобини і розподіляємо їх по скляних ємностях. Простір, що залишився заповнюємо ретельно вимитими помідорами. В обидві банки кладемо по таблетці аспірину і слідом вливаємо оцет.
    В чистій воді гарненько розмішуємо кухонну сіль, разом з цукровим піском і виставляємо ємність з отриманим розсолом на конфорку газової плити. Даємо йому покипіти не більше 3 хвилин, а потім акуратно заливаємо їм наші чудові помідорчики. Занурюємо банки в широку каструлю з налитої в неї водою і стерилізуємо помідори з горобиною 20 хвилин, а після укупориваем ємності на зиму.

    Рецепт помідорів з червоною горобиною на зиму


    Інгредієнти:

  • червона горобина – 1 гроно (велика);

  • помідори (невеликі) – 22 кг;

  • лист лавра – 3 шт.;

  • запашний перець – 5 шт.;

  • столовий оцет – 85 мл;

  • питна вода – 18 л;

  • цукор, сіль – за 15 десертної ложки.


  • Приготування
    Належним чином готуємо до подальшої консервації банку, об'ємом 3 літри і викладаємо на дно горошини запашного перцю, разом з листям лавра. Далі поміщаємо сюди чисту гроно з великими червоними ягодами горобини, а до самого горлечка ємності щільно укладаємо помідори.
    Тільки що закипілу воду повільно вливаємо в бутель. Через 15 хвилин зливаємо її в чисту каструлю, ставимо на конфорку і як тільки вода почне закипати, вводимо в неї цукор і кухонну сіль у рівних пропорціях. Через пару хвилин вимикаємо плиту, вливаємо в розсіл оцет і перелити все в скляну ємність з помідорами. Закриваємо правильно підготовленої жерстяної кришкою, закатуємо все до повного упору і ховаємо бутель до ранку під ковдру.
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:04
    Переглядів: 58