Баклажани з базиліком на зиму
Одним з рецептів, які можуть поповнити арсенал вашій коморі, є рецепт баклажанів з базиліком на зиму. Базиликовые листя наповнять звичний овоч насиченим ароматом і вигідно доповнять його смак.
Цей холодний кисло-солодкий салат з овочів стане відмінним доповненням до будь гарнірів і гарячих м'ясних страв. В рамках рецепту ви можете поєднувати між собою будь-які овочі на вибір, але ми вирішили зупинитися на мінімалістичному тріо баклажанів, солодкого перцю і томата.
Інгредієнти:
баклажани – 560 г;
сіль – 2 ст. ложки;
по жмені зелені петрушки і базиліка;
щіпка пластівців чилі;
часник – 3-4 зубки;
томати черрі – 220 г;
солодкий перець – 270 г;
вода – 470 мл;
яблучний оцет – 230 мл;
оливкова олія – 230 мл
Приготування
Перед початком приготування баклажани нарізають невеликою соломкою і добре солять. Скибочки овочів масажують, щоб вони ввібрали як можна більше солі, а потім добре промивають і обсушують. Засолені баклажани укладають в банки разом з томатами черрі, зеленню і тонкими шматочками солодкого перцю.
На плиту ставлять варитися основу маринаду, що складається з оцту і води. Коли рідина дійде до кипіння, до неї додають роздавлений часник, масло і пластівці чилі. Баклажани з помідорами та базиліком на зиму заливають киплячим маринадом і швидко закочують ошпареними кришками.
Додати приємною солодощі заготівлі допоможе додавання меду. Маринад, що поєднує в собі легку кислинку оцту і солодкість меду, ідеально доповнить баклажани, роблячи зимову заготівлю зовсім не банальною.
Інгредієнти:
часник – 5 зубків;
сушений базилік – 1 ч. ложка;
баклажани – 560 г;
оцет – 115 мл;
горілка – 115 мл;
мед – 55 мл;
сіль – 1 ч. ложка;
лист лавра – 1 шт.
Приготування
Баклажани наріжте пластинами, пересипте сіллю і поставте під гніт на пару годин. Посолені баклажани промийте і добре обсушити. Приготуйте простий маринад із суміші води з оцтом, додайте до нього лавр і базилік, розведіть мед. Баклажани укладіть в чисті банки разом з часточками часнику і листочком лавра, а потім залийте вміст банок киплячим маринадом. Загорніть банки ошпареними кришками і залиште баклажани з базиліком і часником на зиму до повного охолодження.
Салат з баклажанів з базиліком на зиму
Цей холодний кисло-солодкий салат з овочів стане відмінним доповненням до будь гарнірів і гарячих м'ясних страв. В рамках рецепту ви можете поєднувати між собою будь-які овочі на вибір, але ми вирішили зупинитися на мінімалістичному тріо баклажанів, солодкого перцю і томата.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування баклажани нарізають невеликою соломкою і добре солять. Скибочки овочів масажують, щоб вони ввібрали як можна більше солі, а потім добре промивають і обсушують. Засолені баклажани укладають в банки разом з томатами черрі, зеленню і тонкими шматочками солодкого перцю.
На плиту ставлять варитися основу маринаду, що складається з оцту і води. Коли рідина дійде до кипіння, до неї додають роздавлений часник, масло і пластівці чилі. Баклажани з помідорами та базиліком на зиму заливають киплячим маринадом і швидко закочують ошпареними кришками.
Баклажани з базиліком і медом на зиму – рецепт
Додати приємною солодощі заготівлі допоможе додавання меду. Маринад, що поєднує в собі легку кислинку оцту і солодкість меду, ідеально доповнить баклажани, роблячи зимову заготівлю зовсім не банальною.
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани наріжте пластинами, пересипте сіллю і поставте під гніт на пару годин. Посолені баклажани промийте і добре обсушити. Приготуйте простий маринад із суміші води з оцтом, додайте до нього лавр і базилік, розведіть мед. Баклажани укладіть в чисті банки разом з часточками часнику і листочком лавра, а потім залийте вміст банок киплячим маринадом. Загорніть банки ошпареними кришками і залиште баклажани з базиліком і часником на зиму до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з баклажанів на зиму
Цікаві варіації баклажанної ікри ви дізнаєтеся, вивчивши цю статтю. Далі розповімо, як створити власноруч цю чудову закуску, використовуючи лише
Швидкі мариновані баклажани з часником і зеленню
До кінця баклажанового сезону, як правило, запечені або обсмажені овочі починають набридати, а тому на виручку приходять рецепти маринадів і солінь,
Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів та помідорів - ідеально, і цією перевагою користуються всі кулінари. З цього дуету можна приготувати безліч різноманітних страв,
Баклажани в аджике на зиму
Овочеві заготовки не раз і виручають нас взимку, коли потрібно швидко приготувати закуску до столу. Ми розповімо вам цікавий рецепт приготування
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами