Одним з рецептів, які можуть поповнити арсенал вашій коморі, є рецепт баклажанів з базиліком на зиму. Базиликовые листя наповнять звичний овоч насиченим ароматом і вигідно доповнять його смак.
Салат з баклажанів з базиліком на зиму
Цей холодний кисло-солодкий салат з овочів стане відмінним доповненням до будь гарнірів і гарячих м'ясних страв. В рамках рецепту ви можете поєднувати між собою будь-які овочі на вибір, але ми вирішили зупинитися на мінімалістичному тріо баклажанів, солодкого перцю і томата.
Інгредієнти: баклажани – 560 г; сіль – 2 ст. ложки; по жмені зелені петрушки і базиліка; щіпка пластівців чилі; часник – 3-4 зубки; томати черрі – 220 г; солодкий перець – 270 г; вода – 470 мл; яблучний оцет – 230 мл; оливкова олія – 230 мл Приготування Перед початком приготування баклажани нарізають невеликою соломкою і добре солять. Скибочки овочів масажують, щоб вони ввібрали як можна більше солі, а потім добре промивають і обсушують. Засолені баклажани укладають в банки разом з томатами черрі, зеленню і тонкими шматочками солодкого перцю.
На плиту ставлять варитися основу маринаду, що складається з оцту і води. Коли рідина дійде до кипіння, до неї додають роздавлений часник, масло і пластівці чилі. Баклажани з помідорами та базиліком на зиму заливають киплячим маринадом і швидко закочують ошпареними кришками.
Баклажани з базиліком і медом на зиму – рецепт
Додати приємною солодощі заготівлі допоможе додавання меду. Маринад, що поєднує в собі легку кислинку оцту і солодкість меду, ідеально доповнить баклажани, роблячи зимову заготівлю зовсім не банальною.
Інгредієнти: часник – 5 зубків; сушений базилік – 1 ч. ложка; баклажани – 560 г; оцет – 115 мл; горілка – 115 мл; мед – 55 мл; сіль – 1 ч. ложка; лист лавра – 1 шт. Приготування Баклажани наріжте пластинами, пересипте сіллю і поставте під гніт на пару годин. Посолені баклажани промийте і добре обсушити. Приготуйте простий маринад із суміші води з оцтом, додайте до нього лавр і базилік, розведіть мед. Баклажани укладіть в чисті банки разом з часточками часнику і листочком лавра, а потім залийте вміст банок киплячим маринадом. Загорніть банки ошпареними кришками і залиште баклажани з базиліком і часником на зиму до повного охолодження.