Вернуться назад Распечатать

Баклажани з базиліком на зиму

Баклажани з базиліком на зиму
Одним з рецептів, які можуть поповнити арсенал вашій коморі, є рецепт баклажанів з базиліком на зиму. Базиликовые листя наповнять звичний овоч насиченим ароматом і вигідно доповнять його смак.

Салат з баклажанів з базиліком на зиму


Цей холодний кисло-солодкий салат з овочів стане відмінним доповненням до будь гарнірів і гарячих м'ясних страв. В рамках рецепту ви можете поєднувати між собою будь-які овочі на вибір, але ми вирішили зупинитися на мінімалістичному тріо баклажанів, солодкого перцю і томата.
Інгредієнти:

  • баклажани – 560 г;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • по жмені зелені петрушки і базиліка;

  • щіпка пластівців чилі;

  • часник – 3-4 зубки;

  • томати черрі – 220 г;

  • солодкий перець – 270 г;

  • вода – 470 мл;

  • яблучний оцет – 230 мл;

  • оливкова олія – 230 мл


  • Приготування
    Перед початком приготування баклажани нарізають невеликою соломкою і добре солять. Скибочки овочів масажують, щоб вони ввібрали як можна більше солі, а потім добре промивають і обсушують. Засолені баклажани укладають в банки разом з томатами черрі, зеленню і тонкими шматочками солодкого перцю.
    На плиту ставлять варитися основу маринаду, що складається з оцту і води. Коли рідина дійде до кипіння, до неї додають роздавлений часник, масло і пластівці чилі. Баклажани з помідорами та базиліком на зиму заливають киплячим маринадом і швидко закочують ошпареними кришками.

    Баклажани з базиліком і медом на зиму – рецепт


    Додати приємною солодощі заготівлі допоможе додавання меду. Маринад, що поєднує в собі легку кислинку оцту і солодкість меду, ідеально доповнить баклажани, роблячи зимову заготівлю зовсім не банальною.
    Інгредієнти:

  • часник – 5 зубків;

  • сушений базилік – 1 ч. ложка;

  • баклажани – 560 г;

  • оцет – 115 мл;

  • горілка – 115 мл;

  • мед – 55 мл;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • лист лавра – 1 шт.


  • Приготування
    Баклажани наріжте пластинами, пересипте сіллю і поставте під гніт на пару годин. Посолені баклажани промийте і добре обсушити. Приготуйте простий маринад із суміші води з оцтом, додайте до нього лавр і базилік, розведіть мед. Баклажани укладіть в чисті банки разом з часточками часнику і листочком лавра, а потім залийте вміст банок киплячим маринадом. Загорніть банки ошпареними кришками і залиште баклажани з базиліком і часником на зиму до повного охолодження.