Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сік з чорноплідної горобини на зиму

Сік з чорноплідної горобини на зиму

18-11-2016, 21:15
301
Сік з чорноплідної горобини на зиму
Про користь чорноплідної горобини говорять багато. І зізнатися небезпідставно. В ягодах міститься дійсно вражаючий набір різних корисностей, які в деяких випадках дадуть фору традиційних лікарських препаратів і допоможуть впоратися або полегшити перебіг багатьох недуг.
Щоб зберегти цінність ягід протягом року доцільно робити з них різні заготовки. Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати з них сік і зберегти його на зиму.

Як заготовити сік з чорноплідної горобини на зиму – рецепт


Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 700 г;

  • очищена вода – 15 л;

  • цукровий пісок – 300 р.


  • Приготування
    Для заготівлі на зиму найціннішого і смачного соку чорноплідної горобини можна використовувати будь-які доступні способи віджимання продукту. Найпростіший з них – це застосувати для цієї мети соковижималку. Але навіть при цьому необхідно вичавки залити на годину водою, після чого віджати їх додатково за допомогою марлевого або тканинного відрізу. Якщо немає соковижималки, то попередньо вимиті і перебрані ягоди чорної горобини можна просто потовкти товкачем або перемолоти в ємності блендера. Після цього ягідну масу віджимаємо в марлі і заливаємо вичавки склянкою очищеної води. Через годину повторюємо віджимання і знову заливаємо макуха водою. Повторюємо процедуру до повної віддачі м'якоттю черноплодки соку.
    Як варіант, можна попередньо для кращої сокоотдачи заморозити і розморозити ягоди або ж просто прогріти їх в мікрохвильовій печі або на плиті у воді до температури не вище 70 градусів.
    Отриманий сік потрібно змішати з цукром, дати кристалам розчинитися, після чого розлити напій по баночках і, прикривши судини кришками, поставити в посудину з водою для стерилізації. Після закипання витримуємо заготовку у воді двадцять хвилин, після чого кришки укупориваем і ставимо банки після повного охолодження на зберігання в затемнене місце.

    Сік з чорноплідної горобини з яблучним соком на зиму


    Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 700 г;

  • яблука свіжі – 18 кг;

  • цукровий пісок – 350-400 г або по смаку.


  • Приготування
    Максимально вигідно відтіняє смак соку чорноплідної горобини сік, віджатий з яблук. Останні краще для цієї мети вибирати кисло-солодких або кислих сортів. Чудово підійдуть плоди Антонівки, Білого наливу або сорту Симеренко. І той, і інший сік найзручніше віджимати допомогою соковижималки. Але якщо такої в арсеналі ні, не впадаємо у відчай і використовуємо один з описаних вище способів.
    Готовий свіжовичавлений яблучний і горобиновий сік в каструлі змішуємо і додаємо цукровий пісок за смаком. Ставимо ємність з заготівлею на конфорки плити на помірний вогонь і прогріваємо вміст при частому помішуванні до розчинення солодких кристалів і появи ледь помітних ознак кипіння. Тут же розливаємо напій по стерильним і сухим баночках і укупориваем їх герметично. Перевертаємо ємності на кришки і закутуємо грунтовно для природної стерилізації і повільного остигання.

    Сік з чорноплідної горобини на зиму в соковарці


    Інгредієнти:

  • горобина чорноплідна – 12 кг;

  • цукровий пісок – 350-400 г або по смаку.


  • Приготування
    Закрутку на зиму соку чорноплідної горобини можна зробити і скориставшись соковарки. Для цього підготовлені, промиті і пройшли відбір ягоди поміщаємо в верхній відділ пристрою, додаємо цукровий пісок за смаком і маємо пристосування на плиті. Під трубочку підставляємо посудину для збору соку. Після того як продукт перестане відділятися, розливаємо його по стерильним судинах, укупориваем і самостерилизуем, як і в попередньому випадку, під ковдрою, перевернувши банки догори дном.
    Крім перерахованих вище способів збереження соку чорноплідної горобини на зиму варто відзначити найбільш пріоритетний і корисний. Краще свіжовіджатий сік відразу ж заморозити. Для цього найзручніше розлити по невеликих пластикових стаканчиках. Єдиним недоліком такого способу є потреба в достатній кількості вільного місця в морозильній камері.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з чорноплідної горобини на зиму
    Компот з чорноплідної горобини на зиму
    Чорноплідна горобина користується помітно меншою популярністю, ніж її родичка з червоними плодами. Садівники часто просто ігнорують плоди, боячись їх
    Варення з чорноплідної горобини із яблуками
    Варення з чорноплідної горобини із яблуками
    Не пропустіть момент заготовки чорноплідної горобини. В цій статті детально описано три прекрасних рецепта дивовижно смачного варення. Ласощі
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    Варення з чорноплідної горобини на зиму
    З непересічних ягід черноплодки можна готувати безліч чудових ласощів, які володіють дивовижним смаком і чималою користю для організму. Далі
    Компот з чорноплідної горобини
    Компот з чорноплідної горобини
    Абсолютно незвичайним смаком і чудовим ароматом володіє домашній компот з чорної горобини. Його можна успішно заготовлювати про запас, і також
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Сік з чорноплідної горобини
    Сік з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо