Огірки з яблучним оцтом на зиму - рецепти
В ідеалі, використовувані огірки повинні бути зібрані за добу до маринування, мати тонку шкірку і рівномірне забарвлення. Для досягнення більшого хрускоту, перед початком приготування овочі бажано вимочувати в холодній воді протягом 6 годин. Заміною звичного столового оцту може стати оцет яблучний, що відрізняється високим вмістом мікроелементів і більш м'яким смаком. Слідуючи поданим нижче рецептами легко отримати смачні огірки з яблучним оцтом на зиму.
Інгредієнти:
огірки – 660 г;
часник – 4 зубчики;
лист хрону ;
корінь хрону – 10 г;
парасолька кропу;
горошини чорного перцю – 5 шт.;
вода – 720 мл;
яблучний оцет – 45 мл;
цукор, сіль – 15 р.
Приготування
З перебраних і промитих огірків зрізаємо хвостики і поміщаємо овочі в крижану воду на пару годин. На дно підготовлених банок кладемо приправи і половину зелені, а огірки розміщуємо щільними вертикальними шарами, перекладаючи часточками часнику. Зверху накриваємо залишилася зеленню. Ставимо воду для маринаду з яблучним оцтом для огірків на вогонь, додаємо сіль і цукор, вливаємо оцет. Заливаємо огірки, банки накриваємо і стерилізуємо, після чого закатуємо. Після повного охолодження розміщуємо заготовки для зберігання.
Інгредієнти:
огірки – 19 кг;
листя хрону – 3 шт.;
листя смородини – 3 шт.;
часникові зубки – 8 шт.;
парасольки кропу – 3 шт.;
горошини чорного перцю – 5 шт.;
листя лавра – 2 шт.;
оцет яблучний – 35 мл;
вода – 15 л;
сіль, цукор – 45 р.
Приготування
У чистих і стерилізованих банках розкладаємо зелень з часником, щільно закладаємо ряди огірків, розміщуючи їх вертикально. Заливаємо вміст банок окропом, залишаємо на 10 хвилин, зливаємо і використовуємо рідина в якості основи для маринаду, додавши в неї сіль, цукор, оцет і горошини перцю. Закипятив маринад і проваріть його близько 5 хвилин, заливаємо їм огірки і закатуємо ошпареними кришками. Після охолодження огірки на зиму з яблучним оцтом, можна розміщувати на зберігання.
Для засолювання огірків використовуються пізні сорти, досить визріли, але не перерослі. Щоб огірки увібрали в себе максимум ароматів зелені, її слід розкладати шарами, чергуючи з рядами самих овочів.
Інгредієнти:
огірки – 24 кг;
парасольки кропу – 5-6 шт.;
горошини перцю – 8 шт.;
гострий перець – 2 шт.;
вода – 490 мл;
часник – 6 зубчиків;
оцет – 490 мл;
сіль – 55 р.
Приготування
Перед засолюванням промиваємо свіжі огірки і обсушуємо їх. На дно обраної тари викладаємо третину зелені і спецій, за ними - шар підготовлених огірків і повторюємо шари ще раз. Для маринаду кип'ятимо воду, додаємо до неї яблучний оцет і сіль, проварюємо 5 хвилин. Заливаємо огірки киплячим маринадом в стерильних банках, залишаємо охолонути, а потім накриваємо поліетиленовими кришками і залишаємо на зберігання.
Традиційно при приготуванні маринованих огірків використовується класична комбінація з кропу, часнику, перцю, але нижче ми хочемо представити «французьку» версію заготовки, приготовану з використанням прованських трав і корнішонів.
Інгредієнти:
корнішони – 430 г;
цукор – 15 г;
оцет – 15 мл;
прованські трави – 5 г;
сіль – 20 р.
Приготування
Вимиті корнішони розкладаємо в стерильних банках, пересипаючи прованськими травами. Заливаємо вміст банок окропом двічі, витримуючи заливку за 3 хвилини. Після другої заливки рідину зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і яблучний оцет, кип'ятимо. Киплячим маринадом заливаємо корнішони і тут же закатуємо стерильними кришками.
Мариновані огірки з яблучним оцтом
Інгредієнти:
Приготування
З перебраних і промитих огірків зрізаємо хвостики і поміщаємо овочі в крижану воду на пару годин. На дно підготовлених банок кладемо приправи і половину зелені, а огірки розміщуємо щільними вертикальними шарами, перекладаючи часточками часнику. Зверху накриваємо залишилася зеленню. Ставимо воду для маринаду з яблучним оцтом для огірків на вогонь, додаємо сіль і цукор, вливаємо оцет. Заливаємо огірки, банки накриваємо і стерилізуємо, після чого закатуємо. Після повного охолодження розміщуємо заготовки для зберігання.
Мариновані огірки з яблучним оцтом без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
У чистих і стерилізованих банках розкладаємо зелень з часником, щільно закладаємо ряди огірків, розміщуючи їх вертикально. Заливаємо вміст банок окропом, залишаємо на 10 хвилин, зливаємо і використовуємо рідина в якості основи для маринаду, додавши в неї сіль, цукор, оцет і горошини перцю. Закипятив маринад і проваріть його близько 5 хвилин, заливаємо їм огірки і закатуємо ошпареними кришками. Після охолодження огірки на зиму з яблучним оцтом, можна розміщувати на зберігання.
Засолювання огірків з яблучним оцтом на зиму
Для засолювання огірків використовуються пізні сорти, досить визріли, але не перерослі. Щоб огірки увібрали в себе максимум ароматів зелені, її слід розкладати шарами, чергуючи з рядами самих овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Перед засолюванням промиваємо свіжі огірки і обсушуємо їх. На дно обраної тари викладаємо третину зелені і спецій, за ними - шар підготовлених огірків і повторюємо шари ще раз. Для маринаду кип'ятимо воду, додаємо до неї яблучний оцет і сіль, проварюємо 5 хвилин. Заливаємо огірки киплячим маринадом в стерильних банках, залишаємо охолонути, а потім накриваємо поліетиленовими кришками і залишаємо на зберігання.
Огірки, мариновані з яблучним оцтом – рецепт
Традиційно при приготуванні маринованих огірків використовується класична комбінація з кропу, часнику, перцю, але нижче ми хочемо представити «французьку» версію заготовки, приготовану з використанням прованських трав і корнішонів.
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті корнішони розкладаємо в стерильних банках, пересипаючи прованськими травами. Заливаємо вміст банок окропом двічі, витримуючи заливку за 3 хвилини. Після другої заливки рідину зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і яблучний оцет, кип'ятимо. Киплячим маринадом заливаємо корнішони і тут же закатуємо стерильними кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Розсіл для солоних огірків
Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Солоні огірки
Хрусткі солоні огірочки на столі в якості закуски - що можна придумати краще? Звичайно ж найкращі солоні огірки - домашнього приготування. І напевно
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків