» » Огірки з яблучним оцтом на зиму - рецепти

Огірки з яблучним оцтом на зиму - рецепти

Огірки з яблучним оцтом на зиму - рецепти
В ідеалі, використовувані огірки повинні бути зібрані за добу до маринування, мати тонку шкірку і рівномірне забарвлення. Для досягнення більшого хрускоту, перед початком приготування овочі бажано вимочувати в холодній воді протягом 6 годин. Заміною звичного столового оцту може стати оцет яблучний, що відрізняється високим вмістом мікроелементів і більш м'яким смаком. Слідуючи поданим нижче рецептами легко отримати смачні огірки з яблучним оцтом на зиму.

Мариновані огірки з яблучним оцтом


Інгредієнти:

  • огірки – 660 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • лист хрону ;

  • корінь хрону – 10 г;

  • парасолька кропу;

  • горошини чорного перцю – 5 шт.;

  • вода – 720 мл;

  • яблучний оцет – 45 мл;

  • цукор, сіль – 15 р.


  • Приготування
    З перебраних і промитих огірків зрізаємо хвостики і поміщаємо овочі в крижану воду на пару годин. На дно підготовлених банок кладемо приправи і половину зелені, а огірки розміщуємо щільними вертикальними шарами, перекладаючи часточками часнику. Зверху накриваємо залишилася зеленню. Ставимо воду для маринаду з яблучним оцтом для огірків на вогонь, додаємо сіль і цукор, вливаємо оцет. Заливаємо огірки, банки накриваємо і стерилізуємо, після чого закатуємо. Після повного охолодження розміщуємо заготовки для зберігання.

    Мариновані огірки з яблучним оцтом без стерилізації


    Інгредієнти:

  • огірки – 19 кг;

  • листя хрону – 3 шт.;

  • листя смородини – 3 шт.;

  • часникові зубки – 8 шт.;

  • парасольки кропу – 3 шт.;

  • горошини чорного перцю – 5 шт.;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • оцет яблучний – 35 мл;

  • вода – 15 л;

  • сіль, цукор – 45 р.


  • Приготування
    У чистих і стерилізованих банках розкладаємо зелень з часником, щільно закладаємо ряди огірків, розміщуючи їх вертикально. Заливаємо вміст банок окропом, залишаємо на 10 хвилин, зливаємо і використовуємо рідина в якості основи для маринаду, додавши в неї сіль, цукор, оцет і горошини перцю. Закипятив маринад і проваріть його близько 5 хвилин, заливаємо їм огірки і закатуємо ошпареними кришками. Після охолодження огірки на зиму з яблучним оцтом, можна розміщувати на зберігання.

    Засолювання огірків з яблучним оцтом на зиму


    Для засолювання огірків використовуються пізні сорти, досить визріли, але не перерослі. Щоб огірки увібрали в себе максимум ароматів зелені, її слід розкладати шарами, чергуючи з рядами самих овочів.
    Інгредієнти:

  • огірки – 24 кг;

  • парасольки кропу – 5-6 шт.;

  • горошини перцю – 8 шт.;

  • гострий перець – 2 шт.;

  • вода – 490 мл;

  • часник – 6 зубчиків;

  • оцет – 490 мл;

  • сіль – 55 р.


  • Приготування
    Перед засолюванням промиваємо свіжі огірки і обсушуємо їх. На дно обраної тари викладаємо третину зелені і спецій, за ними - шар підготовлених огірків і повторюємо шари ще раз. Для маринаду кип'ятимо воду, додаємо до неї яблучний оцет і сіль, проварюємо 5 хвилин. Заливаємо огірки киплячим маринадом в стерильних банках, залишаємо охолонути, а потім накриваємо поліетиленовими кришками і залишаємо на зберігання.

    Огірки, мариновані з яблучним оцтом – рецепт


    Традиційно при приготуванні маринованих огірків використовується класична комбінація з кропу, часнику, перцю, але нижче ми хочемо представити «французьку» версію заготовки, приготовану з використанням прованських трав і корнішонів.
    Інгредієнти:

  • корнішони – 430 г;

  • цукор – 15 г;

  • оцет – 15 мл;

  • прованські трави – 5 г;

  • сіль – 20 р.


  • Приготування
    Вимиті корнішони розкладаємо в стерильних банках, пересипаючи прованськими травами. Заливаємо вміст банок окропом двічі, витримуючи заливку за 3 хвилини. Після другої заливки рідину зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і яблучний оцет, кип'ятимо. Киплячим маринадом заливаємо корнішони і тут же закатуємо стерильними кришками.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:02
    Переглядів: 94