Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити абрикосове варення без кісточок?

Як варити абрикосове варення без кісточок?

23-09-2016, 08:38
512
Як варити абрикосове варення без кісточок?
Існують десятки варіацій цього невигадливого ласощі, яке потім можна їсти самостійно або використовувати в улюблених домашніх десерти та випічка. Докладно про те, як варити абрикосове варення без кісточок ми розповімо в цьому матеріалі.

Рецепт абрикосового варення без кісточок в сиропі


Якщо класичне варення здається вам нудною, то спробуйте приготувати цей варіант ласощі з додаванням мінімуму цукру. Разом із стандартним набором інгредієнтів, в хід піде і стручок ванілі, який, в цілях економії, сміливо можна замінити ваніліном.
Інгредієнти:

  • абрикоси – 11 кг;

  • цукор – 185 г;

  • стручок ванілі;

  • сік 1/2 лимона.


  • Приготування
    Перед тим, як правильно варити абрикосове варення без кісточки, слід підготувати самі плоди, ретельно перебравши їх, розділивши навпіл і очистити від кісточок. Половинки підготовлених фруктів помістіть в емальований посуд і засипте цукром. Влийте цитрусовий сік і додайте посуд над невеликим вогнем. Не піднімайте жар, а терпляче чекайте моменту, коли абрикоси пустять сік і він змішається з цукровими кристалами – це і буде наш сироп. Після початку закипання і появи на поверхні пінки, тривалість 15 хвилин. Обережно перемішуйте плоди в процесі видаляйте утворюється пінку. Покладіть розрізану ванільний стручок і продовжуйте готувати абрикосове варення без кісточок ще 10 хвилин. Розкладіть все по попередньо простерилізованій тарі і закатайте.

    Рецепт абрикосового варення без кісточок з лимоном


    Цитрусовий сік не тільки допомагає плодам виділити максимум соку, але і надає варенню легку кислинку і особливий аромат. Останній легко досягається шляхом додавання в сироп лимонної цедри.
    Інгредієнти:

  • абрикоси – 11 кг;

  • цукор – 430 г;

  • вода – 430 мл;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Підготуйте абрикоси, розділивши м'якоть навпіл і, видаливши кісточку. Займіться цукровим сиропом: розведіть цукор у воді і варіть отриману суміш до тих пір, поки вона не стане прозорою. Влийте цитрусовий сік і покладіть смужки цедри. Доведіть сироп до повторного кипіння, а потім покладіть в нього половинки фруктів. Знову дочекайтеся закипання зніміть пінку, а через 10 хвилин зніміть ємність з майбутнім варенням з вогню. Залиште заготівлю настоятися і просочитися сиропом протягом 10 годин, а далі знову закип'ятіть варення. Розкладіть заготовку за стерильною тарі і закатайте.
    При бажанні, повторіть рецепт абрикосового варення без кісточок в мультиварці, взявши половину від кількості зазначених продуктів. Абрикоси засипають цукром і залишають на «Гасіння» на годину. Перший час варення періодично помішують, а потім, останні 10 хвилин, безперервно, щоб уникнути пригорання.

    Рецепт абрикосового варення без кісточок «П'ятихвилинка»


    «П'ятихвилинка» - це принцип варіння варення, в рамках якого продукт доводиться до кипіння тричі, з інтервалами в 3 години. Такий спосіб підходить як для варіння половинок фруктів, так і для приготування абрикосового варення цілком, без кісточок.
    Інгредієнти:
    Як варити абрикосове варення без кісточок?


  • абрикоси – 13 кг;

  • цукор – 13 кг.


  • Приготування
    Розділивши абрикоси навпіл, укладіть їх зрізом вгору в емальовану каструлю, покриваючи кожен шар цукром. Залиште каструлю з плодами в холодильнику на всю ніч, а вранці проваріть тричі по 5 хвилин, знімаючи варення з плити на 3 години між кожною з варок. Після останнього проварювання варення розкладають по стерильної тарі і закочують.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове варення з кісточками
    Абрикосове варення з кісточками
    Найпростіший спосіб позбутися від урожаю абрикосів - зварити варення, навіть не видаляючи кісточки. Але можна і трохи урізноманітнити звичний рецепт
    Рецепт абрикосового варення без кісточок
    Рецепт абрикосового варення без кісточок
    Якщо ваш урожай абрикос в цьому році особливо радує, неодмінно заготовте кілька варіантів варення. Далі підкажемо, як зробити шалено смачне ласощі
    Абрикосове варення часточками в сиропі
    Абрикосове варення часточками в сиропі
    Зробіть замість традиційного абрикосового варення щось незвичайне. Скористайтеся нашими рекомендаціями, і у вас вийде шалено смачне частування.
    Абрикосове варення в сиропі – рецепт
    Абрикосове варення в сиропі – рецепт
    Прекрасний і абсолютно незвичайний варіант абрикосової заготовки, описаний далі. Розповімо, як зробити чудове варення в солодкому сиропі. Таке
    Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
    Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
    З безлічі варіантів заготовок на зиму лідирує за популярністю, звичайно ж, варення. Способів його приготування не злічити. Пропонуємо один варіант
    Яблучно-абрикосове варення
    Яблучно-абрикосове варення
    Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно