Існують десятки варіацій цього невигадливого ласощі, яке потім можна їсти самостійно або використовувати в улюблених домашніх десерти та випічка. Докладно про те, як варити абрикосове варення без кісточок ми розповімо в цьому матеріалі.
Рецепт абрикосового варення без кісточок в сиропі
Якщо класичне варення здається вам нудною, то спробуйте приготувати цей варіант ласощі з додаванням мінімуму цукру. Разом із стандартним набором інгредієнтів, в хід піде і стручок ванілі, який, в цілях економії, сміливо можна замінити ваніліном.
Інгредієнти: абрикоси – 11 кг; цукор – 185 г; стручок ванілі; сік 1/2 лимона. Приготування Перед тим, як правильно варити абрикосове варення без кісточки, слід підготувати самі плоди, ретельно перебравши їх, розділивши навпіл і очистити від кісточок. Половинки підготовлених фруктів помістіть в емальований посуд і засипте цукром. Влийте цитрусовий сік і додайте посуд над невеликим вогнем. Не піднімайте жар, а терпляче чекайте моменту, коли абрикоси пустять сік і він змішається з цукровими кристалами – це і буде наш сироп. Після початку закипання і появи на поверхні пінки, тривалість 15 хвилин. Обережно перемішуйте плоди в процесі видаляйте утворюється пінку. Покладіть розрізану ванільний стручок і продовжуйте готувати абрикосове варення без кісточок ще 10 хвилин. Розкладіть все по попередньо простерилізованій тарі і закатайте.
Рецепт абрикосового варення без кісточок з лимоном
Цитрусовий сік не тільки допомагає плодам виділити максимум соку, але і надає варенню легку кислинку і особливий аромат. Останній легко досягається шляхом додавання в сироп лимонної цедри.
Інгредієнти: абрикоси – 11 кг; цукор – 430 г; вода – 430 мл; лимон – 1 шт. Приготування Підготуйте абрикоси, розділивши м'якоть навпіл і, видаливши кісточку. Займіться цукровим сиропом: розведіть цукор у воді і варіть отриману суміш до тих пір, поки вона не стане прозорою. Влийте цитрусовий сік і покладіть смужки цедри. Доведіть сироп до повторного кипіння, а потім покладіть в нього половинки фруктів. Знову дочекайтеся закипання зніміть пінку, а через 10 хвилин зніміть ємність з майбутнім варенням з вогню. Залиште заготівлю настоятися і просочитися сиропом протягом 10 годин, а далі знову закип'ятіть варення. Розкладіть заготовку за стерильною тарі і закатайте.
При бажанні, повторіть рецепт абрикосового варення без кісточок в мультиварці, взявши половину від кількості зазначених продуктів. Абрикоси засипають цукром і залишають на «Гасіння» на годину. Перший час варення періодично помішують, а потім, останні 10 хвилин, безперервно, щоб уникнути пригорання.
Рецепт абрикосового варення без кісточок «П'ятихвилинка»
«П'ятихвилинка» - це принцип варіння варення, в рамках якого продукт доводиться до кипіння тричі, з інтервалами в 3 години. Такий спосіб підходить як для варіння половинок фруктів, так і для приготування абрикосового варення цілком, без кісточок.
Інгредієнти: абрикоси – 13 кг; цукор – 13 кг. Приготування Розділивши абрикоси навпіл, укладіть їх зрізом вгору в емальовану каструлю, покриваючи кожен шар цукром. Залиште каструлю з плодами в холодильнику на всю ніч, а вранці проваріть тричі по 5 хвилин, знімаючи варення з плити на 3 години між кожною з варок. Після останнього проварювання варення розкладають по стерильної тарі і закочують.