Абрикосове варення часточками в сиропі
Завдяки високому вмісту пектину у кісточкових плодах, абрикосове варення часточками в сиропі виходить густим, наче джем, навіть при нетривалому часу варіння. Не надто тривалий виварювання критично, якщо мова йде про варення з цільними шматочками фруктів, так як при тривалій термічній обробці м'якоть абрикосів легко перетворюється на пюре.
Цей рецепт включає в себе базову трійку інгредієнтів, які забезпечують приголомшливий результат. Цитруси в рецепті допомагають не тільки надати заготівці легку кислинку, але і зміцнити натуральний пектин, роблячи консистенцію варення більш густий.
Інгредієнти:
абрикоси – 28 кг;
цукровий пісок – 13 кг;
лимонний сік – 85 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати сироп для абрикосового варення, самі фрукти слід розділити навпіл і відокремити кісточку від м'якоті. Сироп для варення являє собою суміш натурального фруктового соку з соком лимона і цукру, він не вимагає попередньої варіння, достатньо просто з'єднати всі складові разом в емальованій каструлі і залишити в теплі на 15 хвилин. Якщо маєте час, то сміливо залишайте абрикоси на всю ніч, в такому випадку вони випустять набагато більше соку і варення вийде більш рідким.
Після 15 хвилин, додайте посуд на середньому вогні і залиште варення варитися протягом 15 хвилин, періодично перемішуючи його, перешкоджаючи пригоранню фруктів. Коли поверхня варення почне пінитися, встановіть таймер на півгодини і трохи зменшіть жар. Піну з поверхні знімайте і варіть варення до тих пір, поки сироп не стане прозорим, а фрукти не розм'якшаться, але збережуть свою форму.
Цей оригінальний варіант варення готується на основі свіжих абрикос і кураги, а сироп для нього вариться на основі білого вина і цитрусового соку. На виході виходить дуже благородна ласощі з багатим смаком і різноманітною текстурою.
Інгредієнти:
абрикоси – 14 кг;
курага – 345 г;
цукор – 645 г;
сік одного лайма;
сік одного апельсина;
цедра одного апельсина;
стручки ванілі – 2 шт.;
сухе біле вино – 420 мл
Приготування
Щоб зробити курагу м'якше, замочіть її у вині за добу до приготування. Підготуйте свіжі абрикоси, видаливши з фруктів кісточку і нарізавши скибочками. З'єднайте курагу з цукром, що залишився вином і цитрусовим соком, додайте стручки ванілі і шматочки вимоченої кураги. Тримайте варення на середньому вогні, періодично помішуючи і видаляючи з поверхні пінку. Коли абрикоси розм'якшаться, а сироп загустіє (приблизно через 20 хвилин), варення можна буде розливати по стерильної тарі і заготовлювати на зиму.
Секрет збереження форми кожній з половинок абрикосів криється в особливій технології приготування, в рамках якої фрукти закладають вже в вируючий сироп, а не варять все одночасно. В результаті ви отримаєте м'які, але цілі половинки фруктів в суміші з прозорим золотистим сиропом.
Інгредієнти:
абрикоси – 540 г;
вода – 715 мл;
цукровий пісок – 210 г;
лимонний сік – 25 мл
Приготування
Підготуйте фрукти, розділивши кожен з абрикос навпіл і, видаливши кісточку. З'єднайте інгредієнти, що залишилися разом в емальованому посуді. Залиште сироп на середньому вогні, чекаючи розчинення цукрових кристалів. Покладіть половинки абрикос в гарячий сироп, зменшіть жар і залиште все варитися протягом 50 хвилин при неактивному кипінні. По завершенні часу заготовте абрикосове варення в сиропі на зиму, розклавши його по стерильним ємкостей і відразу ж засукавши.
Абрикосове варення часточками в сиропі – рецепт
Цей рецепт включає в себе базову трійку інгредієнтів, які забезпечують приголомшливий результат. Цитруси в рецепті допомагають не тільки надати заготівці легку кислинку, але і зміцнити натуральний пектин, роблячи консистенцію варення більш густий.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сироп для абрикосового варення, самі фрукти слід розділити навпіл і відокремити кісточку від м'якоті. Сироп для варення являє собою суміш натурального фруктового соку з соком лимона і цукру, він не вимагає попередньої варіння, достатньо просто з'єднати всі складові разом в емальованій каструлі і залишити в теплі на 15 хвилин. Якщо маєте час, то сміливо залишайте абрикоси на всю ніч, в такому випадку вони випустять набагато більше соку і варення вийде більш рідким.
Після 15 хвилин, додайте посуд на середньому вогні і залиште варення варитися протягом 15 хвилин, періодично перемішуючи його, перешкоджаючи пригоранню фруктів. Коли поверхня варення почне пінитися, встановіть таймер на півгодини і трохи зменшіть жар. Піну з поверхні знімайте і варіть варення до тих пір, поки сироп не стане прозорим, а фрукти не розм'якшаться, але збережуть свою форму.
Рецепт абрикосового варення без кісточок в сиропі
Цей оригінальний варіант варення готується на основі свіжих абрикос і кураги, а сироп для нього вариться на основі білого вина і цитрусового соку. На виході виходить дуже благородна ласощі з багатим смаком і різноманітною текстурою.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб зробити курагу м'якше, замочіть її у вині за добу до приготування. Підготуйте свіжі абрикоси, видаливши з фруктів кісточку і нарізавши скибочками. З'єднайте курагу з цукром, що залишився вином і цитрусовим соком, додайте стручки ванілі і шматочки вимоченої кураги. Тримайте варення на середньому вогні, періодично помішуючи і видаляючи з поверхні пінку. Коли абрикоси розм'якшаться, а сироп загустіє (приблизно через 20 хвилин), варення можна буде розливати по стерильної тарі і заготовлювати на зиму.
Абрикосове варення, залите сиропом
Секрет збереження форми кожній з половинок абрикосів криється в особливій технології приготування, в рамках якої фрукти закладають вже в вируючий сироп, а не варять все одночасно. В результаті ви отримаєте м'які, але цілі половинки фруктів в суміші з прозорим золотистим сиропом.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте фрукти, розділивши кожен з абрикос навпіл і, видаливши кісточку. З'єднайте інгредієнти, що залишилися разом в емальованому посуді. Залиште сироп на середньому вогні, чекаючи розчинення цукрових кристалів. Покладіть половинки абрикос в гарячий сироп, зменшіть жар і залиште все варитися протягом 50 хвилин при неактивному кипінні. По завершенні часу заготовте абрикосове варення в сиропі на зиму, розклавши його по стерильним ємкостей і відразу ж засукавши.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове варення з кісточками
Найпростіший спосіб позбутися від урожаю абрикосів - зварити варення, навіть не видаляючи кісточки. Але можна і трохи урізноманітнити звичний рецепт
Як варити абрикосове варення без кісточок?
В кінці липня повітря наповнюється ароматом стиглих абрикос і варення, яке з них починають варити запасливі господині. У цьому матеріалі зібрані
Смачне абрикосове варення – рецепт
Встигніть заготовити дивовижно смачне варення з абрикосових часточок. Таке яскраве, смачне частування неодмінно порадує вас в прохолодний сезон за
Абрикосове варення в сиропі – рецепт
Прекрасний і абсолютно незвичайний варіант абрикосової заготовки, описаний далі. Розповімо, як зробити чудове варення в солодкому сиропі. Таке
Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
З безлічі варіантів заготовок на зиму лідирує за популярністю, звичайно ж, варення. Способів його приготування не злічити. Пропонуємо один варіант
Яблучно-абрикосове варення
Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно