» » Янтарне яблучне варення часточками

Янтарне яблучне варення часточками

Янтарне яблучне варення часточками
Сьогодні ми розберемося з вами, як приготувати красиве і ароматне яблучне варення часточками. Такі ласощі можна подавати просто з чаєм, намазуючи на скибочки батона, використовувати в якості начинки для пирогів або зварити запашний корисний компот.

Янтарне яблучне варення часточками з корицею


Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 995 г;

  • цукор – 990 м;

  • ванілін і кориця – по смаку.


  • Приготування
    Отже, яблука добре промиваємо і злегка обсушуємо за допомогою рушника, щоб не було зайвої вологи. Потім очищаємо фрукти від насіннєвої коробочки і нарізаємо тоненькими скибочками. Викладаємо їх в алюмінієвий таз і пересипаємо цукром. Залишаємо все на кілька годин, поки не почне виділятися сироп. Щоб надати майбутньому варенню оригінальний аромат, кидаємо за смаком ванілін, мелену корицю і знову перемішуємо вміст. Тепер відправляємо посуд на дуже слабкий вогонь, доводимо масу до закипання і проварюємо близько 5-10 хвилин. Після цього знімаємо таз з плити і повністю охолодити ласощі. Таким чином, робимо ще кілька разів і після останньої варіння, розкладаємо гаряче яблучне варення часточками по банкам і закатуємо на зиму кришками. Зберігаємо заготівлю протягом 2 років при кімнатній температурі або прибираємо в льох.

    Янтарне яблучне варення часточками з лимоном


    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 930 г;

  • лимон – 45 г;

  • вода питна – 555 мл;

  • цукор – 610 р.


  • Приготування
    Яблука ретельно промиваємо, насухо витираємо рушником, розрізаємо на половинки і акуратно виймаємо серцевину. Потім шаткуємо фрукти тоненькими пластинами і перекладаємо в миску.
    Тепер варимо сироп для яблучного варення часточками: у каструлю наливаємо холодну фільтровану воду і висипаємо необхідну кількість цукру. Ретельно все перемішуємо і відправляємо посуд на середній вогонь. Проварюємо рідину, помішуючи, до повного розчинення всіх кристалів. Отриманим сиропом заливаємо підготовлені раніше яблука і даємо їм постояти хвилин 20. Далі ставимо ласощі на плиту і починаємо варити. Для цього доводимо варення до кипіння, зменшуємо нагрівання і тушкуємо 20 хвилин. Акуратно знімаємо при необхідності пінку і остуджуємо вміст. Повторюємо процедуру кілька разів і в самому кінці додаємо лимон, нарізаний маленькими кубиками. Проварюємо ще 30 хвилин, вимикаємо вогонь і розкладаємо варення з чистим баночках. Закручуємо кришками і зберігати заготовку в холодильнику або льосі.

    Яблучне варення часточками бурштинове з апельсином


    Інгредієнти:

  • яблука солодкі – 980 р;

  • цукор кристалічний – 940 м;

  • апельсин – 155 г;

  • вода питна – 750 мл;

  • кориця мелена – 5 р.


  • Приготування
    Почнемо приготування цього варення з апельсинів: промиваємо їх і розрізаємо на чотири частини, не знімаючи шкірку. Далі відправляємо цитруси в окремий посуд, заливаємо крутим окропом і ставимо посуд на середній вогонь. Проварюємо до тих пір, поки шкірка не стане м'якою, а потім висипаємо цукор і все перемішуємо. Продовжуємо мучити вміст, періодично помішуючи, щоб воно не підгоріло.
    Не гаючи часу, промиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки, видаляємо насіння і шаткуємо тонкими часточками. Акуратно опускаємо фрукти в окремий посуд і заливаємо на 5 хвилин окропом. Після цього рідину зливаємо і перекладаємо яблучка в сироп. Проварюємо хвилин 30 і в самому кінці додаємо за смаком трохи кориці. Далі розкладаємо готове прозоре яблучне варення часточками в підготовлені заздалегідь простерилізовані банки , закручуємо кришками і зберігати в погребі.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:18
    Переглядів: 34