Темпура: рецепт

Про походження страви
Назва «темпура» походить від португальського слова tempora, вживалася португальськими єзуїтами-місіонерами, які першими з європейців потрапили в Японію в 1542 році. Місіонери словом «tempora» позначали період посту. У дні посту можна було їсти рибу, морепродукти і овочі і одним із способів приготування цих продуктів було обсмажування у фритюрі. Японці перейняли цей спосіб приготування їжі від португальців, а слово увійшло в японську мову як назва групи страв, приготовлених цим способом. Слід зауважити, що до появи в Японії португальців японці такого способу як смаження у маслі не використовували. Тобто європейці вплинули на розвиток японської кухні не найкращим чином, адже смаження у маслі користі організму не приносить. Однактемпура - це дуже смачно.
З чого готують темпуру?
Темпуру готують з різних продуктів: можна приготувати креветки темпура (ебі темпура), кальмари. Бананова темпура - теж вельми нетривіальне блюдо. Темпуру традиційно готують з риби, інших морепродуктів, спаржі, цвітної капусти, солодкого перцю, фруктів, рідше - з м'яса.
Про клярі
Кляр для темпури готують з яйця, спеціального борошна і холодної води. Борошно для темпури складається з суміші рисової і пшеничної муки, а також крохмалю і солі. Всі інгредієнти не збивають, їх просто злегка перемішують лопаткою (інтенсивно). Консистенція кляру повинна бути як у негустий сметани, він повинен бути легким і повітряним, з маленькими бульбашками.
Темпура з рибою
Інгредієнти:
Приготування:
При замішуванні кляру додамо в нього 1 столову ложку світлого вина. Змішуємо борошно з яєчним білком, вином і крижаною водою. Перемішуємо, але не збиваємо. Нарізаємо рибу і солодкий перець невеликими шматочками, а цибулю - кільцями. Масло наливаємо у казан і доводимо до кипіння. Рибу, перець і цибульні кільця умочують в тісто, після чого його опускають у фритюр (гаряче масло) і швидко смажать до золотистого кольору. В ідеалі обжарюваний скибочку тримають паличками, але можна використовувати шумівку або кухарської пінцет. Обсмажене

Існує й альтернативна технологія: обжарюваному основного продукту надають форму тонкого рулету, умочують в тісто і обсмажують, після чого нарізають скибочками упоперек.
Подаємо з салатом з натертого дайкона і морської капусти (заправляємо олією), з відварним рисом, васабі і соєвим соусом. Можна подати підігріте саке або віскі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кляр для риби - рецепт
Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру

Овочі в клярі
Овочі - відмінна закуска до будь-якої страви, особливо коли вони смачно і красиво подано. Якщо у вас намічається якесь торжество, а ви ніяк не можете

Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не

Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило

Роли «Темпура»
Гарячі роли - страва на любителя, проте багато хто не може відязикати собі в задоволенні поласувати ролами «Темпура» в ніжному хрусткому клярі.

Начинки для ролів
Роли - це популярне блюдо японської кухні, яке вже давно перетнула кордони цієї країни. Варіацій їх приготування дуже багато. І сьогодні ми з вами