Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Темакі

5-01-2015, 11:08
826
Темакі
Сьогодні східною кухнею вже нікого не здивуєш. Японська кухня перестала бути дивиною, багато не тільки люблять її страви, але навіть можуть повідати про приготування суші в домашніх умовах . Зараз ми розповімо вам, як зробити темакі. Це теж одна з різновидів суші - трубочки з сушених водоростей, які заповнені рисом, морепродуктів або овочами. Японці їх називають ручними рулетиками.

Темакі - рецепт


Інгредієнти:

  • круглозернистий рис - 250 г;

  • вода - 275 мл;

  • оцет рисовий - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • філе свіжого лосося - 150 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • дайкон - 100 г;

  • маринований імбир;

  • листи норі.


  • Приготування
    Викладаємо рис в сито або друшляк і промиваємо до прозорості води. В цьому ж ситі залишаємо рис приблизно на годину. Після перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і обов'язково накриваємо кришкою. На середньому вогні доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо рис 10-12 хвилин, після чого, не відкриваючи кришки, даємо йому настоятися близько 15 хвилин.

    В цей час готуємо заправку: рисовий оцет (можна замінити винним оцтом) змішуємо з сіллю і цукром, нагріваємо суміш (можна в мікрохвильовці), тоді сіль з цукром краще розчинятися. Виливаємо отриману заправку в рис і акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою.
    Тепер можна приступати безпосередньо до приготування темакі суші. Для цього беремо лист норі і ріжемо його на 4 квадрата. Філе лосося нарізаємо смужками, товщиною приблизно 05 см і довжиною 4 див Точно так само ріжемо дайкон. А пір'я цибулі краще зробити довшим - 5-6 див. Кладемо лист норі на килимок гладкою стороною вниз. Кладемо 2 ст. ложки теплого рису і розрівнюємо його таким чином, щоб з одного боку залишилася чиста смуга норі шириною близько 1 див.
    Зверху кладемо по шматочку лосося, дайкон, 2-3 шматочка пір'я зеленої цибулі і пару листочків маринованого імбиру.
    Темакі
    Звертаємо норі кулечком - щоб чистий край добре приклеївся і кульочок не розвалився, злегка змочуємо його водою. Готовий рол темакі злегка стискаємо в руці. Подаємо з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.
    Начинку ви можете змінювати відповідно до своїх вподобань. Дуже смачними темакі суші виходять з авокадо, сиром «Філадельфія», консервованим тунцем. Також можете додавати свіжий огірок, креветки.
    Загалом, ми вам розповіли стандартний варіант того, як робити темакі, а далі ви можете творити і фантазувати. Наприклад зробити суші-торт . Не бійтеся експериментувати, у вас все вийде! Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати роли?
    Як готувати роли?
    Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
    Роли з сьомгою
    Роли з сьомгою
    Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
    Суші-торт
    Суші-торт
    Якщо ви без розуму від суші, то спробуйте здивувати гостей і друзів суші-тортом, приготованим своїми руками. Це ласощі не тільки дуже смачна, але і
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
    Роли з лососем
    Роли з лососем
    Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
    Суші з лососем
    Суші з лососем
    Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо