Вернуться назад Распечатать

Темакі

Темакі
Сьогодні східною кухнею вже нікого не здивуєш. Японська кухня перестала бути дивиною, багато не тільки люблять її страви, але навіть можуть повідати про приготування суші в домашніх умовах . Зараз ми розповімо вам, як зробити темакі. Це теж одна з різновидів суші - трубочки з сушених водоростей, які заповнені рисом, морепродуктів або овочами. Японці їх називають ручними рулетиками.

Темакі - рецепт


Інгредієнти:

  • круглозернистий рис - 250 г;

  • вода - 275 мл;

  • оцет рисовий - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • філе свіжого лосося - 150 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • дайкон - 100 г;

  • маринований імбир;

  • листи норі.


  • Приготування
    Викладаємо рис в сито або друшляк і промиваємо до прозорості води. В цьому ж ситі залишаємо рис приблизно на годину. Після перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і обов'язково накриваємо кришкою. На середньому вогні доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо рис 10-12 хвилин, після чого, не відкриваючи кришки, даємо йому настоятися близько 15 хвилин.

    В цей час готуємо заправку: рисовий оцет (можна замінити винним оцтом) змішуємо з сіллю і цукром, нагріваємо суміш (можна в мікрохвильовці), тоді сіль з цукром краще розчинятися. Виливаємо отриману заправку в рис і акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою.
    Тепер можна приступати безпосередньо до приготування темакі суші. Для цього беремо лист норі і ріжемо його на 4 квадрата. Філе лосося нарізаємо смужками, товщиною приблизно 05 см і довжиною 4 див Точно так само ріжемо дайкон. А пір'я цибулі краще зробити довшим - 5-6 див. Кладемо лист норі на килимок гладкою стороною вниз. Кладемо 2 ст. ложки теплого рису і розрівнюємо його таким чином, щоб з одного боку залишилася чиста смуга норі шириною близько 1 див.
    Зверху кладемо по шматочку лосося, дайкон, 2-3 шматочка пір'я зеленої цибулі і пару листочків маринованого імбиру.
    Темакі
    Звертаємо норі кулечком - щоб чистий край добре приклеївся і кульочок не розвалився, злегка змочуємо його водою. Готовий рол темакі злегка стискаємо в руці. Подаємо з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.
    Начинку ви можете змінювати відповідно до своїх вподобань. Дуже смачними темакі суші виходять з авокадо, сиром «Філадельфія», консервованим тунцем. Також можете додавати свіжий огірок, креветки.
    Загалом, ми вам розповіли стандартний варіант того, як робити темакі, а далі ви можете творити і фантазувати. Наприклад зробити суші-торт . Не бійтеся експериментувати, у вас все вийде! Приємного апетиту!