Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Оякодон

5-01-2015, 11:08
523
Оякодон
Оякодон - це страва японської кухні представляє собою омлет з куркою і луком, викладений поверх чаші відвареного рису. Виникло це страва завдяки спостережливості господарки одного з японських ресторанів, клієнти якого заливали недоїдену курку сирим яйцем і їли разом з рисом. Новоявлене просте, але дуже смачне блюдо поширилося по Японії, а потім і по всьому світу.
У цій статті ми з вами навчимося того, як готувати оякодон самостійно по оригінальній японській рецептурою.

Оякодон - рецепт


Інгредієнти:

  • бульйонна основа даші - 50 мл;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • саке - 1/2 ст. ложки;

  • цукор - 1/2 ст. ложки;

  • рисове вино мірін - 1/2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • куряче м'ясо - 85 м;

  • яйця - 2 шт.;

  • петрушка - за смаком;

  • рис - 200 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати оякодон, необхідно відварити рис так, як ви це робите зазвичай. Поки крупа вариться, куряче м'ясо нарізаємо смужками товщиною 25 см, ріпчаста цибуля брусочками в півсантиметра.
    Оякодон

    У холодну сковороду наливаємо бульйонну основу, саке, соєвий соус, мірін і насипаємо цукор, ретельно перемішуємо всі інгредієнти, включаємо вогонь і викладаємо нарізану ріпчасту цибулю. Готуємо цибулю 2-3 хвилини під кришкою, після чого додаємо м'ясо і знову накриваємо сковорідку кришкою на 4-5 хвилин або до тих пір, поки курка не буде готова. Потім вливаємо в сковороду 1/2 загальної маси злегка збитих яєць, акуратно перемішуємо вміст сковороди і знову накриваємо кришкою на 10 секунд, після чого вливаємо яйця, що залишилися. Посипаємо блюдо нарізаною петрушкою і вимикаємо вогонь. Залишаємо оякодон під кришкою 2-3 хвилини до повної готовності, а після викладаємо в чашу поверх відвареного рису.
    Проста й ситна японське блюдо оякодон готується протягом 15-20 хвилин, що робить його універсальним і смачних страв на сніданок, обід або вечерю. Якщо ж у вас є час на приготування більш вишуканого японської страви, то прочитайте рецепти такояки і курки в соусі «Теріякі» . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт соусу теріякі
    Рецепт соусу теріякі
    Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
    Темакі
    Темакі
    Ви жити не можете без японської кухні? Любите суші, роли, гострі супи та інші страви цього регіону? Як раз для вас представляємо рецепти темакі -
    Салат з вугром
    Салат з вугром
    Салат з вугром - відмінне японське блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви любите незвичайні і незвичні страви, то воно порадує вас
    Японський омлет
    Японський омлет
    Неможливо уявити собі роли без тамаго - японського омлету. Якщо ви вирішили побалувати себе і своїх близьких таким кулінарним шедевром, то ми вам
    Сукіякі - рецепт
    Сукіякі - рецепт
    Приготування і поїдання японської страви сукіякі - ціла церемонія. Овочі, гриби, зелень, м'ясо і сир, ошпарені в соусі, або бульйоні, з'їдаються
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.