Оякодон - це страва японської кухні представляє собою омлет з куркою і луком, викладений поверх чаші відвареного рису. Виникло це страва завдяки спостережливості господарки одного з японських ресторанів, клієнти якого заливали недоїдену курку сирим яйцем і їли разом з рисом. Новоявлене просте, але дуже смачне блюдо поширилося по Японії, а потім і по всьому світу.
У цій статті ми з вами навчимося того, як готувати оякодон самостійно по оригінальній японській рецептурою.
Оякодон - рецепт
Інгредієнти: бульйонна основа даші - 50 мл; соєвий соус - 1 ст. ложка; саке - 1/2 ст. ложки; цукор - 1/2 ст. ложки; рисове вино мірін - 1/2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; куряче м'ясо - 85 м; яйця - 2 шт.; петрушка - за смаком; рис - 200 р. Приготування Перед тим, як приготувати оякодон, необхідно відварити рис так, як ви це робите зазвичай. Поки крупа вариться, куряче м'ясо нарізаємо смужками товщиною 25 см, ріпчаста цибуля брусочками в півсантиметра.
У холодну сковороду наливаємо бульйонну основу, саке, соєвий соус, мірін і насипаємо цукор, ретельно перемішуємо всі інгредієнти, включаємо вогонь і викладаємо нарізану ріпчасту цибулю. Готуємо цибулю 2-3 хвилини під кришкою, після чого додаємо м'ясо і знову накриваємо сковорідку кришкою на 4-5 хвилин або до тих пір, поки курка не буде готова. Потім вливаємо в сковороду 1/2 загальної маси злегка збитих яєць, акуратно перемішуємо вміст сковороди і знову накриваємо кришкою на 10 секунд, після чого вливаємо яйця, що залишилися. Посипаємо блюдо нарізаною петрушкою і вимикаємо вогонь. Залишаємо оякодон під кришкою 2-3 хвилини до повної готовності, а після викладаємо в чашу поверх відвареного рису.
Проста й ситна японське блюдо оякодон готується протягом 15-20 хвилин, що робить його універсальним і смачних страв на сніданок, обід або вечерю. Якщо ж у вас є час на приготування більш вишуканого японської страви, то прочитайте рецепти такояки і курки в соусі «Теріякі» . Приємного апетиту!